Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki ampituner do kolumn Technicsa?

Lolo116

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałem zapytać, jaki kupić ampituner.

Mam kolumny Technics front SB-T200 pozostałe 3 to SB-CA11. Wiem, że to nienajlepsze, ale na początek trzeba się cieszyć tym, co się ma.

Proszę o poradę w sprawie zakupu ampitunera, zaznaczam, że chce kupić sprzęt średniej klasy, bo w przyszłości zamierzam zmienić kolumny na leprze, ale ampituner chce kupiec już „na zapas” abym nie musiał go zmieniać, gdy zakupie lepsze kolumny.

Pomieszczenie ma 17 metrów, oglądam sporo filmów oraz słucham różnej muzyki można powiedzieć, że wszystkiego po trochu.

Zastanawiałem się nad Yamaha 650 cena jest bdb (allegro) lub tez Onkyo 602 ( droższa o 800zł sklep, ale lepsza w testach ) jednak sprzedawca odradził mi Onkyo twierdząc, że szkoda trącić kasy na taki drogi sprzęt ( tu doradził Yamahe 550 – 650 lub Denona 1905 - 2105 do tak słabych kolumn ( które na pewno z czasem zmienię).

Proszę o poradę i dziękuje z góry o ile ktoś zechce mi odpowiedzieć

https://www.audiostereo.pl/topic/16861-jaki-ampituner-do-kolumn-technicsa/

Widze że źle padło pytanie oki, wiec tak ampituner do 2500 zł kupie posiadam kolumny technics jak wyżej 17 m2, pół na pół muza i film.

Wiec jak beda porady w tej kwestii? Ograniczmy się do Yamaha, Onkyo i Denon.

Miałem takie sbt 200.Podłączone były do hk 2550.I było ekstra jak na takie kolumny, raczej nic lepszego nie znajdziesz do tych kolumn.Jest to także przyszłościowy ampli do którego możesz pózniej dokupić lepsze fronty.

Wszystkie wymienione modele (oprócz Onkyo 602) porównywałem do Ampli H/K 235 (który kupiłem 3 tygodnie temu). Wg mnie i moich preferencji można je sklasyfikować następująco: Ampli H/K 235 - długo nic - Denon 2105, Yamaha 650, czy 750 (to prawie to samo), Denon 1905 - no i pionek chyba 814. Brałem tutaj pod uwagę następujące kryteria: stereo (the best H/K), kino domowe (nieznacznie lepiej Yamaha - ale porównywalny poziom), wygląd i obsługa - zdecydowanie Denon 2105, tutaj Yamaha najgorzej wypadła (oczywiście chodzi o obsługę ampli - bo sam ampli nawet jest ładny).

Zatem jeżeli tylko kino to polecam jednak Yamahę, jeżeli 50/50 (stereo/kd) to jednak Harman. Ale z doswiadczenia wiem, że najczęsiej jest to 85/15. Wtedy wybrałbym H/K i tak też zrobiłem. Jeżeli dysponujesz kwotą 2500 zł to może z allegro Marantz 7400 - bajka zarówno w stereo, jak i w kinie.

Życzę udanych zakupów

Witam

Dzięki Wam Obu za poradę. Nie zastanawiałem się nad modelami innych firm, ale popatrzę na allegro. Widzę, że Marantz jest - model 4500, a HK 2550 nie ma - jest za to 235, a cena nawet przyzwoita. Zastanowię się jeszcze. Szkoda, że nikt nie napisał cos o Onkyo.

Dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.