Skocz do zawartości
IGNORED

Czysto grające i bez bassu do 600 zł.

CyBeR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na forum. Jestem tu nowy i już potrzebuję pomocy. Szukam jak najczyściej i jak najgłośniej grających kolumn podłogowych do 600 zł. Zależy mi także na dobrych mocnych średnich tonach (nie takie jakie są w zestawach komputerowych w których to ich nie ma wogule). Będą one grały w parze z subem i tubą samochodową (tu i tu głośnik 30 cm, specjalistyczny w tubie do osiągania jak największych ciśnień akustycznych) ustawionymi w specyficzny sposób aby bass jak najbardziej się wzmacniał i nakładał. Od razu piszę, że nie zależy mi na kontroli bassu (której zresztą mam mało :), ale na jak najniższym schodzeniu. Na tych dwóch 30 centymetrówkach mam bardzo wyraźnie słyszalne zejście do 26 Hz, poniżej już wyraźnie ciszej (testowane specjalnymi kawałkami do ustalania częstotliwości). Dobra dalej: będzie to grało pod komputerem (wiem, wiem nie krzyczcie) z kartą audigy 2. Jako wzmacniacz posłuży FISHER Studio-Standard INTEGREATED STEREO AMPLIFIER Class A II z mocą wyjściową 2x100 przy 8 omach lub 4x50 przy 8 omach i poborem prądu 400 W (w miarę nowy i dobry wzmacniacz). Zaznaczam, że te moje dwa niskotonowce 30 cm przy 2x50 grały z dużym wychyleniem membrany więc MOCY Fisher ma dużo (przy 100 na kanał bałem sie podłańczać aby nie rozerwało mi membran w tych bassach 30 cm). A więc wiecie już, że potrzebuję bardzo dobrych jakościowo i głośnych kolum podłogowych, albo monitorków, które mi przy 50 wattach się nie rozpadną i nie będą przegłuszone przez bardzo nisko schodzący bass. Narazie myślałem nad:

-http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48594140,

-http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48874369,

-http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49164019,

-http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49061171.

-modele Kody, np. Angel.

O monitorach narazie nie myślałem ale może coś mi doradzicie.

Napiście co o tym sońdzicie i jak mogą one zagrać wraz z subem i tubą pod tym Fisherem. Muzykę jaką słucham to elektronika spokojna jak: Orbital, The Orb, Massive Attack, Future Sound Of London, Fluke. Będą także używane do filmów i gier. Więc większość to Mp3 :( Pokój to ok. 11 M2. Narazie bass to aż dusi i ciężko złapać tchu jak się rozejdzie, przy bardzo niskiej głośności jest bardzo dobrze słyszalny. Szyba to przy minimalnej głośności drży a na maxa to wszystko co może w domu mi trzeszczy :) Najdłużej wytrzymałem ok. 2 minut a potem uszy i czacha mnie bolały przez godzinę :) Wiem co myślicie ale ja bass niski bardzo lubię i nie mam upierdliwych sąsiadów :)

Liczę na poważne potraktowanie mego tematu i cenne porady.

Pozdrawiam.

Dodaję zdjęcie wzmacniacza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

CyBeR, 24 Kwi 2005, 00:20

Słuchaj CyBeR, jak chcesz popełnic samobójstwo to znam o wiele przyjemniejsze sposoby ;-)

"...Pokój to ok. 11 M2. Narazie

>bass to aż dusi i ciężko złapać tchu jak się rozejdzie...

...Najdłużej wytrzymałem ok. 2 minut a potem uszy i czacha mnie bolały przez godzinę..."

Jak jeszcze coś tam upchasz to będzie nie tylko ciężko złapać tchu, ale ciśnienie wepchnie Ci oczy do mózgu.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.