Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam kolumny podłogowe do 1700zł

markusek

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam kolumny podłogowe do 1700zł za parę - najlepiej nowe.

Witam

Kupuję Amplituner Yamaha RXV 450 około 6x80W mocy znamionowej (muzycznej podają około 6x130W). Chcę wybrać do kina domowego i słuchania muzyki kolumny przednie podłogowe, pokój ma Ppow 25m2, tutaj pragnę zaznaczyć że nie planuje już zakupu subwoofera . Już 2 tygodnie przeglądam różne fora poświęcone tematyce audio i nadal mam wątpliwości – co osoba to inne zdanie. Wiadomo że za te pieniądze nie mogę marzyć o kolumnach klasy B&W czy JBL – chyba że używanych, z tańszych ale nowych z przedziału cenowego do 1700 zł można znaleźć np.:

1.Audio Academy Mimas

2. TAWO 602

3. TAWO 702

4. Yamaha NS 150

5. DALI 5005

6. Jamo Classic 8

7. Jamo Classic 10

8. KODA EX686F lub EX688F

9. Tonsil MAESTRO II 180

co polecacie – niestety mieszkam w Grudziądzu – miejscowości w której nie ma sklepów z możliwością odsłuchania kolumn. Dlatego chcę zdać się na wasze doświadczenie i nie wyrzucić pieniędzy w błoto. Osobiście zastanawiam się nad Dali 5005 lub Tonsil Maestro II 180. Na temat Kolumn firmy Tawo(jestem ciekawy opinii o nich), Jamo i Yamaha jest bardzo mało opinii, a jeżeli chodzi o firmę Koda zastanawiam się czy nie jest przereklamowana ? Podczas zbierania informacji zacząłem się zastanawiać nad sprawą kolumn produkowanych zagranicą – co się stanie jak się uszkodzi głośnik w takiej kolumnie? Będę musiał z nim jechać do Warszawy lub Poznania ? A nawet jeśli ściągnę go przez internet czy ceny tych głośników nie są później astronomiczne w porównaniu do kolumn składanych w Polsce?

Proszę poradźcie co kupić, dziękuje z góry i pozdrawiam.

[email protected]

tu masz stronke z dobrymi cenami na kolumny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

JBL sa tu w dobrej cenie (za pare) a takze pare kolumn ktore wymieniłeś

Ukryta Zawartość

jesteś w błędzie Q4 normalnie kosztuję 1900 Para a na 100% możesz wynegocjować w niektórych sklepach 1700. nie wiem skąd wziąłeś te 4 000, bo Q5 kosztują w sklepach 3290. Luknij np. na www.Avikom.pl

Kupiłem niedawno na Allegro parę głośników AVANCE DANA 509 za 2100zł. Wydobywa się z nich niewiarygodne brzmienie. Za tą cene nie ma chyba lepszych głośników. Wystarczy przeczytać o nich artykół w miesięczniku HI-FI (Maj 2004).

jeżeli chodzi o artykuły prasowe to o wielu kolumnach czytałem że grają dużo lepiej niż pozostałe oferowane w danym przedziale cenowym, dlatego takie artykuły traktuję trochę z przymrużeniem oka. Niema to, jak posłuchać :-)

markusek>

u mie grają Dali tyle, że 470 z Y-RXV-495 i jest to bardzo fajne połączenie. Bas tak potrafi dać czadu w filmach że sub to zbędny wydatek... a w stereo pełna kultura, nawet jak się cicho słucha daje znać o sobie delikatnie.

Może niech ktoś napisze kto ma Y 450 i któreś z tych kolumn, może w ten sposób ułatwicie koledze wybór

pzdr :-)

123... test

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - bardzo dobre kolumny, ale nie wiem czy ta yamaha poradzi sobie z nimi.

Bez odsluchu nie da rady wybrac.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.