Skocz do zawartości
IGNORED

Dajcie spokój, teraz zaczyna się Forest

vanvideo

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o Twoje wrazenia jakie wyniosles z tego filmu, bo to, ze wartosciowy to wiem. Wrazenia mam bardzo pozytywne. :)

Pozdrawiam.

P.S.

Narazie przymierzam sie do DVD z koncertu, ktory odbyl sie 20 kwietnia 1992 roku. :)

Przesłań było wiele, jedno z nich zyzio juz napisal :)

Mi sie podobal m.in ten tekst Foresta, leciał mniej wiecej tak:

"i poniewaz bylem multimilionerem i lubiłem to robic, kosiłem tą trawe za darmo"

Symboli faktycznie wiele jak na jeden i to amerykansky film. Chociażby zamknięcie "cyklu pokoleniowego" symbolizowane piórkiem na początku i końcu filmu. Jakby zostało powiedziane "i koło zatoczyło pełny krąg", ale ten motyw z piórkiem ma jeszcze inne znaczenie/znaczenia...

Właśnie to mi się najbardziej podobało w tym filmie - wieloznaczeniowość symboli.

Ogólnie jest to film o życiu i tym co nas w nim spotyka, czy może spotkać - dla tych, którzy mogliby nie chwycić o co biega zostało powiedziane prawie wprost: "Życie jest jak pudełko czekoladek..."

Moim zdaniem jedna z najlepszych ekranizacji life story jakie widziałem - jeśli nie najlepsza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.