Skocz do zawartości
IGNORED

Czy w Allegro sprzedają dobre głośniki?

waclawbacik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam gorąco. Jestem ciekaw czy w Allegro sprzedawcy duuuużo tańszych niż w naszych sklepach głośników mają dobry jakościowo sprzęt. Chcę zakupić KEFy i... kosztują prawie 800 zł mniej niż w sklepach w Krakowie. To dobrze, jestem giga zadowolony, ale... No właśnie taka różnica zawsze pozostawia cień wątpliwości - czy to ta sama jakość??? Może ktoś wie coś więcej niż ja??? A może jestem przewrażliwiony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem warto kupowac na allegro bo mozna kupic naprawde dobry sprzet duzo taniej niz w sklepie. Dlaczeogo taka roznica ceny? Jest wiele przyczyn ale chyba najprostrza z nich to taka ze ktos poprostu przywozi je z zagranicy. Np cena takich kolumn w Niemczech jest na pewno znacznie nizsza niz w Polsce. Co do jakosci, jezeli sa to kolumny w opakowaniach fabrycznych z gwarancja to moim zdaniem nie ma obaw.

Ja sam kupilem wiele sprzetu audio na Allegro i nigdy nie narzekalem, wrecz przeciwnie bylem zadowolony.

Wydaje się, że nie ma reguły. Trzeba indywidualnie dokładnie rozważyć każdą aukcję. Osobiście mam raczej dobre doświadczenia - przykładowo ostatnio udało mi się kupić nowiutkie (z polską gwarancją) Phonary Compact 2 prawie 500 zł. taniej niż w sklepie internetowym.

Jednak na takie okazje trzeba czekać czasami kilka tygodni.

Warto też porozmawiać ze sprzedającym o kupowanym towarze i wypytać o te elemeny, które w opisie towaru jakimś dziwnym trafem nie zostały podane. Jeśli tego nie zrobisz to niestety "widziały gały co brały"....

Ja też nigdy się nie naciąłem, ale wszystko odbierałem osobiście z domu właściciela.

W Twoim przypadku chodzi o sklep. Tak czy owask, podjechałbym sam. Wtedy

wiesz z kim masz do czynienia.

Pozdrawiam oburącz.

"Pojechac i zobaczyc" niby dobrze, ale przeciez chodzi o to zeby było taniej a nie dokladac jeszcze na podroz. Ja tam zawsze patrze na cala oferte sprzedajacego, co w jakims stopniu moze wiele o nim powiedziec, no i oczywiscie na jego komentarze. Te negatywne nie tylko odnotowuje, ale i czytam, róznie bywa jesli chodzi o samych kupujacych. Ja tam swoje kolumny kupilem na allegro i nie narzekam.

Pewno, że można kupić. Ja kupiłem kolumny z prywatnego importu z Niemiec. Wszystko nowe, tak jak ze sklepu. Niemiecka gwarancja na 10lat!!!, a najważniejsze 3 razy taniej jak w Polsce. O ile wiem ten gościu jeszcze jest na Allegro i zajmuje się ściąganiem sprzetu i kolumn. Sporo naszych firm nie mając dostatecznych obrotów sprzedaje kolumny na Allegro, ale ich cena jest i tak wysoka, bo mają wysokie koszty własne, a polskie gwarancje są śmieszne w porównaniu do zachodnich.

Zapomniałem jeszcze dodać, że oczywiście ostrożność i dokładne wybadanie dostawcy to podstawa. Ponieważ w innym razie można popaść w tarapaty. :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

czy może mi ktoś pomuc w wyborze kolumn podłogowych [mogą byc używane w granicach 1000zl] zastanawiam się nad tannoy m5 lub infinity delta 60 na allegro prosze o pomoc ..pozdrawiam!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.