Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 25-27 października 2024

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 31.10.2024 o 06:27, xajas napisał:

Albo Kowalski ma inne wyobrazenie o tym, jak co powinno brzmiec, zdecydowanie odbiegajace od brzmienia „najbardziej profesjonalnych rozwiazan studyjnych“.
Przeciez wiemy, ze dla wiekszosci Kowalskich, DSP psuje dzwiek i powoduje bezduszne brzmienie od linijki

Kowalski, jakby poszedł do filharmonii, to by powiedział, że "to brzmi słabo, tak nie brzmi orkiestra na żywo".

Podobno kiedyś Charlie Chaplin, zorganizował konkurs na swojego sobowtóra i w nim potajemnie wystartował.
Zajął drugie miejsce.

Kowalski wie lepiej.

JMA RQ900 • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

4 godziny temu, Łukasz napisał:

Czekałem na Rockporty z Mackiem bo w tamtym roku grały fenomenalnie każdy rodzaj muzyki. W tym roku moim zdaniem czegoś zabrakło, było dobrze ale z zestawów Rockport bardziej podobał mi się ten z Accuphase.

Tak tak, sprzęt prosto z kartonu. Brak podstawy i masy basowej, nie wspominając o ogólnej czystości. Takie marki i taka szorstkość. Fatum Stadionu, podobnie jak muzyka o której na końcu wspomniałeś. Nie mówię o muzyce na Macu, ale na Stadionie ogólnie. Na Macu muzyka i tak by nie pomogła.

Edytowane przez Piotr_1
2 godziny temu, Piotr_1 napisał:

Nie mówię o muzyce na Macu, ale na Stadionie ogólnie. Na Macu muzyka i tak by nie pomogła.

Możesz rozwinąć temat? Nie byłem na AVS Maka znam co prawda tylko integry (osobiście gram na lampie), ale zestawienia które słyszałem były całkiem ok.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Dla maniaków Referencyjnego PlayStation 4 Pro : ) którzy szukają nieco lepszego sprzętu do Pokoju Gracza PlayStation Single Player : ) i w wyższym budżecie do PlayStation 4 Pro : ) ... ale żeby klocki wciąż pasowały do siebie. Firma Auralic stworzyła dla Graczy PlayStation w takiej samej wielkości ( PlayStation 4 Pro ) odtwarzacz multimedialny do plików, JEDYNIE 4 cm szerszy odtwarzacz multimedialny, bardzo małe znaczenie dla Świrów Single Player / Audio.

Z perspektywy głębokości Referencyjnych klocków : ) Takie same wymiary !!! także nie trzeba robić oddzielnej półki dla obu klocków : ) są dla siebie perfekcyjnie zaprojektowane ... i z wielkości i z wyglądu  : ) 

Do tego jeszcze wzmacniacz zintegrowany ( takiej samej klasy jak wyżej podane klocuszki Audio ) i jest fajny mały zestaw dla Świrów Muzycznych i Filmowych z plików ...

I tak na przykład ... Wspaniałe Arcydzieło Animka z plików z napisami ( PlayStation 4 Pro ) Mars Express 2023 w klimacie Blade Runner : ) ... aż się chce oglądać. A jak CHCEMY posłuchać muzyki z plików ... ( Auralic Altair G2.1 )

PlayStation 4 Pro + Auralic Altair G2.1 + fajny wzmacniacz zintegrowany  : )  

Fajnie że zapuścili chłopaki mój ulubiony kawałek muzyczny ( jest na wyświetlaczu ) to teraz ja : )

Dawaj Pilota !!! ... włączę jeszcze inną fajną muzę w tych klimatach : ) tylko wyjdź na chwilę, idź stąd bo zrobi się troszku głośniej !!! : )

Pixar Movie GIF by Walt Disney Studios     

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

_Piotrek..jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez _Piotrek

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

W dniu 29.10.2024 o 09:19, ASURA napisał:

No i co zrobisz ale teorii naukowych na istnienie boga też nie ma za to np. zdarzają się anomalie typu księżyc nie jest w danym położeniu niż powinien być wg. tablic astronomicznych lub latem słońce pokazujące o godzinie 12-tej cieniem godzinę 11-tą

No kurła anioły się upiły i dekoracji nam maluczkim zapomniano przestawić na czas

Jedno pytanie czy to na pewno ich Bóg a może też ktoś wyżej bawi się jeszcze większą "szachownicą" lub jedną z wielu (teoria strun) ?

Kurna ! Ale bełkot!!!

16 minut temu, bonaventura napisał:

Kurna ! Ale bełkot!!!

Bez obserwacji życie przeżuwacza po drugiej stronie

To już wolę bełkot

Na moim trawniku przed tarasem cd. bełkotu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Od lat na każdym Audioshow obecna była firma AYON. Przyjeżdżał właściciel firmy, robili duże prezentacje z kieliszkiem wina dla słuchaczy. Czasami sprzedawali jakiś sprzęt po promocyjnych cenach.  A w tym roku AYONa nie było. Czy ktoś może wie dlaczego ?  

pozdrawiam

Arkadix

Godzinę temu, ASURA napisał:

Bez obserwacji życie przeżuwacza po drugiej stronie

To już wolę bełkot

Na moim trawniku przed tarasem cd. bełkotu

Ukryta Zawartość

Sąsiadka nie zasłoniła okna?  ;) 

Ukryta Zawartość

14 minut temu, 1siedem napisał:

Sąsiadka nie zasłoniła okna?  😉

Żadna przyjemność przy 600x powiększeniu oglądać fragment włosa łonowego sąsiadki lub pryszcza obok

p.s. Saturn był nisko nad horyzontem

35 minut temu, ASURA napisał:

Żadna przyjemność przy 600x powiększeniu oglądać fragment włosa łonowego sąsiadki lub pryszcza obok

Czyli jednak oglądałeś ale przyjemności nie było...😉

12 godzin temu, Ajothe napisał:

To po zawodach. 

Auralic mógł się troszku bardziej : ) postarać i te 4 cm jakoś inaczej zagospodarować : ) tak dla perfekcji z PlayStation 4 Pro.

Jest dobrze ; )

Wiadomo że jak się buduję system stereo najważniejszy sprzęt w Pokoju Gracza PlayStation Single Player zawsze będzie PlayStation ( PlayStation 4 Pro ) 

Znalazłem fajny sprzęt ( ale teraz dla PlayStation 5 Pro ) nawet są wycieraczki : ) i mnie się podoba, to znaczy, mnie się podobać mnie razem z PlayStation 5 Pro : ) Takie połączenie Retro i Nowoczesności razem z PlayStation 5 jako cały system Audio. Oczywiście jedyna rzecz jaką trzeba zmienić w systemie, to zmiana paneli na kolor na czarny w PlayStation 5 Pro, i będzie ... 

Perfekt Pokój Gracza PlayStation Single Player  : ) 

Mam sobie fajne kabelki XLR, w sklepie od 15.000 zł i jeszcze więcej, oczywiście za parę : ) A i mam do przetestowania zasilający ( łoo ten jest tak do 1.5 kW ) na wyjściach do kolumn głośnikowych.

Troszku za mały monobloków Accuphase M-1000 / Dan D'Agostino Relentless 

Ale jak to mówi Master Chief Accuphase / MBL ... do PlayStation 4 Pro powinno być idealnie !!! : ) nie będzie spadków dynamiki w grach na kolumnach ... 

: ) 

Ukryta Zawartość

_Piotrek TEAC PS5 PRO..jpg

Edit ... bo nie mogę w jednym poście wrzucić parę zdjęć ... 

_Piotrek.jpg

Ediit ... 

ASTRO BOT !!! 1 : 22  : )  : )   PlayStation 5 Pro 

_Piotrek..jpg

Edit ... 

_Piotrek ASTRO BOT.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez _Piotrek

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

15 godzin temu, Arkadix napisał:

A w tym roku AYONa nie było. Czy ktoś może wie dlaczego ?  

Coś tam się znalazło

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nautilus miał widocznie mniej pokoi. 

Albo wystawiał coś innego w nich.

Brakujących sprzętów było znacznie więcej. 

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Brakujących sprzętów było znacznie więcej.

A mnie nie szczególnie brakowało tych samych zestawień, które były w poprzednich latach. Bardziej nowości mi brakowało 😞, pozytywnych zaskoczeń.

1 minutę temu, juro napisał:

A mnie nie szczególnie brakowało tych samych zestawień, które były w poprzednich latach. Bardziej nowości mi brakowało 😞, pozytywnych zaskoczeń.

Bo jeździsz już iles lat zapewne. No ja mam to samo 

Ale są formy które się już tu nie pokazują. Nie wiem czemu. 

• Moderatorzy
W dniu 1.11.2024 o 14:54, Łukasz napisał:

A czy coś mi się nie podobało ? Tak, jedna rzecz - materiał muzyczny używany do prezentacji sprzętu w baaardzo dużej ilości pokoi. Jest tyle pięknej i świetnie nagranej muzyki. Bez względu na jej rodzaj. Czy naprawdę musimy słuchać w kółko odgłosu spadających kuleczek czy innego rodzaju sampli wygenerowanych przez komputery ?

Czasem w necie (yt)oglądam 🙂 testy kolumn, samo plumkanie, ciamkanie. Wiem że z laptopa się nie wybiera ale można z grubsza choć określić poziom sybilantów.

Dla mnie w testach zawsze powinien być Money for noting i jakiś BigBand.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Nagraj sobie swój system, puść z laptopa i wyciagnij wnioski ile jest warta ta zabawa. 

W dniu 4.11.2024 o 08:56, juro napisał:

Ja sobie robię przed wyjazdem założenia co chce posłuchać czego jeszcze nie słyszałem i po spełnieniu tych celów trudno być niezadowolonym, w tym roku to było Magico, Sennheiser He-1 i inne słuchawki 😄

19 minut temu, stench napisał:

Dla mnie w testach zawsze powinien być Money for noting i jakiś BigBand

Dla mnie wystarczy posiadanie Money

Wiem pieniądze nie grają ale…

W dniu 4.11.2024 o 08:58, Piotr Sonido napisał:

Ale są formy które się już tu nie pokazują. Nie wiem czemu

Wystarczy porównać wystawców rok do roku i wiemy komu kasy na wystawianie nie stykło

42 minuty temu, Ajothe napisał:

Nagraj sobie swój system, puść z laptopa i wyciagnij wnioski ile jest warta ta zabawa. 

Ja sobie robię przed wyjazdem założenia co chce posłuchać czego jeszcze nie słyszałem i po spełnieniu tych celów trudno być niezadowolonym, w tym roku to było Magico, Sennheiser He-1 i inne słuchawki 😄

Słuchałeś Hifimany he1000 unvelied?

2 godziny temu, ASURA napisał:

Wystarczy porównać wystawców rok do roku i wiemy komu kasy na wystawianie nie stykło

No zapewne chodzi o budżet. Albo mają budżet ale nie to. Przeanalizowały że pojawianie się tam nie jest dla nich kluczowe.

25 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No zapewne chodzi o budżet. Albo mają budżet ale nie to. Przeanalizowały że pojawianie się tam nie jest dla nich kluczowe.

Wiesz  jako nie branży ale osobie poza dwoma przedostatnimi AVS jeżdżącej za każdym razem piątek, sobota niedziela te gwałtowne ruchy uczestników na "parkiecie audio" zasygnalizowały że coś się dzieje złego z niektórymi firmami

Kluczowe zawsze były przy takich wystawach pieniądze i jak kogoś na ostatnich AVS nie było a wystawiał się wcześniej dłużej i wtedy było to kluczowe to nie mógł zrobić  nagle wolty 180 stopni do tyłu z tą kluczowością !!!

Być może coraz większe ceny z sufitu w audio doszły w końcu do zenitu i klienci powiedzieli nie interesuje nas już zabawa w tą grę i produkty przeszacowane zostają prawami rynku w końcu wypierane przez coś bliższego cena jakość

Występuje taki efekt odbicia znany w gospodarce

Czy nie masz takiego odczucia?

Jakie marki doszły do tego punktu Twoim zdaniem? Piszesz bardzo dużo o audio za tym o ile nie masz "skrępowanego pióra" dobrze to widzisz to może byś napisał

13 godzin temu, ASURA napisał:

Czy nie masz takiego odczucia?

Raczej nie.

Brakowało firm z grupy hi endu, jak i tych dla przeciętnego Kowalskiego. 

Część należy też do innych koncernów. Powiedział bym ale zaznaczam w ciemno, że pieniadze są. 

Ale na coś innego. 

Myślę że spora część firm jednak mocno analizuje rynek. 

Z drugiej strony otwarcie mówię nie wiem ile teraz to kosztuje. Jakieś głosy do mnie dochodziły e latach ubiegłych ale to się mocno pozmieniało. 

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Raczej nie.

Brakowało firm z grupy hi endu, jak i tych dla przeciętnego Kowalskiego. 

Część należy też do innych koncernów. Powiedział bym ale zaznaczam w ciemno, że pieniadze są. 

Ale na coś innego. 

Myślę że spora część firm jednak mocno analizuje rynek. 

Z drugiej strony otwarcie mówię nie wiem ile teraz to kosztuje. Jakieś głosy do mnie dochodziły e latach ubiegłych ale to się mocno pozmieniało. 

Na AVS byłem o dwa dni za krótko nie było czasu na rozmowy z wystawcami ale pewnie bym to rozpracował

Trochę firm brakowało i faktycznie to AVS wyglądało jak szeroki ładny uśmiech bez zęba na froncie. Może dzięki temu inne mniejsze firmy miały większą szansę się przebić 

7 godzin temu, ASURA napisał:

Na AVS byłem o dwa dni za krótko nie było czasu na rozmowy z wystawcami ale pewnie bym to rozpracował

Trochę firm brakowało i faktycznie to AVS wyglądało jak szeroki ładny uśmiech bez zęba na froncie. Może dzięki temu inne mniejsze firmy miały większą szansę się przebić 

Na pewno jest tam co oglądać. 

Właśnie, oglądać. 

Myślę że dla wielu to zaczyna być mało. 

Chodź moje pierwsze razy tam, to chodziłem bardzo podekscytowany.

Fajnie że to jest. Niech się rozwija. 

Pójdę znowu za parę edycji 

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Na pewno jest tam co oglądać. 

Właśnie, oglądać. 

Myślę że dla wielu to zaczyna być mało. 

Chodź moje pierwsze razy tam, to chodziłem bardzo podekscytowany.

Fajnie że to jest. Niech się rozwija. 

Pójdę znowu za parę edycji 

Moim zdaniem trzeba trzy dni poświęcić i wytypowane systemy parę razy odwiedzić gdyż elektronika się układa i dźwięk się zmienia z kolejnymi dniami i w każdym razie ja to słyszę stąd na jeden dzień przyjechałem w niedzielę bo coś tam zaczyna dobrze rokować 

Moim zdaniem AVS to obowiązek a nie przyjemność melomana jak i audiofila. Pozostałą część roku nie jesteśmy w stanie podjąć trafnej wstępnej decyzji bez rozeznania całego rynku i możemy podjąć mając tą niewiedzę kardynalne błędy!
W tym roku rejestrowałem dla siebie krótkie co ciekawsze próbki grania co by przy tylu wystawcach coś mi nie umknęło lub z czasem nie rozmyło się. 
Moim zdaniem mimo trudnych czesto warunków warto jednak się jednak wspierać dźwiękiem a po wystawie umówić się na wstępne odsłuchy najlepiej u siebie w domu

• Pokaż nowe odpowiedzi