Skocz do zawartości
IGNORED

Instrukcja Onkyo TX SR 602

nats

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam polską instrukcję do Onkyo DV SP 502 więc chętnie się nią podzielę. W zamian oczekuję instrukcji do 602.

Przedstawicielka Onkyo stwierdziła, że nie prześle mi polskiej instrukcji do 602, ponieważ nie mają takiego zwyczaju, a szkoda. Onkyo nie jest zbyt popularnym sprzętem, przedstawicielka też za bardzo nie zachęca do kupna, to skąd ludzie mają wiedziedzieć jaki on jest i jakie ma możliwości.

Ja nie posiadam jeszcze tego sprzętu, choć chciałem go kupić (mam DVD).

Powoli skłaniam się jednak do H/K, nie ze względu na brzmienie bo 602 i 235 niczym się nie różnią (w dźwięku), ale ze względu na problemy stwarzane przez firmę Onkyo.

Napisz coś na temat twojego zestawu i głośników których urzywasz, bo jak bym się jednak zdecydował na tego producenta to warto znać opinię urzytkowników.

Nie zwracaj uwagi na babke z Onkyo,moze miała zły dzięń. Niema co się zaetanawiać nad kupnem Onkyo jest najlepszy,H/K róznia się dzwiękiem,pracuje w sklepie z takim sprzętem więc sucham go codziennie,Onkyo w swej kalibracii jest bardziej rozbudowany,ma cały egualizer,to to już coś ,noi ten dziwek,miałem już raz onkyo wieć wiem jak gra,teraz go sprzedałem i zamierzam też sobie kupić 602 bo jest super,poczekaj po wakacjach wchodzą nowe modele 503 i 603.A wiesz może gdzie mozna kupić taniej 602.Mam nadzieje że odpiszesz.

Hej

Mam ten sprzet od 2 dni, wiec dopiero dzisiaj wszystko do kupy podlaczylem. Jak gra? Dla mnie ok. Tylko nie mam zbyt duzego doswiadczenia jesli chodzi o sprzet. Ja nie slysze specjalnych roznic pomiedzy klockami zestawow, co najwyzej miedzy roznymi zestawami kolumn. Docelowo do tego zestawu (602 i 502) mialy byc tylko fronty JBL E 80 ale puki co kupilem zestaw 7.1 JBL SCS 300. Jesli mi z czasem cos zacznie przeszkadzac to wymienie fronty.

Automatyczna kalibracja dziala bardzo dobrze

Ceny ( NY USA)

TX SR 602 - 372$

DV SP 502 - 250$

JBL SCS300 - 445$

P.S. Masz instrukcje do 502 w wersji elektronicznej?

Witam

Nie mam w wersji elektronicznej, ale mogę jutro zeskanować i będzie np. w PDF.

A co do sprzętu to, postanowiłem poczekać na model 603. Przez wakacje i tak nie będę miał czasu cieszyć się sprzętem, więc odkładam zakup. Nad kolumnami JBL też się zastanawiałem, ale XTI 60. wyglądają co prawda jak trumny, ale grają całkiem nieźle.

A co do samego Onkyo to Edzik jest pierwszym gościem, który napisał, że coś jest lepsze od H/K. Cieszy mnie to. Przy takim samym dźwieku i porównywalnej cenie, Onkyo daje znacznie więcej dodatków, dlatego warto inwestować w ten sprzęt.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.