Skocz do zawartości
IGNORED

Bi-amping w integrze korzystając A+B

Kondziuz

Rekomendowane odpowiedzi

Wyczytałem chyba wszystko co można było o bi-amping'u na forum ale nie znalazłem żadnej opinii na temat podłączenia kolumienek do zacisków A+B w jednym wzmacniaczu zintegrowanym. Posiadam starego technika 500 oraz kolumny Avance dana 509 które wyposażone są w podwójne zaciski połączone zworką. Zdaje sobie sprawę ze mówię o Bi-amping’u pasywnym. Spróbowałem i połączyłem w ten sposób, uważam że dźwięk jest jeszcze bardziej szczegółowy i przejrzysty a bas całkowicie oderwany i przenikający. Jednak moim największym problemem jest fakt iż nie znalazłem żadnego słowa na ten temat i w istocie nie będąc zaawansowanym audiofilem nie wiem czy nie zniszczę kolumn bądź wzmacniacza.

Proszę w miarę możliwości o pomoc.

Gość

(Konto usunięte)

> Zdaje sobie sprawę ze mówię o Bi-amping'u pasywnym

Bi - amping , to bi - amping , potrzebujesz dwóch wzmacniaczy.

To co zrobiłeś to bi - wiring , jeden wzm. z którego wychodzą dwie pary przewodów do jednej kolumny.

Coś tam już jednak na forum było.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy w tej konkretnej konfiguracji nic sie nie stanie to nie wiem. U mnie było OK bez absolutnie żadnych niepokojących objawów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak jak napisał jacch - jest to bi wirning, ale zdania są podzielone co do uzyskanego efektu (osobiście mam w systemie bi wirning) ponieważ za tą samą kwotę wydaną na przewody do biwirningu można kupić dwukrotnie droższy komplet przewodów do poodłączenia "standardową" metodą, co pokazują dobitnie niektórzy producenci kolumn stosując pojedyńcze terminale - odcinając sobie przy okazjij przez swój konserwatyzm drogę do biampingu. Pokombinować zawsze warto o czym sam się przekonałeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.