Skocz do zawartości
IGNORED

Magnat Motion 144 Co o tym sadzicie???

Fallout

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro juz jestesmy przy Magnatach to powiedz drogi McGyverze co sadzisz o Magnat Quantum 907 ? Dodam ze chcialem ostatnio kupic jakies budzetowe glosniki na tyl do kina, i po wielu odsluchach oraz porownan jakosc/cena moj wybor padl wlasnie na te pudla... Po kilku dniach uzytkowania stwierdzam ze firma Magnat "odbila sie od dna" (do tej pory unikalem tych produktow jak ognia !) i ostatnia seria Quantum to powazne wyzwanie dla producentow skrzynek przeznaczonych do kina i nie tylko (nawet "mlodsi bracia" a wiec Quantum 507 zadziwiaja wiernoscia przetwarzania basu i kontrola calego pasma w tej klasie cenowej). Moje zauroczenie tymi 907-kami jest do tego stopnia mocne ze moje Kappy zostaly tymczasowo odlaczone, a Magnaty wygrzewaja sie w trybie "stereo" :). Uzupelniajac trzeba by powiedziec ze nowa seria nie przypomina NICZYM Magnatow znanych do tej pory z MediaMarktu i innych jemu podobnych. Zupelnie nowe glosniki z nowym systemem chlodzenia, solidna skrzynia (mdf 20mm) i furnir jako wykonczenie (ja wybralem wisnie bo wyglada szlachetnie ;)) , solidne terminale, nowy tweeter (z wkladka filcowa w kopulce) i niskim rezonansem. Glosniki zaskakuja homogennoscia i wysoka kultura basu (nic sie tu nie rozlazi) i dosyc dobra skutecznoscia (91dB) - co pozwala im "zagrzmiec" juz przy malych mocach, sopran nie jest agresywny i daje sie nawet polubic - ogolnie mozna powiedziec ze dzwiek jest neutralny. To sa moje pierwsze odczucia i zastrzegam sobie prawo do zmian w opinii... ;)

jedyny problem to zla slawa poprzednich wyrobow...to tak jak polskie Altusy i Mildtony ;) - dlatego wnosilem je do mieszkania juz po zmierzchu z obawy przed dostaniem pomidorem od ktoregos sasiada audiofila - a jest ich w okolicy wielu, tak wiec zagrozenie dosc spore ;) pozdr. R.

McGyver ->>

A to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dlaczego tego typu tematów- głośniki tylne itp. nie zamieszczacie w zakładce kino domowe. Ze stereo nie ma nic wspólnego. Czy boicie się, że ktos kto moze udzielić porady tam nie zagląda?

Sorrki jesli ja umiescielm zle ten temat no ale mi sie wydaje ze pytanie o te kolumny to raczej stereo bylo najodpowiedniejsze. A czy naprawde te kolumny sa az tak zle? A gdyby "przypuscmy" porownac je do "Cat'ów 404" to jak by przy nich wypadly???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.