Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór zestawu stereo, wymiana na nowy. 30-40k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie,

Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc oraz sugestie dotyczące wymiany mojego aktualnego zestawu na nowy tak aby definitywnie wskoczyć na znacznie wyższy poziom i złapać króliczka na kilka ładnych lat. Mój aktualny set to Monitor Audio Bronze 500 + Marantz PM7000N. Pomieszczenie 35 m2, umeblowane, spory narożnik, jakaś komoda, firanki 😉 Mimo wszystko akustyka jest przeciętna aczkolwiek na podstawie różnych testów mogę wysnuć wniosek, że reaguje na sprzęt i inwestowanie nie jest pozbawione sensu. Bardzo lubię brzmienie mojego aktualnego zestawu natomiast wyszło tak a nie inaczej i mogę sobie pozwolić na małe szaleństwo w tym temacie, ale do brzegu. Podoba mi się selektywne i techniczne granie, nie jestem potężnym entuzjastą basu, ale zależy mi na jego jakości, precyzji. Wiem, że takie brzmienie oferują na przykład niektóre serie Audiovectorów czy ATC i to właśnie w te marki bym celował. Do tego chciałbym dobrać jakiś wzmacniacz. Ostatnio w oczy rzucił mi się Denonem PMA-3000NE więc na pewno będę chciał go przetestować. Póki co podoba mi się po prostu wizualnie 🙂 To samo mogę powiedzieć o Leema Tucana II, o którym (której ? 😉 ) czytałem również sporo dobrego. Pytanie co Waszym zdaniem mógłbym jeszcze rozważyć przed wizytą w salonie lub ? Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.

Edytowane przez stench
wniosek autora

ATC SCM19A czyli aktywne. Do tego poszukać dobre pre na rynku wtórnym. Z czasem dołożyć dobre źródło i subwoofery. 

Albo z zupełnie innej bajki. Audio Note Cobra i JBL L100. I też będzie fajnie.

No i nie kupować oczami, sponsorowanymi "reckami" i popularnością danych marek na forum. 

1 godzinę temu, hi-fi-fan napisał:

Witam wszystkich serdecznie,

Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc oraz sugestie dotyczące wymiany mojego aktualnego zestawu na nowy tak aby definitywnie wskoczyć na znacznie wyższy poziom i złapać króliczka na kilka ładnych lat. Mój aktualny set to Cambridge Audio CXA81 + Marantz PM7000N. Pomieszczenie 35 m2, umeblowane, spory narożnik, jakaś komoda, firanki 😉 Mimo wszystko akustyka jest przeciętna aczkolwiek na podstawie różnych testów mogę wysnuć wniosek, że reaguje na sprzęt i inwestowanie nie jest pozbawione sensu. Bardzo lubię brzmienie mojego aktualnego zestawu natomiast wyszło tak a nie inaczej i mogę sobie pozwolić na małe szaleństwo w tym temacie, ale do brzegu. Podoba mi się selektywne i techniczne granie, nie jestem potężnym entuzjastą basu, ale zależy mi na jego jakości, precyzji. Wiem, że takie brzmienie oferują na przykład niektóre serie Audiovectorów czy ATC i to właśnie w te marki bym celował. Do tego chciałbym dobrać jakiś wzmacniacz. Ostatnio w oczy rzucił mi się Denonem PMA-3000NE więc na pewno będę chciał go przetestować. Póki co podoba mi się po prostu wizualnie :) To samo mogę powiedzieć o Leema Tucana II, o którym (której ? 😉 ) czytałem również sporo dobrego. Pytanie co Waszym zdaniem mógłbym jeszcze rozważyć przed wizytą w salonie lub ? Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.

Chodziło mi o Bronze 500 + Marantz PM7000N 😉

Nie mogłem wyedytować.

Edytowane przez hi-fi-fan
2 godziny temu, hi-fi-fan napisał:

Podoba mi się selektywne i techniczne granie, nie jestem potężnym entuzjastą basu, ale zależy mi na jego jakości, precyzji. Wiem, że takie brzmienie oferują na przykład niektóre serie Audiovectorów czy ATC i to właśnie w te marki bym celował.

Myślę, że możesz zainteresować się tu kilkoma konstrukcjami takimi jak ATC SCM40, Audiovector QR5 lub R3 Signature. Oczywiście owych konstrukcji można posłuchać u nas w salonie.

Do tego chciałbym dobrać jakiś wzmacniacz. Ostatnio w oczy rzucił mi się Denonem PMA-3000NE więc na pewno będę chciał go przetestować.

Widać Denonem spore zainteresowanie, myślę, że jest to temat jak najbardziej do ogarnięcia, aczkolwiek trzeba będzie poczekać na pierwsze dostawy.

To samo mogę powiedzieć o Leema Tucana II, o którym (której ? 😉 ) czytałem również sporo dobrego.

W zasadzie jest to bardzo udana konstrukcja, również możemy i jej posłuchać. Sądzę, że jest jeszcze kilka ciekawych modeli do posłuchania takich jak Moon 340i lub Atoll IN400. Zapraszam do kontaktu w sprawie odsłuchu!

Na koniec pytanie, co będzie źródłem? Są już jakies przemyślenia w tej kwestii? Dalej streaming?

Dziękuję za odpowiedzi. Generalnie jeśli chodzi o źródło to jeszcze nad tym nie myślałem, ale prawdopodobnie będę skłaniał się ku streamingowi, ale myślę też o gramofonie. Bardzo podobają mi się Technicsy.

Aktywnego systemu nie rozważałem. W takim układzie można pewnie użyć streamera z przedwzmacniaczem i maksymalnie ograniczyć ilość klocków. Za dużo tego jest 😞

24 minuty temu, hi-fi-fan napisał:

Dziękuję za odpowiedzi. Generalnie jeśli chodzi o źródło to jeszcze nad tym nie myślałem, ale prawdopodobnie będę skłaniał się ku streamingowi, ale myślę też o gramofonie. Bardzo podobają mi się Technicsy.

Pytanie, co będziesz traktował priorytetowo? Gramofon ma być dodatkiem, a stremaing na co dzień, dobrze wnioskuje?

30 minut temu, hi-fi-fan napisał:

Aktywnego systemu nie rozważałem. W takim układzie można pewnie użyć streamera z przedwzmacniaczem i maksymalnie ograniczyć ilość klocków. Za dużo tego jest 😞

Musisz pamiętać, że wybierając kolumny aktywne, w jakimś stopniu ograniczasz sobie wybór, ponieważ takich rozwiązań jest znacznie mniej dostępnych na rynku. Jeśli szukałbyś aktywnego rozwiązania, spójrz na SCM40A. Sądzę, że odsłuch rozwieje tu wszelkie wątpliwości.

Cześć 🙂 Ogółem opcji znajdzie się sporo. Sprawdziłbym na pewno na start najprostszy kierunek, czyli Monitor Audio Gold 300 6G, a do tego Marantz Model 30. Ogółem to zbliżone brzmienie pod kątem sygnatury, ale ze znacznie ciekawszą barwą, sceną i detalem. Producent tu poczynił duży progres. Z innych kolumn rozważyłbym najnowsze Vienna Acoustics Mozart SE Signature, w fajnej cenie mamy Sonus fabery Sonetto VIII 🙂 Ciekawie też mogą się sprawdzić KEF R7 Meta. Z elektroniki posłuchałbym Moona Ace, Gato Audio DIA-250S NPM, czy wspomniany przez Ciebie Denon PMA-3000NE. Kwestię streamera i gramofonu zostawiłbym na nieco później (zwłaszcza że większość wspomnianych przeze mnie wzmacniaczy ma usługi sieciowe), a skupił się na starcie na głównych budulcach stereo 😉 

W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy do naszego salonu. Podpowiem też od razu, że na wielu produktach znajdziesz odnośniki do filmów, gdzie o nich opowiadamy 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

2 godziny temu, Planeta Dźwięku napisał:

Pytanie, co będziesz traktował priorytetowo? Gramofon ma być dodatkiem, a stremaing na co dzień, dobrze wnioskuje?

Tylko, że jak się kupi gramofon, streaming schodzi na plan dalszy. Niestety albo stety sam to przerabiam. Brzmienie toru analogowego, nawet takiego ze średniej półki cenowej potrafi zmienić perspektywę spojrzenia na audio i formaty odtwarzania dźwięku  

2 godziny temu, Planeta Dźwięku napisał:

Musisz pamiętać, że wybierając kolumny aktywne, w jakimś stopniu ograniczasz sobie wybór, ponieważ takich rozwiązań jest znacznie mniej dostępnych na rynku.

Za to ułatwia się sobie życie. Wystarczy dobrać odpowiednie pre, które kształtuje barwę dźwięku i źródło a (dobre) głośniki aktywne nie będą ograniczać brzmienia systemu. Nie bez powodu przywołałem ATC bo sam swoje SCM19 i ATC P1 chcę za jakiś czas  zamienić na aktywne. 

Rozważ w swoim systemie system korekcji akustyki pomieszczenia DIRAC. W kiepskim akustycznie pomieszczeniu potrafi zdziałać cuda. Streamer NAD 658 ma DIRAC na pokładzie. Kolumny to bym wybrał Fyne Audio F502SP i jakiś Unison Research Unico Due. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gold 300 nie są tak dokładne ale są obecnie w bardzo dobrej promocji i myślę że warte są odsłuchu. 

Faktycznie bliskie twojemu graniu mogą być audiovector R3, wspomniane atc ale też bowersy przecież , triangle czy pmc. 

Wybór masz dość spory. Najważniejsze abyś jak najwięcej teraz odsłuchał. 

Początkowo wiadomo w salonie audio co się uda i gdzie. A potem jakiś faworytów , dwa komplety na odsłuch domowy.

Na pma3000 jeszcze poczekasz, jak będzie grał zobaczymy. Ile kosztował zobaczymy. 2500ne moim zdaniem spoko wersja jubileuszowa no zdecydowanie za droga.

Leema mogę zdecydowanie polecić fajne granie.

Inna elektronikę to już kwestia jakie finalnie kolumny będą wybrane. 

Gato, atoll, avm, wspomniany denon , moon czy inna Yamaha.

Ogromne dzięki za wszystkie podpowiedzi. Jest nad czym myśleć, o czym czytać i oglądać 🙂

Te Goldy to rzeczywiście za pół darmo. Mega kusząca opcja. Pytanie tylko czy ich brzmienie będzie mi odpowiadało. Generalnie zaczynam już obdzwaniać salony i umawiać się na odsłuchy. 

Co do źródła to myślę, że moim głównym źródłem będzie jednak streaming a gramofon potraktuję jako dodatek więc streamer mógłbym wrzucić "z tych lepszych". Gramofon może być bardziej budżetowy.

20 minut temu, hi-fi-fan napisał:

Te Goldy to rzeczywiście za pół darmo. Mega kusząca opcja. Pytanie tylko czy ich brzmienie będzie mi odpowiadało.

To jak ich posłuchasz, zadaj sobie jeszcze jedno pytanie. Czy będziesz chciał je mieć za 5-10 lat? 40 tys to dużo kasy i łatwo utopić ją na "efekcie wow!!!" czyli tak zwanymi bananami na twarzy, zbieraniem szczęki z podłogi . A jak się kupuje taki sprzęt, warto kupić coś, co z założenia ma wystarczyć na długie lata 

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Gold 300 nie są tak dokładne ale są obecnie w bardzo dobrej promocji i myślę że warte są odsłuchu. 

Podsyłam link do aktualnej promocji, cena jest na pewno bardzo atrakcyjna :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Wybór masz dość spory. Najważniejsze abyś jak najwięcej teraz odsłuchał. 

Początkowo wiadomo w salonie audio co się uda i gdzie. A potem jakiś faworytów , dwa komplety na odsłuch domowy.

Oczywiście i Piotr tu ma pełną rację. Dobry odsłuch na start i będziesz wiedział w którym kierunku będziesz chciał dalej iść.

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Leema mogę zdecydowanie polecić fajne granie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mocny zawodnik, oczywiście można u nas go posłuchać.

Teraz, hi-fi-fan napisał:

Co do źródła to myślę, że moim głównym źródłem będzie jednak streaming a gramofon potraktuję jako dodatek więc streamer mógłbym wrzucić "z tych lepszych". Gramofon może być bardziej budżetowy.

Wcześniej wspomniałeś, że podoba Ci się Technics, spójrz może na model

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Gramofon z napędem bezpośrednim posiada wbudowany przedwzmacniacz oraz wkładkę Ortofon 2M RED, którą oczywiście z czasem można wymienić na lepszą. Gramofon posiada również funkcja automatycznego podnoszenia ramienia. Gdyby jednak ta opcja była ponad budżet, jaki chcesz przeznaczyć na ten zakup, to spójrz na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jest to jedna z najczęściej wybieranych opcji, jeśli ktoś szuka dobrego budżetowego gramofonu.

W kwestii streamera myślę, że jest kilka opcji, w niższym budżecie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w trochę wyższej kwocie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Funkcjonalność tych urządzeń jest ogromna, dlatego nie będę się w tym komentarzu pospisywał, zachęcam do kliknięcia w link, który przekieruje Cię do strony.

Oczywiście wszytskie sprzęty możemy posłuchać u nas w salonie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

12 minut temu, Planeta Dźwięku napisał:

Podsyłam link do aktualnej promocji, cena jest na pewno bardzo atrakcyjna 🙂

Ukryta Zawartość

Dobry przykład jak ceny sprzętu są niebywale przeszarżowane. Przecież mimo tak dużej obniżki nadal sprzedawane są zapewne z zyskiem. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że większość marek za pomocą ceny próbuje po prostu sztucznie pozycjonować swoje produkty jako sprzęt wysokiej jakości, a w rzeczywistości większość to tanie w produkcji, zupełnie przeciętne graty.

Ukryta Zawartość

Arcam SA30 + Tannoy Revolution XT 8F

Tak to jest w audio. Nie płacisz za wartość produktu a za subiektywną "jakość". Tak to jest ze wszystkimi luksusowymi produktami - meblami, modą, kosmetykami, jachtami, samochodami, biżuterią, sztuką. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

można ponegocjować Dynaudio Contour 60i , do tego np Atoll SDA300 lub  Hegel H390  z tego roku (jakby co pisz na prv to spóbuję pomóc)

5 godzin temu, hi-fi-fan napisał:

Ogromne dzięki za wszystkie podpowiedzi. Jest nad czym myśleć, o czym czytać i oglądać 🙂

Te Goldy to rzeczywiście za pół darmo. Mega kusząca opcja. Pytanie tylko czy ich brzmienie będzie mi odpowiadało. Generalnie zaczynam już obdzwaniać salony i umawiać się na odsłuchy. 

Na spokojnie. Podejdź też do tego samego produktu w różnych salonach. Zobaczysz jak duży wpływ na akustyka.

4 godziny temu, memphissto napisał:

Dobry przykład jak ceny sprzętu są niebywale przeszarżowane. Przecież mimo tak dużej obniżki nadal sprzedawane są zapewne z zyskiem. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że większość marek za pomocą ceny próbuje po prostu sztucznie pozycjonować swoje produkty jako sprzęt wysokiej jakości, a w rzeczywistości większość to tanie w produkcji, zupełnie przeciętne graty.

To działa inaczej. 

Produkt pod koniec swojej żywotności generuje mniejsze koszty. 

Projekt, badania, reklamacje, transportu, serwisy , marketing zostały wliczone w pierwotne , pierwsze modele. 

Jeśli wchodzi nowy model producentowi zależy na wyzbyciu się starych nawet po koscie. 

Jeśli myślisz że w innych dziedzinach to działa inaczej to nie. 

Zegarki , samochody kto także realnie damskie kupić z znaczną zniżka. 

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Na spokojnie. Podejdź też do tego samego produktu w różnych salonach. Zobaczysz jak duży wpływ na akustyka

W salonach wszystko ma wpływ; g. instalacja, przypadkowe bo akurat takie mieli kable-elektronika  itd. itp.

Znacznie lepiej dogadać się z użytkownikami danego sprzętu którzy trochę nad nim już popracowali. No i mieć z sobą trochę gratów co by się wpiąć i zobaczyć czy też będzie dobrze albo w którym kierunku iść

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Budżet 40 tys czyli 10 tys € to cena wystarczająca na złożenie zestawu grającego jak marzenie. I to z użyciem klocków fabrycznie nowych. Jeden warunek: mówimy o nagłośnieniu pomieszczenia do max 25m. kw. czyli o monitorach.

Ciekaw jestem, jak to rozegrasz. 😄

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Dobry stosunek jakość - cena mają wzmacniacz Gato Audio.

Do tego zamów sobie kolumny w jednej z naszych manufaktur np. Akkus, YB Audio. 

Sprzęt na bardzo długie lata.

Godzinę temu, Krzychu72 napisał:

Do tego zamów sobie kolumny w jednej z naszych manufaktur np. Akkus, YB Audio

Topu nie będzie, ale w tym budżecie już się można fajnie pobawić.😀📢👍

14 godzin temu, ASURA napisał:

W salonach wszystko ma wpływ; g. instalacja, przypadkowe bo akurat takie mieli kable-elektronika  itd. itp.

Znacznie lepiej dogadać się z użytkownikami danego sprzętu którzy trochę nad nim już popracowali. No i mieć z sobą trochę gratów co by się wpiąć i zobaczyć czy też będzie dobrze albo w którym kierunku iść

Też jestem takiego zdania tylko że problem jest w tym że to na forum nie ma użytkowników takiego sprzętu przecież 90% to lubi gadać a gra na chińskich smsl czy toppingach.

9 godzin temu, il Dottore napisał:

Budżet 40 tys czyli 10 tys € to cena wystarczająca na złożenie zestawu grającego jak marzenie. I to z użyciem klocków fabrycznie nowych. Jeden warunek: mówimy o nagłośnieniu pomieszczenia do max 25m. kw. czyli o monitorach.

Ciekaw jestem, jak to rozegrasz. 😄

Podłogowe mówisz niet?

Ja powiem si

20 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Podłogowe mówisz niet?

Ja powiem si

Chodzi mi to, że w tej samej jakości podłogówka będzie droższa. 🙂 A mamy ustalony budżet. Ale jak na monitorach to można w tych piniądzach zwojować naprawdę wiele.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

23 godziny temu, Planeta Dźwięku napisał:

Podsyłam link do aktualnej promocji, cena jest na pewno bardzo atrakcyjna 🙂

Ukryta Zawartość

Oczywiście i Piotr tu ma pełną rację. Dobry odsłuch na start i będziesz wiedział w którym kierunku będziesz chciał dalej iść.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mocny zawodnik, oczywiście można u nas go posłuchać.

Wcześniej wspomniałeś, że podoba Ci się Technics, spójrz może na model

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Gramofon z napędem bezpośrednim posiada wbudowany przedwzmacniacz oraz wkładkę Ortofon 2M RED, którą oczywiście z czasem można wymienić na lepszą. Gramofon posiada również funkcja automatycznego podnoszenia ramienia. Gdyby jednak ta opcja była ponad budżet, jaki chcesz przeznaczyć na ten zakup, to spójrz na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jest to jedna z najczęściej wybieranych opcji, jeśli ktoś szuka dobrego budżetowego gramofonu.

W kwestii streamera myślę, że jest kilka opcji, w niższym budżecie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w trochę wyższej kwocie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Funkcjonalność tych urządzeń jest ogromna, dlatego nie będę się w tym komentarzu pospisywał, zachęcam do kliknięcia w link, który przekieruje Cię do strony.

Oczywiście wszytskie sprzęty możemy posłuchać u nas w salonie.

Techncis mega mi się podoba więc pierwszy produkt mam już wybrany. Odnośnie Eversolo to słyszałem wiele dobrego. Widzę też, że to mega rozbudowane zabawki. Słyszałem też, że Luminy grają świetnie i pewnie te dwie marki chciałbym porównać. 

21 godzin temu, Artistplant napisał:

można ponegocjować Dynaudio Contour 60i , do tego np Atoll SDA300 lub  Hegel H390  z tego roku (jakby co pisz na prv to spóbuję pomóc)

Dynaudio w ogóle nie brałem pod uwagę. One nie grają cieplej ?

13 godzin temu, Krzychu72 napisał:

Dobry stosunek jakość - cena mają wzmacniacz Gato Audio.

Do tego zamów sobie kolumny w jednej z naszych manufaktur np. Akkus, YB Audio. 

Sprzęt na bardzo długie lata.

Gato - mega ładna elektronika. 

Manufaktury bardzo ciekawe tylko pytanie czy będzie mnie stać ? 😉

W dniu 12.09.2024 o 10:31, piotrek7 napisał:

To jak ich posłuchasz, zadaj sobie jeszcze jedno pytanie. Czy będziesz chciał je mieć za 5-10 lat? 40 tys to dużo kasy i łatwo utopić ją na "efekcie wow!!!" czyli tak zwanymi bananami na twarzy, zbieraniem szczęki z podłogi . A jak się kupuje taki sprzęt, warto kupić coś, co z założenia ma wystarczyć na długie lata 

Dzięki a słuszne spostrzeżenie. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, hi-fi-fan napisał:

Techncis mega mi się podoba więc pierwszy produkt mam już wybrany. Odnośnie Eversolo to słyszałem wiele dobrego. Widzę też, że to mega rozbudowane zabawki. Słyszałem też, że Luminy grają świetnie i pewnie te dwie marki chciałbym porównać. 

Mamy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w ofercie outletowej może będziesz zainteresowany. Również można go posłuchać i porównać z DMP-A8.

Ukryta Zawartość

Contour faktycznie nie jest demonem detalicznego grania, masz na olx nowe B&W 702 S3 za 18,5, do tego ten Atoll SDA300 za ok 15 i jeszcze Ci na kabelki zostanie

Godzinę temu, Artistplant napisał:

Atoll SDA300

Jak długo producent będzie aktualizował oprogramowanie dla tego sprzętu? Co jak zakończy wsparcie dla niego? Stanie się bezużytecznym klockiem. Takie all-in-one mają sens jedynie w przypadku dwóch marek: Linn i Naim bo te marki udowodniły, że dbają o nabywców swych sprzętów. Atoll to nie ta liga 

4 godziny temu, hi-fi-fan napisał:

Manufaktury bardzo ciekawe tylko pytanie czy będzie mnie stać ? 😉

Żeby było wszystko jasne. Rozmawiając np. z p. Witkiem Albeckim z Akkus przedstawiasz swoje oczekiwania co do brzmienia kolumny. Po podaniu podstawowych informacji  np. wielkość pomieszczenia, rodzaj słuchanej muzyki podajesz kwotę jaką możesz wydać. W podanym przez Ciebie budżecie będziesz miał bardzo dobre kolumny o nieosiągalnym stosunku jakości do ceny przez wszystkie produkty ze znanym logo.

8 godzin temu, il Dottore napisał:

Chodzi mi to, że w tej samej jakości podłogówka będzie droższa. 🙂 A mamy ustalony budżet. Ale jak na monitorach to można w tych piniądzach zwojować naprawdę wiele.

Na obu można zwojować jak się człowiek nie będzie spieszył. Ale tak to prawda.

Monitory da tańsze. Albo w tej samej cenie będziemy sobie mogli pozwolić na model wyżej. 

Też byłbym ostrożny z tym sda300 

O ile wzmacniacze francuskiego producenta bardzo lubię o tyle z urządzeniami sieciowymi byłbym bardzo ostrożny.

• Pokaż nowe odpowiedzi