Skocz do zawartości
IGNORED

Ile dać za marantza pm7000?

zafop

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś nie mogę znaleźć odpowiedzi na forum dlatego pytam się może ktoś się orientuje? Mam możliwość kupna używanego Marantza PM7000 w bardzo dobrym stanie (co najmniej wizualnym bez żadnych przeróbek ani napraw). Gość chce 1kPLN. Czy to aby nie za dużo? Podpowiedzcie proszę, bo nie chciałbym niepotrzebnie przepłacić.

https://www.audiostereo.pl/topic/18538-ile-da%C4%87-za-marantza-pm7000/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Technicznie to samo co 7000 ale starszy model , brzydszy no i jeszcze bez jednej gałki, a koles chce za niego 1000zl ;/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zafop zgłoś się do McGyvera. Wiem, że ma PM 68 po tuningu na sprzedaż za podobne pieniądze chyba. Gra lepiej niż PM 7000. Słuchałem tego i powiem krótko: jest super!!! Sam chciałem ten wzmak kupić ale zabrakło mi kasy i kupiłem Denona PMA1080.

Jaro, niestety McGyver ma na swojego już kupca, więc to odpada, aczkolwiek myślałem, żeby kupić 7000 tak czy inaczej do dalszego tuningu. Nawiasem mówiąc MG jestw trakcie składania kolumienek dla mnie właśnie pod 7000 lub 8000. Czy ktoś byłby zainteresowany zrobieniem tuningu takiego marantza? Jeśli tak to proszę o propozycje ([email protected]).

Za długo się zastanawiałem, niestety. W każdym razie jednak nie wezmę tego 7000. "Poczekam" na 8000 albo 7200. Może uda mi się trafić coś prędzej czy później. A może ktoś z forumowiczów ma na zbyciu (szukam złotego)?

Bardzo zadowolony. Jego atutem jest duża uniwersalność, dobrze sprawdza sie w rożnych zestawach, ma potężny zapas mocy, co przydaje się w trudniejszych kolumnach. Sądzę, że długo u mnie postoi, tym bardziej, że na jesieni ma przejść lifting u MacGyvera, który chce wyciagnąć z niego jeszcze więcej. Jak na moje budżetowe mozliwości to był zakup optymalny. A kupiłem go trochę z desperacji, ponieważ mój poprzedni wzmacniacz miał problemy z napedzeniem trudnych Mission.

Geertgen a do jakie muzyki raczej nadaje sie Marantz 7000/8000? I jakich zmian oczekujesz po tuning McGyvera?

Ja mysle nad wymiana mojego niemrawego Pm-63 na cos lepszego oplacalnego i zdolnego do tuningu...

Ja używam go do muzyki klasyczne, choć przyznaję, że lepiej brzmi w bardziej współczesnej muzyce. MacGyver obiecuje jeszcze lepszą dynamikę, stereofonię i kulturę średnicy. No i bas, ale to ma dla mnie drugoplanowe znaczenie

AW

geertgen, PM8000/78 po lekkim "liftingu" staje się jednym z najlepszych wzmaków budżetowych. Ja również się prędko z nim nie rozstane. Niestety kupić jest je dosyć trudno.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Głowny mostek na szybkich 8A diodach BYW29E, trochę boczników MKT/MKP w zasilaniu poszczególnych stopni, BYV26C w pre, OPA2132 w sprzężeniu MKP 2,2uF, wymieniłem kondensatory na wejściu końcówki też na MKP ale o dziwo oryginalnie będące tam Cerafinki sprawują się znakomicie. Dawniej też eksperymentowałem z przerobieniem pre do pasywki. Każde zmiany w tym wzmaku dają zauważalne efekty (nie zawsze na lepsze :) ).

Z mostkiem końcówki pojawiał sie u mnie problem przy pracy w klasie A, musiałem dorobić całkiem niemałe radiatory żeby diody nie poszły z dymem.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.