Skocz do zawartości
IGNORED

TV SONY KV32FQ86 czy SAMSUNG WS32Z308P ?

grechu

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie robię przymiarkę do kupna jednego z tych 2 TV. Soniaka KV32FQ86 wynalazłem w sklepie już za 2500zł, a samsunga WS32Z308P za 3300zł. Obecnie mam samsunga 25 cali world the besta(50Hz), który służy mi od 9 lat bez najmniejszej usterki dlatego bardziej skłaniam się do tej firmy (wtedy samsung się wybijał to może nie robili takiej masówki jak teraz). Co do sonego nie mam zdania i się nie wypowiadam. Wizualnie soniak ok tylko straszna kolumbryna. Samsung też ok i do tego wymiary idealne. Samsung ma HDTV czego brakuje w sonym, ale może ten model soniaka bije jakościowo tego samsunga?????. Jak możecie podzielić się swoimi opiniami to bardzo proszę.............a może pokatować staruszka worlda jeszcze z roczek, dwa i przeżucić się wtedy na jakąś plazmę lub LCD??????

https://www.audiostereo.pl/topic/19530-tv-sony-kv32fq86-czy-samsung-ws32z308p/

dokładnie te same modele (o ile się nie mylę) były tematem wątka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Moja opinia na temat WS32Z308P jest tutaj

Ukryta Zawartość

A mógłbyś zdradzić gdzie można dostać KV32FQ86. Sam się jeszcze zastanawiam nad kupnem tv 32", w tej cenie może bym go kupił.

Do locoloco:

mógłbyś mi wysłać na maila [email protected] info czy jest dostępny u was Thomson 32WE612B, a jeśli tak to w jakiej cenie.

Ukryta Zawartość

Masz rację 3.14-ter był temat tych modeli (przeoczyłem). No cóż wynika z tych opinii, że jeden i drugi jest do bani ale może ktoś jeszcze się określi czy faktycznie to takie szmelce jak w większości piszą. Ten model Samsunga jest w miare świeży ale soniak KV32FQ86 jest już troche na rynku to można o nim coś więcej napisać. Przewiduję użytkowanie TV jakieś 4-5 latek, aż pożądne plazmy i LCD będą w przystępnej i wartej danego modelu cenie. Teraz wywalać 15-20 tysiaków to zbrodnia dla zwykłego zjadacza chleba, a kupienie jakiejś najtańszej plazmy mi sie nie widzi. Najbardziej mnie interesują opinie o tym soniaku bo 2500zł to najniższa cena w tym przedziale, a więcej obecnie za TV szkoda wywalać (moim zdaniem).

nie chciałeś grechu zdradzić gdzie kupiłeś ale sam znalazłem

Ukryta Zawartość

na allegro też są w podobnej cenie, jakaś wyprzedaż sony

pewnie wprowadzą nowy odchudzony model znacznie taniej

Ukryta Zawartość

eee no co ty mw dostępność obecnie w tej cenie jest tak nieskomplikowana, że żadna to tajemnica. Fakt, że MM trzeba wywalić bagatelka 4499zł za ten model ale ponoć to sklep ,,nie dla idiotów". Tylko napiszcie coś sensownego o nim!!!!!!!

Jak na razie tylko u Jonczaka znalazłem taką cenę, o MM nawet nie myślałem.

W megamedia, maximedia, maxaudio, topmarket dzisiejsze ceny tego tv są w granicach lekko ponad 4000zł!!!!!

Na allegro też jest po 4000zł

poczytaj grechu tutaj opinie o KV32FQ86

Ukryta Zawartość

choć niewiele może ci to dać bo opinie są różne

a co do TX-32PX20P, trochę się napaliłem i poleciełem do MM go oglądać (niestety nie było tam KV32FQ86)

no i trochę mnie ostudziło, żadna rewelacja, fakt że obraz jest stabilny, nie ma efektu "ducha" ale ale

obraz nie wydawał mi się naturalny, przy neutralnych ustawieniach przebarwienia kolorów są widoczne (biali wyglądają jak indiańce) no i kontury są przejaskrawione

co do progresywnego skanowania w tym tv (trochę to mnie kręciło) , to poczytałem w archiwum tego forum i jest dużo opinii że ta funkcja w tv 100Hz to pomyłka, nikt jej nie używa więc już odpuściłem sobie progresywne skanowanie

szukam dalej, muszę gdzieś dopaść KV32FQ86 do testowania

Ukryta Zawartość

sorry grechu zły link wkleiłem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mit Polaków

drzewiej w komunie był tylko Panasonic, Technics i Sony i to tylko w Pewex-ie, dla nas to był synonim luxusu a to był populary chłam

co do biznesu tv to wszyscy producenci jęczą że muszą dokładać do tego interesu, nie chcę krakać ale pewnie w niedługim czasie usłyszymy że Panasonic podzielił los swego braciszka Technicsa

Trochę przesadziłeś , tym bardziej ,że Twój ukochany Sony wycofał oficjalnie się z produkcji telewizorow/ w między czasie nie dokładając należytej stranności do swoich produktów - opinia tysięcy klientow/ zostawiając Cię w nieutulonym żalu. Panasonic zaś ma się dobrze - nie pozostawiając Swoich mniej bogatych klientow. Oferuje im za mniejsze pieniądze ciągle wysokiej jakości sprzęty.

32 PX 10 - extra cena to 2350,- zł

pozdawiam

a gdzieś Ty to locoloco wyczytał że Sony to mój ukochany? nie napisałem ani pół zdania opinii na jego temat

"szukam dalej, muszę gdzieś dopaść KV32FQ86 do testowania"

wszyscy się wycofują z produkcji tv crt bo to już przeszłość

moj faworyt w tej klasie to Thomson 32WE612B i dlatego w mojej pierwszej odpowiedzi w tym temacie zapytałem się Ciebie o jego cenę, Thomson też zwija produkcję crt i czekam na wyprzedaż jego produktów

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.