Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki zestaw kolumn do Pioneera

noxnox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukam kolumn do KD (5.1), do amplituneera Pioneer 915 + DVD 380

Polećcie coś w przedziale 1500-2000 zł. Najchętniej aby nie były ro podłogówki tylko jakieś zgrabne satelitki. Przeznaczenie 80 % muza. Pokój 4x5 m

pozdrawiam

[email protected]

https://www.audiostereo.pl/topic/18854-jaki-zestaw-kolumn-do-pioneera/

80% muza :|

ciężko coś doradzić musisz sam posłuchać

ale przy takich proporcjach i takiej sumce obawiam się że ciężko będzie coś wybrać

ostatnio o rubikonach czytałem podobno bardzo dobre i tanie głośniki ale jak zagrają z pioneerem to nie wiem

napisz jaka muzyka może innym będzie łatwiej Ci coś doradzić

Napisałem 80% Muza ponieważ realnie ile się tych filmów ogląda 1 na tydzień ? MOże więcej będzie z satelity OK. ALe generalnie jak mi nie zagra dobrze stereo to o dupę rozbić wszystko. Rubikonów RP26 słuchałem. BArdzo dużo miały wysokich i szarpało mnie to po uszach.

Jak do 2 tyś dojdzie cena to się też nic nie stanie. Chcę kupić kolumny na kilka lat więc wybieram powoli.

Muzyki słucham różnej, ale najczęściej Rocka Faith NoMore, RHCP, MEtellici, Clannad, ale też Anny Marii Jopek

Mam już w głowie mętlik od słuchania kolumn. Chyba posłucham żony i kupię Jamo E310PDD na allegro za 1100 zł i zobaczę co się będzie działo. Obym nie załował.

do takiej muzyki to ja bym JBL proponował

Paradigm też bardzo dobrze się nadają

obie firmy są stosunkowo drogie

skoro ma to grać dobrze w stereo to może najpierw kup przody a później resztę

nie wiem jak to zagra z pioneerem

osobiście nie lubię ampli tej firmy (chociarz ta nowa seria wygląda lepiej - ciekawe czy też lepiej zagra)

>>>>>>>>>noxnox: Ale generalnie jak mi nie zagra dobrze stereo to o dupę rozbić wszystko.

To tylko moja skromna, prywatna i mocno subiektywna opinia: już możesz zacząć rozbijać... ;)

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

No to zaproponujcie coś sensownego do 2 tys zł. Niech już te fronty będę podłogówki

Moja pierwsza propozycja to zestaw Wharfedale Crystal 40 z subem za równe 2000zł

Jakieś kontrpropozycje ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.