Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam CD do 350zł,proszę o poradę

apollo11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forowiczów!

posiadam wzmak Pioneer A605R,kolumny Infinity Prymus 300 i chcę kupić wmiarę dobre źródło dźwięku do 350zł,najlepiej takie które da sie tuningować.Wiem że to nie jest duża kwota ale narazie tyle mogę przeznaczyć.Chodzi mi o to aby dźwięk miał przestrzeń, żeby scena miała wyraźną głębię.

Co byście poradzili?

Witam

Mam na sprzedaż Pioneer'a PD 7700 (mechanizm Stable Plater )w idealnym stanie z oryginalnym pilotem.Myślę, że na początek będziesz zadowolony. Jeśli chcesz to pisz na [email protected] przyślę fotki.

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

8700 tuningowal Bogdan uderz do niego na priva. Efekty sa swietne. 7700 jest znacznie gorszy. Ma m innymi jedno trafo i pojedynczy przetwornik. Marantz jest ze sporo nizszej polki.

Pewnie zaraz mnie sie dostanie, ale ja polecam w tej cenie NAD`a 512, tylko lepiej pierw posluchaj przed zakupem, bo ten CD jest dosyc nietypowy jak na moj gust, ale ze mnie to zaden znawca...

kurna cd63 jest o wiele gorszy od pionka 8700 .......... lepiej uzbroić się w cierpliwość i zapolować na okazję zamiast kupować coś co ma lipny napęd, zasilanie itd

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Pioneer 8700 po uzupełnieniu elementów i diy jest ok ,. Kenwood 3060 powstawieniu zegara i zmianie ampów gra bardzo naturalnie ciekawiej od 63 nawet diy . Denon 800 po drobnym tuningu zadziwia nawet bez zegara i wymiany ampów zapenia znakomitą jakość ( najtańszy cd i diy z jakim miałem do czynienia a zarazem efekt koncowy który polecam ). Oczywiście stare grundigi 14 bitowe ale ich ceny sa coraz wyższe i są bez pilota dla konserwatystów ;).

z tych tanich, dostępnych i popularnych i "na pilota" można spróbować Marantza cd50, 60, nie jest to konstrukcja hi-end, ale już coś lepszego od cd63. Z lepszych to może Philips cd960, 880, ale już cena idzie nieco do góry....

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

teraz rozglądam się za Marantzem cd 84 - żeby zobaczyć ile da się z niego wyciągnąć - super konstrukcja, więc może to jest podpowiedź jaki cd.

Niedawno byl na allegro Philips CD960 za 1kzl.Za swojego Marantza CD94 ,wswietnym stanie optycznym,i malym felerem (Lekkie trzeszczenie w trakcie odtwarzania) zaplacilem 760zl.Dzwiekowo rozpieprzyl on nietaniego cd/sacd

Sony SCD770 z serii QS.

ja posiadam CD50 modyfikowanego,kupiłem za 250zł z pilotem stan idealny,no i bez tuningu wykosił CD nowe za ponad 2000zł :) a po tuningu to juz przypuszczam ze z Cd nowym za 4000zł by sobie poradził:),troche brzmi to dziwnie no ale naprawde te 15 letnie maszyny graja pieknie i kosztuje grosze w stosunku do wartosci brzmieniowej.Jednym słowem polecam zamiast jakiegos tam cd63 itd....

Widzę,że zdania są podzielone,ale to dobrze bo jakby wszyscy słuchali na tym samym CD to trudno byłoby porównywać. Niektórzy krytykują tego Marantza(63),a inni go chwalą i mówią że jest świetny do tuningu.

Ja do tej pory grałem na Pioneerku pd-s605 więc myślę że Marantz zagra lepiej(a po tuningu to już na pewno), poza tym wizualnie podoba mi się.

Tak czy inaczej wszystko to jest kwestią gustu.

to nie jest kwestia gustu ale wiedzy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.