Skocz do zawartości
IGNORED

Porównanie 3 zestawów (NAD,Rotel)

raudio81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam - proszę o opinie na temat kompletów jak i poszczególnych komponentów.

Mam możliwość zmiany sprzętu z :

NAD (320bee z 542 ) na Yamaha NS 300 (w planach Monitory v.4 7 lub 9 Paradigma lub najtańsze z serii Studio)

na:

1. Rotel RA-03 i CD RCD-02 z kolumnami jak wyżej lub z B i W DM 602

lub

2.NAD C352 z moim 542 - kolumny - któreś z tych co wymieniłem wyżej

3.(po sporych wyrzeczeniach;) NAD C 372 z 542

Słucham metalu i rocka (hard głównie)

Jakie są Wasze opinie ? Co jak gra i do jakiej muzyki? Bardzo dziękuję za pomoc -- ja wiem - BEDE SŁUCHAŁ - ale subiektywne i uzasadnione opinie bardzo mi pomagają..pozdraiwam ;)

ja zabardzo nie pomoge, ale wyprzedze wypowiedzi kolegów - spotkasz się w tym wątku z fanami rotela i nada, mi osobiście podpasowała opcja nr 2 ale głośniki to zmień na coś innego, po za tym nie podałeś swoich predyspozycji więc nie będę mocno sugerował jaki sprzęt, najlepiej postaw opcje nr 1 i nr 2 przed sobą na odsłuchu i sam wybierz to najlepsze rozwiązanie :)

To ja tez cos dodam uprzedajac kolegow i uzupelniajac kolege powyrzej.

Jezeli chodzi o opcje nr3 duzo wiekszy ma sens zostawic NAD352 a pieniadze dolorzyc do cd. i Albo za te blisko 1tys zl zmodyfikowac NAD542 plus reszte wydac na kable (jezeli starczy) slbo na plyty albo (co chyba rozsadniejsze) za te kupic jakies lepsze cd w granicach 3tys. proponuje albo atolla(sprawdza sie w rocku - to wiem z autopsii) albo ushera'a slyszalem dobre opinie o palaczeniu z NADem.

Moim zdaniem da to o wiele lepszy efekt niz roznicza miedzy wzmacniaczami 352 i 372.

do baq:

Witam kolege i pozdrawiam - ta płytka z testami przydaje się także moim kilku kolegom w poszukiwaniach odpowiedniego sprzętu...także jeszcze raz dzięki :)

Właśnie o to mi chodzi - dowiem się jak według nich brzmi nad a jak rotel i bedzie mi łatwiej przy odsłuchu (bede wiedzial na co szczególnie zwrócić uwagę)

Preferencje napisałem co do muzyki - określenie ich co do głośników dopiero sobie wypracowuję - wiem,że lubię dynamiczny,szybki i mocny bas (takie krótkie,zbite uderzenia a nie żeby się snuł jak ......;) lubię słyszeć jak najwięcej szczegółów w muzyce - poszczególne instrumenty itd. moje yamahy grają wszystko równo - to dobrze - ale są jakby przytłumione (jakby ktoś na nie koc zarzucił - w porównaniu z Paradigmem) pozdro ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.