Skocz do zawartości
IGNORED

samodzielne ekranowanie głośników

darekso

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Problem z ekranowaniem przetworników poruszyłem z powodu nie możności przybliżenia ich do telewizora.

Niestety tylko takie jest optymalne ustawienie głośników.

Do "marekzawa".

Gdzie można kupić magnesy i jak ocenić ich dobór?Może coś więcej napisz bo myślę , że jest to poważny problem,

który zainteresuje innych.

Potrzebujesz tak:

1.Drugi,najlepiej identyczny magnes.

2.Metalową puszkę.

3.Jakis szybkoschnacy klej.

Teraz łączysz magnesy tymi samymi biegunami (tak żeby się odpychały), a już oba magnesy zamykasz w metalowej puszce. Wykonaj to tylko tak żeby się nie rozpadło i nie namagnesowało kineskopu bo łatwo możesz sobie z tym nie poradzić o ile wogóle da rade.

Ps.Może być tak podana informacja?

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Dodatkowy magnes zmniejszy dobroć głośnika. W moim przypadku przy dołożeniu magnesu trochę mniejszego niż oryginalny, spadła z około Qtc=0,6 do (chyba, piszę z pamięci) 0,45. Więc może Ci się zmnienić bas.

L.

Bez tej puszki ekranującej można też się obejść.

Robiłem to czeskich tanich głośnikach.

Wpływu na pogorszenie basu nie zauważyłem, lecz nie zaprzeczam że może wystąpić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.