Skocz do zawartości
IGNORED

Audiof. brzmienie każde jest inne...

Polik

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się jak możemy je zdefiniować ,które produkty są naprawdę doskonałe?

Czytałem różne ''opisy brzmieniowe'' zwłaszcza kolumn głośnikowych i wzmacniaczy-każde z opisywanych legitymowało się innymi walorami brzmieniowymi !!!

Pomimo sporych rożnic pomiędzy np:podłogowcami- z danego zakresu cenowego wszystkie konstrukcje są audiofilskie !?!

Jako prawdziwe konstrukcje audiofilskie mogę uznać tylko te ,które będą grały neutralnie,spokojnie i uwaga z kulturą :)

Reszta to produkty ,których ''rozrywkowe brzmienie'' posiada co najwyżej pewne cechy prawdziwego hi-end-u.

https://www.audiostereo.pl/topic/17288-audiof-brzmienie-ka%C5%BCde-jest-inne/

Żeby stwierdzić, który jest doskonalszy, czyli bardziej hi-fi to trzeba by zastosować jakieś urządzenia pomiarowe, bo na słuch to najwyżej można stwierdzić, który mi się bardziej podoba, co nie musi oznaczać wcale, że gra wierniej.

Najprawdziwszą konstrukcją kolumn głośnikowych audiofilskich jest altus 140 a ich hi- endowym odpowiednikiem które grają naturalnie spokojnie i bez rozrywkowego brzmienia jest napewne altus 200 :))

Pozdrawiam.

---> jaroomen

Najprawdziwszą konstrukcją kolumn głośnikowych audiofilskich są:

kolumny robione na zamowienie w latach 80 w niemczech !!!

Wtedy z pewnością nikt do ich brzmienia się nie doczepi bo ich nie zna, wierzę ,że są wspaniałe :):):)

--->jaroomen

cyt.>moze nie wspaniałe ale zapewne nie tak ZACNE jak brzmienie rodzimej konstrukcji :)

odp: Oj bardzo smaczne jaka to potrawa Henryku ?

Podroby dla chartów- ohh...bardzo zacne powiedział król łakomie oblizujacy swój palec z zacniej potrawy.:):):)

Takież to właśnie rzeczy dzieją się z człowikeim, gdy jest narażony na dźwięki dobywające się z Altusów, człowiek traci kontakt z rzeczywistością. Tia i to jest definicja audiofilskiego dzwięku :-)))

Polik jak stracil prace w upadlym TONSILU ma teraz duzo czasu na pisanie takich bzdetow proponuje mu zmienic nik na inny i zaczac pisac cos madrego o czym chcialo by sie rozmawiac. Ale jak widze chlopina chce wypytac forumowiczow o preferencje bo moze ma plan ratowania tonacego TONSILA i to mialoby wtedy jakis sens a tak to tylko sranie barszczem.

Ładnie :)zamiast dyskusji wszyscy rasowi pseudo-audiofile rzucają we mnie podrobami dla chartów...

Wszyscy Ci co ich mój wątek zdenerwował z pewnoscią używają sprzętu b.wysokiej klasy!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.