Skocz do zawartości
IGNORED

Sony VPL-hw65es Jak podłączyś do xbox series x

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, arturross napisał:

Proszę o poradę. Jak podłączyć Sony VPL-hw65es pod xbox x tak by odtwarzać dźwięk przez wzmacniacz stereo. 

Hej

Co to za wzmacniacz?

Jak wygląda od tyłu ? Jakie ma wejścia ,jakie wyjścia?Xbox jaki model? Podaj trochẹ wiẹcej szczegółów ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wzmacniacz powinien mieć OPT IN albo zewnętrzny DAC.

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

16 minut temu, Gmow1977 napisał:

Hej

Co to za wzmacniacz?

Jak wygląda od tyłu ? Jakie ma wejścia ,jakie wyjścia?Xbox jaki model? Podaj trochẹ wiẹcej szczegółów ...

Mam 2 wzmacniacze.

Stary poczciwy taf830es. Wejścia to wyłącznie cinch

2 wzmacniacz to Yamaha CD-NT670D.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

27 minut temu, arturross napisał:

Mam 2 wzmacniacze.

Stary poczciwy taf830es. Wejścia to wyłącznie cinch

2 wzmacniacz to Yamaha CD-NT670D.

Ukryta Zawartość

To ten stary sobie odpuść, a Yamachẹ po optyku do konsoli(audio), a konsolẹ po hdmi bezpośrednio do projektora (Obraz).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Gmow1977

Powołując się na ten artykuł łączysz HDMI z Xboxa do TV, a z TV optykiem do tej Yamahy

na wejście optyczne i powinno działać. O ile masz ją podłączoną do Soniacza 😉 

Yamaha to tylko odtwarzacz z wejściem cyfrowym.

Edit. Nie mam pojęcia - co do łączenia z projektorem. Sądziłem, że chodzi

o połączenie z TV. Piszą, że Xbox NIE MA wyjścia audio ...

Edytowane przez audioburak

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

2 minuty temu, audioburak napisał:

Powołując się na ten artykuł łączysz HDMI z Xboxa do TV, a z TV optykiem do tej Yamahy

na wejście optyczne i powinno działać. O ile masz ją podłączoną do Soniacza 😉 

Yamaha to tylko odtwarzacz z wejściem cyfrowym.

Tak właśnie miałem jak to podłączałem do telewizora. Obecnie próbuję to podłączyć pod konsolę xbox x

4 minuty temu, Gmow1977 napisał:

To ten stary sobie odpuść, a Yamachẹ po optyku do konsoli(audio), a konsolẹ po hdmi bezpośrednio do projektora (Obraz).

Konsola nie posiada gniazda optycznego.

Jaki to model x boxa ? Jakie  wyjścia posiada ?

To to?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Gmow1977

The Xbox Series X doesn't natively support USB, optical, or Bluetooth audio outputs. You can, however, utilize the 3.5mm audio jack on the wireless controller to connect speakers that accept this input. We recommend purchasing an inline HDMI audio extractor.

Taki cytat 😞 

Ukryta Zawartość

Taki ekstraktor potrzebujesz a od niego po optyku do Yamachy

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, arturross napisał:

Proszę o poradę. Jak podłączyć Sony VPL-hw65es pod xbox x tak by odtwarzać dźwięk przez wzmacniacz stereo. 

Jak kiedyś wspominałem na ppe.pl ( będą kłopoty lub druciarstwo kablowe w systemach stereo )

Daj Boże żeby przynajmniej wzmacniacz zintegrowany nie był w pełni czystym analogiem i posiadał wejścia cyfrowe, to już nieco pomoże przy INSTALACJI. Zewnętrzny przetwornik HDMI jedynie ...  

Nowa generacja konsol szmelców 9 generacji nie posiada ( zaznaczam nie posiada !!! ) wyjścia optycznego, takich chłamów konsol w kwestii instalacji dźwięku w grach to jeszcze nie było, XBOX 360 / PlayStation 2 / PlayStation 3 / oraz najlepsza konsola od Sony jak do tej pory, wspaniałe audiofilskie PlayStation 4 Pro ...

Mają takie niespotykane rozwiązanie w konsolach !!! normalnie Cud Boży !!! ...  : ) 

Happy Despicable Me GIF 

Edytowane przez _Piotrek

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

7 minut temu, Gmow1977 napisał:

Ukryta Zawartość

Taki ekstraktor potrzebujesz a od niego po optyku do Yamachy

I właśnie tego chyba szukałem. Bardzo dziękuję. 

Jest sens płacić jakieś większe pieniądze za to, czy najtańsze brać? Byle by cinch był i optyczny?

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, arturross napisał:

I właśnie tego chyba szukałem. Bardzo dziękuję. 

Jest sens płacić jakieś większe pieniądze za to, czy najtańsze brać? Byle by cinch był i optyczny?

Najważniejsze żeby nie rwał obrazu podczas grania, kiedyś coś takiego miałem ( to znaczy nie to samo co zaproponowano ) kosztował coś około 150 zł / 170 zł ... obraz był : )     

5 minut temu, arturross napisał:

Byle by cinch był i optyczny?

Optyczny potrzebujesz żeby z drugiej strony ( przesłać ) dźwięk do wzmacniacza zintegrowanego ... ; )  

30 minut temu, _Piotrek napisał:

Najważniejsze żeby nie rwał obrazu podczas grania, kiedyś coś takiego miałem ( to znaczy nie to samo co zaproponowano ) kosztował coś około 150 zł / 170 zł ... obraz był : )     

Optyczny potrzebujesz żeby z drugiej strony ( przesłać ) dźwięk do wzmacniacza zintegrowanego ... ; )  

Raczej kupię taki z dodatkowym wyjściem cinch, tak by sobie posłuchać tego swojego sony 830 es. 5 lat w szafie stał. 

Oczywiście z optycznym wyjściem również ekstraktor być musi.

47 minut temu, arturross napisał:

Raczej kupię taki z dodatkowym wyjściem cinch, tak by sobie posłuchać tego swojego sony 830 es. 5 lat w szafie stał. 

Oczywiście z optycznym wyjściem również ekstraktor być musi.

To odkurz w środku wzmacniacz odkurzaczem z mięciutkim futrzastym zakończeniem ( delikatnie ) też przetrzyj ściereczką z zewnątrz cały wzmacniacz, trzeba dbać o klasyki  ; ) 

Gdyby dziady pazerne ( PlayStation / XBOX ) od początku dodałyby wyjście optyczne, nie byłoby dziadowania w kablach, to znaczy druciarstwa  : )  

Dziady niepasteryzowane i niereformowalne, dobrze że im ten syf Concord nie wypalił na PlayStation 5, przecz z syfem multimedialnym w grach konsolowych przez internet ...

Wyłącznie Single Player !!! 

Polecam Astro Bot i drugą wspaniałą grę platformówkę na PlayStation 5  : ) obydwie platformówki ( Arcydzieło !!! ) 

Ukryta Zawartość

16 minut temu, arturross napisał:

Mam go odkąd pamiętam. jakoś tak żal. :]

Za bardzo się pospieszyłem z bazgraniem, czyli jest PlayStation 5 ... TO  DOBRZE !!!  : ) 

Jak będą czarne wymienne panele, lub będzie w czarnym kolorze już w sklepie, może wpadnie PlayStation 5 Pro, oczywiście z napędem. Albo nie wytrzymie : ) i kupię w białym kolorze, a potem będę czekał na czarne panele do PlayStation 5 Pro, albo pomaluje flamastrem na czarno PlayStation 5 Pro : )   

: )   

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez _Piotrek

W dniu 29.09.2024 o 21:36, arturross napisał:

Mam Xbox X Oczywiście z napędem. 😃

Ja to bym chciał na PlayStation Halo Combat Evolved ( pierwsza część ) absolutne Arcydzieło !!! a za pierwszą częścią Halo Reach !!! Nie zapomni się pierwszej konsoli XBOX + Halo Combat Evolved ( premiera rok 2001 ? ) ... dokładnie już nie pamiętam. Dalej gram od czasu do czasu ( XBOX 360 )  ... Halo Combat Evolved i Halo Reach, czasami w trzecią część, też fajna.

Oryginalna wersja Halo Combat Evolved z pierwszej konsoli posiada parę smaczków jakich nie posiada nowsza wersja Halo Combat Evolved na konsoli XBOX 360, ale nie przeszkadza w graniu ...

Halo Combat Evolved ( Arcydzieło !!! )

Ukryta Zawartość

_Piotrek..jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość