Skocz do zawartości
IGNORED

Urwany kabel w sluchawkach DIGITAL :(

havierx

Rekomendowane odpowiedzi

Mam sluchawki Digital VA-972M.V (to te z mikrofonem) i niestety urwal sie kabel - od strony sluchawek wystaja takie: czerwony, niebieski, dwa miedziane i jeden w bialej izolacji - nastomiast

- od strony malego jacka od sluchawek- miedziany, srebrny, niebieski

- od strony malego jacka od mikrofonu - miedziany, czerwony

wie ktos moze jak je polaczyc aby bylo dobrze? :)

moze niezbyt wyraziscie wytulmaczylem - te sluchawki maja na koncu kabla dwa wyjscia (male jacki) - jeden do obslugi sluchawek a drugi do obslugi mikrofonu

z gory wieeeelkie dzieki!

havierx

https://www.audiostereo.pl/topic/18322-urwany-kabel-w-sluchawkach-digital/

Rzeczywiście trochę namieszałeś ! Ale zacznij od tego - kieruj się kolorami przewodów w urwanych "jackach"

Miadziane druciki są zawsze ujemne(masa).Masa w każdym"Jacku" to zawsze ta część u samej nasady "Jacka"

Z całą resztą jak się pomylisz to tylko zamienisz kanały, nikt ci nie powie który kolor jest od którego kanału, ponieważ stosowane mogą być przewody różnych kolorów.Na ogół bywa tak: czerwony- kanał prawy, czarny bądż biały- kanał lewy.Nie rozumię tylko skąd ci się wziął ten srebrny w małym "Jacku" od słuchawek, jeżeli taki tam jest to powinien wystawać również od strony słuchawek.Niebieski i jeden miedziany powinien być od mikrofonu.Jak zamienisz przewody miedziane to nic się nie stanie.

To ja jeszcze napisze o Jackach jakie sa - z jednego (o kolorze pomaranczowym), ktory jest od mikrofonu wystaje czerwony i miedziany, z drugiego (kolor zielony) wystaje niebieski, miedziany i srebrny; z dlugiego kabla - niebieski, czerwony, 2 miedziane i jeden w bialej izolacji (w srodku rowniez jest miedziany); reasumujac - ilosc kabelkow sie zgadza 5-5, wiec postaram sie cos zdzialac, czerwony do czerwonego, niebieski do niebieskiego a reszte na chybil-trafil - mam jedynie nadzieje, ze ktores z kabli nie musza byc podlaczone np. dwa do jednego - okaze sie pozniej; jak cos, to napisze pozniej czy udalo sie je dobrze polaczyc; w ogole to dzieki za pomoc :)

ponad pol godziny probowalem polaczyc te kabelki - niestety mi nie wyszlo :( juz kompletnie nie wiem o co chodzi, jezeli ktos jeszcze dokladniej nie opisze co zrobic to raczej sobie nie poradze; doskonale zdaje sobie sprawe, ze tak na odleglosc to ciezko pomoc, jednak jak ktos ma jeszcze jakis pomysl to prosze o pomoc!

Ale nie łącz ze sobą zerwanych przewodów!Musisz teraz kupić dwa rozbieralne"jacki" i przylutować.Sprawdź też cały kabel, wszystkie przewody miernikiem elektronicznym.Chodzi oto że mogą być przerwane wewnątrz izolacji.

Również przy słuchawkach nie łącz przewodów tylko zdemontuj słuchawkę, i na nowo przylutuj przewody.Jak zdemontujesz to przy okazji dowiesz się który kolor jest od czego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.