Skocz do zawartości
IGNORED

Kable do projektora

anabol

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem wlasnie projektor Benq PE5120 i mam pytanie, jakim kablem lepiej podłączyć do dvd, component-component czy component-vga ? Mi się wydaje że lepiej component-component, ale gdzieś wyczytałem że ten projektor nie obsługuje progresywnego skanowania i nie da rady go tak podłączyć. I druga sprawa, jakim kablem najlepiej podłączyć do kompa dvi-dvi ?

https://www.audiostereo.pl/topic/18220-kable-do-projektora/

Szczerze mówiąc też zastanawiam się nad projektorem i ten BenQ jest jedną z rozważanych opcji.

Nie wiem, skąd bierzecie informacje o tym, że nie ma on pracy w trybie progresywnym?

Na stronie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Producent podaje tryby pracy projektora (przy kompatybilości z HDTV):

"HDTV Tak, (EDTV, SDTV, HDTV Compatible (480i/p, 576i/p, 720p, 1080i)"

Przecież 575i/p oznacza de facto PAL z przeplotem (i) oraz bez przeplotu - progressive scan (p)

Czy któryś z użytkowników podłączął go do źródła bez przeplotu? Ja planuję podłączyć projektor przez DVI i wykorzystywać źródło z Denona 2910 - wg podanej wyżej specyfikacji powinienem dostać obraz progresywny. Być może ten projektor nie ma własnego układu typu "deinterlacer" (nie jestem pewny czy tak to się nazywa, tzn układ zamieniający obraz z przeplotem na progresywny?), ale trzymając się specyfikacji ze strony producenta to obsługuje tryby progresywne.

Innymi słowy - jak mu podam sygnał bez przeplotu ze źródła z własnym deinterlacer'em to powinienem mieć obraz bez przeplotu - P. Jak podam z przeplotem, to powinienem mieć obraz z przepoltem - I.

Proszę o sprostowanie, jeżeli jestem w błędzie.

Napisz proszę jak system się zachowuje z materiałem PAL - ta maszynka ma natywną rozdzielczość NTSC, więc ciekaw jestem jak wygląda obraz po kompresji, jak sobie BENQ z tym radzi?

Adamu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/18220-kable-do-projektora/#findComment-309876

Benq 5120 w specyfikacji nic nie napisali o P-SCAN w innych modelach jest. Sprawdz.

To jaki sygnał video NTSC / PAL uruchomie zależy od filmu divx. jesli włacze powiedzmy niewłaściwy to po prawej stronie ekrany delikatnie obraz migocze -szerokosc około 1-3cm w pionie na całą długość obrazu. Można go usunąc przez zmiane sygnału lub powiekszyć szerokość obrazu w pilocie projektora jednak wówczas te pare cm szkoda filmu.

https://www.audiostereo.pl/topic/18220-kable-do-projektora/#findComment-309918

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.