Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kable do Harmana i kilka innych...

LepP

Rekomendowane odpowiedzi

Od paru dni jestem szczęśliwym (bardzo) posiadaczem ampli Harmana Kardona 2550, poprzednio używałem Yamahy 420 i różnica jest niesamowita. Do tego głośniki Tannoya M2 plus M1 MC i MSUB do reszty kina. Przyszedł już czas na zmianę kabli bo to czym to jest teraz spięte to tragedia.

1. Połączenie z CD, używam starego CD Sony z serii QS model 720, chodzi mi o kable w przedziale 100-200 zł sugestie co do droższych też mile widziane może się coś na allegro trafi.

2. Dalej coaxial do DVD Kiss 1000 i czy coaxial jest aż tak ważny?

3. Jak punkty 1-2 zrealizuję to będe myślał o kablach głośnikowych, na razie też w cenach raczej umiarkowanych.

4. Dręczy mnie też myśl czy nie sprzedać Kissa ( używam go ze względu na b. dobrą jakość na wyjściu component ) i Sony-ego i nie zakupić DVD Harmana 21 lub 22, ale czy zagra muzę lepiej niż moje CD?

To tyle na razie, jestem tutaj nowy i liczę na kilka cennych uwag.

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/19279-jakie-kable-do-harmana-i-kilka-innych/
  • 2 tygodnie później...

Cze ja mam harmana 5500 i DVD21 jesli chodzi o odtwrzacz jest conajmniej cienki po roku zaczely sie problemy z odtwarzaniem niektorych plyt nie widzial ich lub uwazal za bledne. Jesli twoj CD jest sprawny to nie pozbywaj sie go bo zaden DVD nie odtwarza tak muzyki jesli chodzi o stereo, bo w przypadku checi generowania dzwieku to jak najbardziej mozna sie troszeczke pobawic. Jeszcze kabelek musi byc ,napewno coaxial bedzie lepszy niz optikal. POZDRO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.