Skocz do zawartości
IGNORED

V.A.L -kolejny gracz na rynku audio

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - przykładowe CD Playery:

CD-2008

CD-A9.8

CD-A8T with Vacuum Tube

[obrazekLUKASZ-285582_1.jpg] [obrazekLUKASZ-285582_2.jpg] [obrazekLUKASZ-285582_3.jpg]

post-2651-100008849 1170266233_thumb.jpg

post-2651-100008850 1170266231_thumb.jpg

post-2651-100008851 1170266230_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

https://www.audiostereo.pl/topic/16984-val-kolejny-gracz-na-rynku-audio/

kkimports już sie zareklamował wzmacniaczem słuchawkowym na "Znaleziskach.."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

yylko jeszcze nie mają w ofercie CD playerów a CD-A8T i CD-2008 przynajmniej wyglądają bardzo zachęcająco. Jeśli ich ceny będą oscylowały na poziomie cen DAREDa to spodziewam się sporego zamieszania na polskim rynku audio.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Fr@ntz

Zapewniam cię że ceny CD-ków będą baaardzo konkurencyjne. Pierwsze sztuki będą u nas zaraz po świętach. Na razie próbki, ale jeśli będzie duże zainteresowanie sprowadzimy tego każdą ilość :-)

• Redaktorzy

Czekam na cennik z niecierpliwością. Może jeszcze ściągniecie monitory L9 Luxor Series Luxurious 2.0 i L6 Luxor Series 2.0. Dla posiadaczy małych pokoi może to być ciekawa propozycja, poza tym WAF tych kolumienek powinien być powyżej średniej ;-)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Do : Frntz i kkimports,

słuchałem monobloków DARED w sklepie w Kutnie , i naprawdę duużo lepiej niż VP 16 mimo, że podłączają do Altusów, które grają jak dyskoteka, dudnią, skrzeczą wysokim tonem, a jednak te monobloki wygładziły dźwięk tylko niech oni tam pokój do odsłuchu zrobią, bo to się sprzeciwia krminałowi

Fr@ntz

Prowadziłem korespondencję z firmą z Honkongu.

Proponowali mi następujące ceny(przesyłka wiliczona w cenę):

CD2008-670$

CD-AD9.8-790$

Obecnie ceny powinne być niższe,dystrybutor radził mi wówczas wstrzymać się z kupnem ze względu na planowaną obniżkę cen.

• Redaktorzy

Frank -no to biorąc pod uwagę, że kkimports będzie brało "trochę więcej" niż single user to byłoby niezmiernie miło, jeśli CD-2008 kosztowałby poniżej 2 kzł.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

kkimports

Tak ,ale wasza firma kupuje w hurcie,ja natomiast pisałem o detalu.

Zresztą to i tak nieistotne ponieważ posiadacie bardzo przyzwoite ceny.

Pytanie tylko gdzie to wszystko odsłuchiwać,sklepy do chinszczyzny nie są za bardzo dobrze nastawione.

W swoim mieście jestem raczej bez szans.

Przyjdzie się drapnąć na wybrzeże.

• Redaktorzy

równie ciekawie jak CD prezentują się kolumny. Przykładowo Model: L9 Luxor Series Luxurious 2.0 Active Speaker

na chociaż na miniaturce niewiele widać to już na rosyjskiej stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) widać znacznie więcej. Ciekawe co wam przypomina głośnik nisko-średniotonowy?

[obrazekLUKASZ-285613_1.jpg]

post-2651-100008848 1170266234_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

abudzik

coś w tym sytlu ;-) a tak serio to musimy zobaczyć jaki będzie popyt, nie ma sensu sprowadzać dużej partii i utknąć z tym na dłużej. Rynek CD-ków jest bardzo ciężki.

pmn

Których monobloków słuchałeś? Mamy w tej chwili nowy transport VP-20 i VP-300B

O 300B napisano ostatnio w highfidelity.pl :

Ukryta Zawartość

frank

Masz rację, ale weź pod uwagę że prowadzimy głównie sprzedaż hurtową a hurtownicy żądają niestety dość sporych marż :-( Tak czy inaczej, jak wspomniałeś, ceny będą i tak niskie. A dla forumowiczów znajdzie się jeszcze jakiś mały upuścik :-) Skąd jesteś?

Co do możliwości odsłuchu to bardzo dużo zalezy od Was! Jeśli będziecie pytali o ten sprzęt to sklepy będą go brały!

Ukryta Zawartość

Myslę że dość istotną kwestią przy podjęciu decyzji o kupnie jest gwarancja. I tutaj jako importer mamy chyba znaczącą przewagę nad sprzętem kupowanym u pośredników (dealerów) w HK lub Chinach, bo to my jesteśmy gwarantem i my ponosimy koszty wysyłki do producenta. Może czasami warto wydać parę złoty więcej i spać spokojnie :-)

Pozdrawiam

Mam pytanie odnośnie wzmacniacza słuchawkowego V.A.L. E10. Czy ktoś miał już okazję słuchać go z HD-600 ?

Wiem że producent podaje zakres impedancji do 300 Ohm (dokładnie tyle maja 600-ki) ale z moich pobieżnych obliczeń wynika że moc jaką odda wtedy wzmacniacz wynosi ok. 65 mW. Obliczenia oparłem na danych producenta - 160 mW rzy 120 Ohm czyli max ok. 4,5 V napięcia skutecznego na wyjściu. Jeśli chodzi o HD-600 to niektóre zródła podaja że ich moc max wynosi 80 mW, ale widziałem też info o 200 mW, ale myślę że w tym przypadku chodzi o moc dopuszczalną (bezpieczną). Reasumując, zastanawiam się czy ten wzmak będzie w stanie odpowiednio napędzić te słuchawki. Nie mogę też znalezć info w jakiej konfiguracji pracuje ten wzmacniacz (OTL ?) i czy jest to lampa czy hybryda, ale sądząc po stosunkowo małej mocy myślę że jest to konstrukcja typowo lampowa.

kkimports

W opisie E10 używacie określenia "pełna funkcjonalność przedwzmacniacza lampowego" z czego wnioskuję że jest to układ aktywny (np. w modelu E1 preamp pasywny). Interesuje mnie czy E10 może pracować w obu trybach równocześnie, czy tryb pre i wzm. słuch. jest definiowany przez użytkownika (np. przełącznik) ?

kkimports

Małe sprostowanie. Pisząc o E1 miałem na myśli to, że praca w trybie preampa jest w układzie pasywnym. Jeśli chodzi o E10 to zebrane info zdaje się potwierdzać że w obu konfiguracjach (phoneamp i preamp) jest aktywny, więc spokojnie można go wykorzystywać jako tzw bufor między zródłem i wzmakiem. Wynika z tego że E10 jest urządzeniem uniwersalnym i w tej cenie dość atrakcyjnym.

Mam kilka fotek jego wnętrza i wynika z nich że jest to przyzwoita konstrukcja. Producent przewidział nawet tuning i za pomocą przelutowania zworki można zamienić Chińską lampę 6N2 na 12AX7. Niestety dostrzegłem też jeden mankament: budżetowy potencjometr. Nie ma zbyt dużo opinii na temat jego brzmienia. W nielicznych które znalazłem użytkownicy wypowiedają się o nim pozytywnie choć bez zachwytu. Jednak w tym przedziale cenowym trudno się tego spodziewać.

Producent podaje że w E10 można stosować lampy 6N4, 12AX7, 12AUT oraz 12APT.

Od wczoraj działa oficjalna strona www.valaudio.pl, w przyszłym tygodniu wrzucę trochę "real photos" E10. W najbliższym czasie sprzet zostanie wysłany również do testów w magazynach audiofilskich.

• 2 tygodnie później...

A 9.8 cd player - trochę zdjęć w negliżu. Krótka recenzja :-) po włosku...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...
  • Redaktorzy

marek.pap - nie wiem czy Cię to zainteresuje ale w wątku 17901 wrzuciłem kilka fotek E1 i link do pełnej recenzji (niestety po chińsku)z innymi zdjęciami i wynikami pomiarów.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.