Skocz do zawartości
IGNORED

Wieza Yamahy PianoCraft E-400 i tuning

Michciu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.Mam wieze yamahy e 400 i chcialbym ja ztuningowac.Cdika i amplituner.Czy to sie wogole oplaca? jestem z Warszawy i nie znam firm ,ktore sie tym zajmuja.Rozbieralem tez kolumny od tej wiezy i one wogole nie sa wytlumione.Czy takie bylo zamierzenie konstruktorow czy po prostu oni tak to zrobilu z powodow budrzetowych?Zastanawialem sie tez nad wymiana kabli w w/w kolumnach.Czy to sie oplaca? Czy jak wymienie kable to nie pogorsze dzwieku? Mam jeszce subwoofer yamahy model YST-SW015.A on wogole w srodku nie jest wytlumiony. Dlaczego?Czy to jest ponownie pujscie po kosztach czy zamiar konstruktorow ,ze tak musi byc.Generalizujac, czy wytlumic sobie kolumny i subwoofer i gdzie znalezc ludzi w warsawie,ktorzy zajmuja sie tuningem elektronicznym sprzetow?Z gory dziekuje.,Michal

https://www.audiostereo.pl/topic/17967-wieza-yamahy-pianocraft-e-400-i-tuning/

Jeśli grzebać to raczej w kolumnach - wymiana okablowania, wytłumienie matami bitumicznymi, wywalenie ze zwrotnicy elektrolitów i zastapienie ich np. Jansenami - tyle pamiętam, o resztę zapytaj specjalistów od tuningu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.