Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa ? seria B&W 600 ??

kret

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar zakupić w najbliższym czasie głośniki B&W 600 serii 3 , byłem już prawie zdecydowany ale w trakcie negocjacji handlowych :) (cenowych) Pan z audioklanu (dystrybutor) poinformował mnie iż "najdalej na początku roku 2006 obecnie produkowana seria 600 doczeka się następcy" ale "szczegółów na razie nie znamy" ?? Czy ktoś ma jakieś pewniejsze informacje ? czy warto czekać na nowe modele ? długo odkładałem na ten zakup - razem wyniesie ponad 12 tys zł - i nie chcę kupić przestarzałych zabytków :) - chociaż grają najlepiej sposród dwudziestu paru modeli słuchanych przeze mnie - ale może nowe będą jeszcze lepsze (bardziej selektywne - jeszcze !!!) ?

może ktoś coś na ten temat wie ??

https://www.audiostereo.pl/topic/18273-nowa-seria-bw-600/

daj pan spokój, czekać na coś co nie wiadomo jakie będzie i to jeszcze ponad pół roku (?) Skoro już wiadomo, że obecne modele Cię satysfakcjonują i że mają bardzo dobre notowania na rynku to czysta głupota. Kolumny to nie inwestycja i nie sposób na lokowanie gotówki, poza tym nie widzę sensu, żeby w tym konkretnym przypadku (głośniki) iśc za modą i gadaniem kogokolwiek z Audioklanu czy czegoś tam jeszcze.

https://www.audiostereo.pl/topic/18273-nowa-seria-bw-600/#findComment-310944
  • 2 tygodnie później...

poczekaj aż wyjdą nowe i kup sobie stare - może będą tańsze bo już "przestarzałe".

Albo nie kombinuj i kup sobie teraz. Acha i po zakupie przestań czytać prasę audio.

Bo marketingowcy z audioklanu zasponsorują redaktorom kilka wycieczek zagrnicznych lub może jedynie nową pralkę lub lodówkę w wyniku czego uszy redaktorów będą o wielel lepiej znosiły dzwięk z nowych B&W niż ze starych. W wyniku tego zostaną zmodyfikowane zasady oceniania kolumn a skala ocen zostanie rozszerzona o jedno oczko lub gwiazdkę by nowym B&W można było przyznać więcej gwiazdek niż starym (a stare miały już max gwiazdek, kropek, oczek i czego tam jeszcze). Dzięki temu tłumy posiadaczy starych B&W 600 ruszą do sklepów wydawać gotówkę na nowe B&W 600.

Pewnie trochę przeginam ale czy jest ktoś kto z czytym sumieniem napisze że prasa audio jest absolutnie niepodatna na naciski i manipulacje dystrybutorów..... ;-)

Przeczytałem Kiedyś w Hi Fi stereo że 602.5 ma wycofany środek. A moim zdaniem to ona ma kupe środka...Kumple mówią tak samo... ale może nie chcą mi robić przykrości. A może ja jestem głuchy. A może redaktor jest głuchy. A może wzmacniacz redaktora nie grał środkiem. A może to mój wzmacniacz gra głównie środkiem..... ;-))))))))))))))))

K....a musze się popieszyć i kupić sobie tyły bo inaczej będę miał pstrokacizne w domu (mam B&W z przodu i sony z tyłu.... sony są do wylotu)

https://www.audiostereo.pl/topic/18273-nowa-seria-bw-600/#findComment-316562

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.