Skocz do zawartości
IGNORED

Paradigm Monitor 7 v.4 czy Studio/20 v.3

raudio81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sprzęt:

NAD: c320bee , c542

obecnie gra na Yamaha NS 300

pomieszczenie - 20 - 25 m2 - muszę z przykrością zaznaczyć, że jest spore przejście do kuchni i do korytarza gdzie są kafelki...mieszkanie to antresola (wysoko - 3 - 3.5 m)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Które głośnki lepiej się sprawdzą m metalu,hard rocku...czasem klasycznej ;))) (dziwnie mnie nachodzi ostatnio) ?

Myślałem także o najtańszym rozwiązaniu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (ale nie wiem czy tu zmiana z NS 300 będzie ok)

Dlaczego myślę o zmianie - NS 300 nie są złe ale posłuchałem Paradigma Monitora 7 v.4 i bardzo spodobała mi się dokładność,szybkość basu (taki zbity i dynamiczny) i dokładne odegranie perkusji.....są bardziej ...ekspresyjne niż Yamaha,której spokój pozwala słuchać muzy nono stop ale czasem wydaje mi się jakbym koc na nie zarzucił..;)

Na pomysł podstawkowców wpadłem po przeczytaniu artykułu o mocy wzmaka i różnych kolumnach - myślę,że c320 bee lepiej napędzi w stereo małe kolumny...creek serii 50, o którym myślę w przyszłości też do mocnych nie należy...

pozdrawiam i dziękuję za ewentualną pomoc...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/16814-paradigm-monitor-7-v4-czy-studio20-v3/

ja też polecam studio, gdyż niedawno słuchałem Monitor 7v.4 i 9v.4-KOMPLETNA PORAŻKA! Studio brzmią o niebo lepiej choć zestawianie 20 z monitor 7 jest mało uczciwe, mimo że cena pewnie podobna. Ale jak dodamy cenę standów? A do tego nadal są to tylko podstawkowce, więc cudów w basie bym się nie spodziewał. sugerowałbym raczej rozejrzenie się za studio 60 lub 80 z drugiej ręki. O ile się nie mylę widziałem ostatnio ogłoszenie na 80. Takie kolumny sprawdzą się w każdej muzyce i nie będą piszczeć jak seria Monitor która jest MOCNO przereklamowana. Nawet dali 6006 grają o niebo lepiej. Za małe pieniądze poleciłbym Tannoya. Ja już swoje sprzedałem i mogę z czystym sumieniem powiedzieć że Tannoy M5 to kolumny znacznie lepsze od całej serii Monitor choć przegrają pod względem decybeli z 9 i 11. Tak czy inaczej grają dużo lepiej. Robiłem bezpośrednią konfrontację...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.