Skocz do zawartości
IGNORED

USHER S-520, slyszał ktoś? Gdzie w Wawie

górek

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zasięgnąć opini o Usherach S-520. Sa to minimonitorki, nie dawno wprowadzone do oferty. Cena wydaje sie byc bardzo atrakcyja - 1200 zl. Ze zdjecia, niestety nie znalazlem nigdzie wyraźnego i w dobrej rozdzielczosci, widze tam glosnik nisko-sredniotonowy z membraną z XP. Do zludzenia przypomina głośnik SEAS-a 13 cm. Ten zastosowany w usherach zreszta tez ma 13 cm. Brzmienie pewnie jest cieple i miekkie ze sporą iloscia dobrego basu. Dodatkowym atutem jest tez bassreflex z przodu. Sluchal moze ktos te kolumny? Jak naprawde graja? Gdzie w Warszawie mozna ich posluchac?

Słuchałem w Emarze w Bydgoszczy - wersja w czarnym lakierze fortepianowym po 1500 PLN. Nie jest to dokładna analiza, bo miałem ok 15 min. Wyraźna , plastyczna średnica, dość wyeksponowana góra, ale bardzo dobrej jakości, bas....myślałem, że grają z podłączonym subem :)) - zastanawiająco dobrze rozciągnięty i nie wyeksponowanym wyższym basem ( jak oni to zrobili z 13-cm głośniczkiem), wygląd i jakość wykonania jak za tą cenę rewelacja. Zastanawiam się czy nie zamówić do odrestaurowanego radka 5102.

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

• 2 tygodnie później...

pp>

tak, www.google.com;-)

a poważnie np. tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

pp>

Sorki, jakoś źle się przekopiowało. Spróbuj ten:

Ukryta Zawartość

Jeśli nie zadziała, to jest to pierwszy link w google'u po wpisaniu "Usher S-520".

Masz jeszcze cokolwiek na samym dole polskiego dystrybutora:

Ukryta Zawartość

Z tego co widziałem - na oficjalnej stronie Ushera jeszcze nie ma nic o tych kolumnach, albo nie potrafiłem znaleźć.

Krótkie info z pierwszej strony:

S-520 2-WAY MINI MONITOR BOOKSHELF SYSTEM

SENSITIVITY: 86dB IMPEDANCE: 8 ohms FREQUENCY RESPONSE: 55Hz - 20kHz +/- 3dB CABINET FINISHES: Gloss Black / Gloss Pearl White SIZE: 7" X 10" X 12" WEIGHT 13.9 LBS.

THX CERTIFIED

A tu jest jeszcze coś o modyfikowanej wersji:

Ukryta Zawartość

Fotek nie wklejam, bo szkoda serwera;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pp>

a poprzedni link to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tera już powinno być ok.

Wszystkie linki (za wyjątkiem do AudioFastu) po angielsku (zresztą strona Ushera też w tym języku gada;-)) A skoro już o niej: www.usheraudio.com

Ukryta Zawartość

Kochani moim zdaniem bedzie to rewelacja, produkt jest skonczonym monitorem w celujacej cenie.

Gralem dlugo na proacach response 1sc, ktore uwazam za wzor niedoscigniony do pokojow ponizej 18m2.

To jest konstrukcja podobna, nowa i powinna sie sprawdzic wybornie!

• 1 miesiąc później...

Test już jest i nie odbiega wiele od innych recenzji wydawanych w gazetkach zagramanicznych. Nawet w Japonii dostały bardzo dobre noty za duży i równy dźwięk z małych skrzynek. Wielu porównuje je pod względem zastosowanego nisko-średniotonowca do tego jaki był montowany w starych Tabletkach oraz do Response-a 1SC. Jesli kogoś interesują inne recenzje to jest np. w miesięczniku AV Guide z października 2004r., dostępnego w wersji pdf. Jeśli komuś nie chce się szukać, mogę podesłać na email. Poza tym, głośniki chodziły jakieś pół roku temu na ebay-u w cenie około 230$ za lakier fortepianowy i 211$ pozostałe wykończenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.