Jump to content
IGNORED

problemy z NAD S500


Michael

Recommended Posts

Problem wygląda następująco: problem występuje tylko przy rozgrzanym odtwarzaczu to znaczy jak juz czuć ciepło przy połażeniu na nim ręki. Jeżeli pozostawimy płytkę w środku nie wyjmując jej a odtwarzacz wyłączymy, to przy ponownym załączaniu przyciskiem wyłącznika słychać brzękot na czas ładowania się kondensatorów (czyli jakieś 1,5 - 2 sekund ), zastanawiałem się co to może być. myślałem że to sprawa wyłącznika , ale nie, otworzyłem go i podejrzałem - to głowica lasera lata do góry i na dół - wpada w jakieś drgania , głowica philipsa jest zawieszona bezwładnie w polu magnetycznym cewki i to właśnie ta cewka wydaje mi się jest błędnie sterowana , ale tylko przy rozgrzanym cd-ku.. ! Może to wina jakiegoś mikro kondensatora który kosztuje kilka groszy, problem w tym żeby wiedzieć który to jest. Poprosze o rade. Serwis jak to serwis......co by nie było uszkodzone skasują jak za zboże

pzdr

Michał

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

                  wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!


Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

 

Registered users can disable this message.