Skocz do zawartości
IGNORED

Fonomaster G-601A Antyskating

kargul.x

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki adapter ale kiedyś przy przeprowadzce zgubił się ciężarek od antyskatingu. Wie ktoś może jaką powinien mieć dokładnie masę?

Wiem że można to doświadczalnie dobrać ale na pewno szybciej łatwiej będzie ustawić mając ciężarek o masie przewidzianej przez producenta.

Dzięki z góry za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/19350-fonomaster-g-601a-antyskating/

Ważyłem na wadze do ważenia nacisku igły . Ciężar = 1,2G.Zwiększasz sile "odciągania" poprzez ustawienie pętelki w podtoczeniu zaczepu w plastikowej obsadzie. Obsada mocowana jest 3 mm od wejścia w gumową tuleję amortyzujaca rurke ramienia

• 3 tygodnie później...

Ja ma Fonomastera WG-610f i w nim zgubiony nie tylko ciężarek ale jeszcze linkę i ten plastik do przesuwania, a może jeszcze coś - nie wiem bo nigdy nie widziałem jak to wygląda w komplecie, został tylko taki pręcik-chaczyk do podwieszenia linki wkęcony w podstawkę windy i plastikowy uchwyt na ramieniu w który jest wkręcony pręcik z czterama nacięciami. Jak masz cyfraka to bym był bardzo wdzięczny za zdjęcie(a) całego antysketingu, wtedy może coś sam wykombinuje jak to odbudować.

Prosisz- masz.

W załączeniu fotka szczegółu. A może dysponujesz schematem lub serwisówką ?Jeśli szukacz części napisz na prv

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.