Skocz do zawartości
IGNORED

Arcada 2.5 vs Audio Physic Avantera

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym podzielić się z Wami moimi spostrzeżeniami po odsłuchu kolumn Audio physic Avantera. Jestem posiadaczem kolumn Arcada 2.5 i zastanawiałem się nad zmianą na kolumny z wyższej półki. W jednym z salonów jest teraz wyprzedaż kolumn Audio Physic i padło na AP Avantera. Kolumny podłączone do Musical Fidelity 600 wraz z Auralic vega 2.1. Pokój zaadoptowany akustycznie. Cena kolumn to 80 tys zł po rabacie 40 tys. zł. Pierwsze wrażenie in plus to niezła przestrzeń i w zasadzie tylko tyle dobrego mogłem o tych kolumnach napisać. Kwestia samej barwy instrumentów była dla mnie totalną porażka. W mojej ocenie dzwiek był matowy istrummety brzmiały sztucznie, nieprzyjemnie. Jeszcze gorzej wypał bas. Brak precyzji, rozciągnięcia, barwy, kiepskie wybrzmienia. Przy muzyce elektrycznej jeszcze jakoś to grało, jednak w przypadku muzyki instrumentalnej kolumny totalnie się gubiły pokazując kiepskie wybrzmienia. Po kilku minutach chciałem zakończyć odsłuch. Nie wiem, czy była to kwestia pomieszczenia, konfiguracji, czy kolumn. Po powrocie do domu puściłem te same kawałki u siebie i stwierdziłem, że tego dnia zaoszczędziłem 40 tyś zł.:). Barwa i punktowy bas w tych kategoriach Arcada jest rewelacyjna. Mój wzmacniacz to Gryphon Atilla przez wielu krytykowany plus Cambridge audio azur 851n. Wiem też średni, ale mimo to znacznie wolę to granie, niż to z Audio Physic Avantera, którego słucham kilka godzin wcześniej.

https://www.audiostereo.pl/topic/168062-arcada-25-vs-audio-physic-avantera/
11 minut temu, PiotrA1 napisał:

Audio Physic Avantera, którego słucham kilka godzin wcześniej.

Reasumując nie wszystko złoto co się świeci...

12 minut temu, PiotrA1 napisał:

Barwa i punktowy bas w tych kategoriach Arcada jest rewelacyjna.

Jako ich były posiadacz (aktualnie też mam paczki S16Hz żeby nie było😉) całkowicie się z Tobą zgadzam. 

Edytowane przez cortes

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.