Skocz do zawartości
IGNORED

Katalogowanie zbiorów

pogiel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Pytanie jak w tytule... czy możecie polecić jakiś program do katalogowania zbiorów? Marzy mi się coś takiego, że wrzucam płytkę ona jest rozpoznana (freeDB) i dodadana do katalogu, wraz ze spisem utworów, wydawcą, datą wydania, może nawet frontem okładki, oczywiście z możliwością wydruku okładki etc. Robicie to wszystko w excellu, może macie jakiś plik w Accessie? A możę jeszcze coś innego? Mam zamiar napisać podobny program, ale może ktoś już to zrobił i zgodzi mi się udostępnić.

https://www.audiostereo.pl/topic/18704-katalogowanie-zbior%C3%B3w/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Swietne narzędzie i bardzo wygodne w obsłudze.

Ukryta Zawartość

Używam:

Ukryta Zawartość

ma chyba wszystko to co potrzeba do sprawnego porządkowania zasobów

Ukryta Zawartość

Zobacz watek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 7 miesięcy później...

Witam

Widzę, że temat katalogowania od czasu do czasu powraca.

"Music Label" faktycznie można uznać za udane narzędzie. Przynajmniej moim zdaniem. Program jest bardzo szybki, "przyjazny" i co ważne korzysta z bazy CDDB, która jednak gwarantuje znacznie lepsze rezultaty wyszukiwania niż FreeDB.

"Music Collector" to również bardzo dobre narzędzie, z tym, że od pewnego czasu program korzysta z FreeDB, a nie tak jak dawniej z CDDB. Co uważam za dziwne, bo cena pozostała chyba na tym samym poziomie. Poza tym ktoś kto korzystał ze starszej wersji (CDDB) jest zmuszony do przejścia na FreeDB.

Godny zainteresowania jest też chyba "Catraxx". Prawdziwy kombajn, jak dla mnie zbyt rozbudowany.

Mówiąc szczerze mam nadzieję, że ktoś napisze darmowy program katalogujący, prosty w obsłudze, korzystający choćby z FreeDB. Jak do tej pory nie udało mi się znaleźć takiego narzędzia.

Szukając narzędzia do katalogowania płyt AUDIO znalazłem idealne, lecz przeznaczone dla filmów. Mam tutaj na myśli "ANT Movie Catalog". Polecam gorąco. Program jest darmowy, dostępny w języku polskim, intuicyjny w obsłudze, przemyślany i przyjemy wizualnie. Jak wspomniałem jego muzycznego "odpowiednika" nie udało mi się zlokalizować.

Będę bardzo wdzięczny za polecenia jakiegoś przyzwoitego i darmowego narzędzia.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.