Skocz do zawartości
IGNORED

Co McGyver zrobiłby za 600zł?

e-gregor

Rekomendowane odpowiedzi

Przypuśćmy, że osławiony McGyver dysponuje kwotą 600 złotych (polskich nowych, a jakże)

i ma za zadanie zbudowanie dwóch kolumn, które mają ładnie zagrać ze wzmacniaczem średniej klasy, o mocy 2x50W.

Co McGyver zbuduje i na czym?

Pozdrawiam!

Gregor

https://www.audiostereo.pl/topic/18351-co-mcgyver-zrobi%C5%82by-za-600z%C5%82/

Jak McGyver to obstawiam magiczny montaz papierowego taleza, magnesu od lodowki i kartona po monitorze, zwrotnica z nawinietego drutu telefonicznego i cytryny lub ziemniaka, ewentualnie kieliszka wina taniego pospolitego. Zostanie jeszcze na maskownice z tanich rajstop i stendy z taboretow.

Panowie czy to jest sponsorowany przez konkurencję post prześmiewczy???

Jeśli McGyaverem nazywamy kolegę Adama to radzę dyletantom pochylić czoła przed wiedzą człowieka. Co więcej, mimo iż działa komercyjnie nadal ma czas i chęci podpowiedzieć gotowe rozwiązania albo pomóc coś zrobić. Poza tym jego wyroby uważam za bardzo ciekawe estetycznie i brzmieniowo (widziałem je na żywo). Tylt moich uwag

Dobra, ubawiłem się, a teraz poważnie. Za 600zł zrobiłem to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Panowie... Dajcie spokój, to nawet nie jest śmieszne. Trzymajcie poziom. Jak sie komus nie podoba działalnośc Mc Gyvera, trudno, ale dajcie człowiekowi spokój. Robi dużo dobrego, a z wypowiedzi słuchaczy jego kolumn wynika, że to bardzo dobra robota. Zdjątka zresztą jednoznacznie to potwierdzają! A z tym "wywołaniem do tablicy" to nawet nie komentuję... Dobrej nocy!

PS. Mam nadzieję McGyver, że nie dasz się sprowokować i w tym wątku nie zabierzesz głosu. Trzymam za Ciebie kciuki i dalszych udanych konstrukcji!

Ale właściwie to za 600zł wolałbym pojechać w góry z butelką Chivas Regal w plecaku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Daleki jestem od krytykowania pracy kolegi Adama .. Żaden forumowicz mi nie pomógł tak bardzo jak McGyver.

A to radził przy robieniu kolumn i doborze przetworników , innym razem usunął usterkę mego wzmacniacza. Chylę czoła . Pozatym monitory powyżej są bardzo ładne .

Pozdrawiam Was wsztstkich

Wojtek

po 1-sze popieram Maćka1

po 2-gie (od siebie) żal mi ludzi którzy potrafią tylko krytykować, a szczególnie tych którzy robią to w dodatku w chamski sposób - kultury trochę trzeba wymagać, a jak się nie podoba to zostań wolnym czytelnikiem forum i siedź dalej na dupie cicho

po 3-cie to o czym dużo osób mówi a ja powtórzę - żeby krytykować trzeba najpierw to usłyszeć

>McGyver

skoro wkroczyliśmy już na tak ciężkie tematy to może chociaż powiesz coś o tej konstrukcji? pzretworniki/nachylenie zwrotek, itp

>McGyver,piszac wywolany do tablicy nie mialem zamiaru cie obrazac.Chcialem zebys ustosunkowal sie do postu kolegi z forum.Nie widze w swoim wpisie nic przesmiewczego ani napastliwego.De facto monitory wygladaja bardzo dobrze.

....nie wiem po co ktoś czepia się McGyvera (choć wyczytałem kiedyś na forum, że spóźnił się z wykonaniem komuś obiecanego sprzętu - no i co? każdemu się zdaży). o McG słyszałem już bardzo wiele dobrego, o opinie o nim można przecież znaleźć na forum w wyszukiwarce - wiadomo jak.

I na koniec. McGyver - co do Twoich monitorków: co w nich gra?

Pozdrawiam,

sir_maciej

Darkul, daj rzyć (to Cię w nią kopnę :-)))

W monitorkach jest woofer NMB bliźniaczy do Heco o którym powstał wątek. Tweeter to niedroga, ale przyzwoita kopułka Philipsa. Zwrotnica drugiego rzędu, wbrew opinii Darkula nie ma tam gówna tylko porządne elementy, kondensatory MKT (MKP nie mieściły się w budżecie, ale elektrolity byłyby obciachem), kable zwykłe OFC, ale słusznej grubości, jest nawet wewnętrzne wzmocnienie obudowy. Gniazda pojedyńcze, ale zakręcane, akceptują banany i widły.

• Redaktorzy

Forma pierwszego postu była nieumyślnie agresywna, przez nieprawidłowe użycie słowa "osławiony". "Osławiony" znaczy mniej więcej tyle co "niesławny", tj. cieszący się złą sławą - ma więc barwę zdecydowanie pejoratywną. W pierwszym "Batmanie" pozbawiony hamulców moralnych żurnalista, gdy Batman wymigał mu się od wywiadu stwierdza, że jak tak, to proszę bardzo - jeśli nasz bohater nie chce być "famous", będzie "infamous". Zostało to przetłumaczone właśnie jako "sławny" i "oslawiony". Z kolei w latach PRL osławiony mógł być Hupka, albo łączenie rodzin. Sławna była natomiast Armia Czerwona lub polscy górnicy. Ot, język nasz ojczysty.

Czy ktos mial do czynienia z zestawem UHER Reference no.1 ???

Preamp LA-1000

Koncowka LA-1200

Bede wdzieczny za wszelkie opinie, dane itp.

Zabawki zbieram pod marke :)

Mam do tego tuner i korektor z tej sanej serii + kolumny UHER Studio (w palnie Reference no.1)

no i Denona 1420

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.