Skocz do zawartości
IGNORED

exposure 2010s jak brzmi?

blacky

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamiar przenieść sie w lepszy wymiar muzyczny inwestując we wzmaka 4000pln

kolumny i cdeka kupie póżniej z braku funduszy.do trójmiasta mam 100km i chce wiedzieć czy exposure 2010s

jest wart uwagi w tej klasie cenowej.na razie będe sie męczył z pionkiem i jamo.

no więc prosze o pomoc .napiszcie jakie są plusy a jakie minusy brzmienia tego wzmaka,słucham wielu gatunków muzycznych.

za wszystkie posty z góry dzięki!

https://www.audiostereo.pl/topic/18464-exposure-2010s-jak-brzmi/

brzmienie 2010 jest szybkie i detaliczne, wzmacniacz kapitalnie oddaje stereofonię i klimat nagrania, szczegółowość jest na bardzo wysokim poziomie ale bez popadania w kliniczność ani natarczywość przynajmniej na kopółkach scan speaka. Bas szybki i nieźle rozciągnięty, ale mięsisty raczej sporadycznie. Barwy instrumentów nieco pastelowe, tu można akurat oczekiwac nieco więcej. 2010 zagrał u mnie dźwiękiem nieco podobnym w ogólnych zarysach do poprzednio posiadanego przeze mnie Arcama Alpha6plus z tym że zdeklasował go jakością góry i stereofonią, a nieco odstawał pod względem jędrności basu - najwięcej podobieństw na średnicy choć 2010 był tu nieco czystszy. Generalnie bardzo dobrze mi się go słuchało w przeciwieństwie np do Exposure XX, ktory był zbyt techniczny. słuchane to było na systemie jak w o mnie. Koniec końców nie kupiłem go wtedy, ale było bardzo blisko - poza tym to co kupiłem było jednak trochę droższe. Wydaje mi się, że 2010 dobrze komponuje się z głośnikami grającycmi miękkim, ciepłym dźwiękiem.

2010 słuchałem w połączeniu z Dynaudio 42 i budżetowym CD Sony, Exposure jest generalnie OK, natomaist przy dłuższym słuchaniu wydawać może się trochę nazbyt efekciarski - chyba że ktoś lubi taki efekt.

wg mnie wśród sprzętu który miałem okazję słuchać w tej klasie cenowej jest najlepszy, chciałbym posłuchać jeszcze naima 5 ponieważ wg opini wielu osób on dość jest troszkę ciekawszy od 2010, niestety nie miałęm okazji jesacze.

Pozdrawiam

witkow dzienks za wpis,ale chodzi mi o następce wzmaka o którym piszesz.następca ma w oznaczeniu "s" na końcu a więc----->2010S .WIEM ŻE JEST MOCNIEJSZY OD POPRZEDNIKA A WIEC BRZMI INACZEJ.MAM NADZIEJE

LEPIEJ!.

POZDRAWIAM.

Dzieki za sprostowanie widzę faktycznie moc wzrosła zancznie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ciekawe co z barwą dźwięku? trzeba będzie udać się na odsłuch

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam

Wiecej na temat tego wzmacniacza mozesz sie dowiedziec pytajac Pana Tomasza K. czyli KoRnik na forum.

Obecnie posiada ten model wzmaka. Nie wiem czy moglem tak wprost kto ma a kto nie ?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.