Skocz do zawartości
IGNORED

LCD- panasonic vs JVC vs LG

bartezz

Rekomendowane odpowiedzi

witam kupilem ostatnio tv CRT JVc HV-32P40 ale niestety z przyczyn transportowych nie otrzymalem go. Zwrocono mi pieniadze. Postanowilem zainwestowac i zakupic Lcd lecz teraz nie wiem jaki co teraz wodzi prym na rynku w jakosci i zarowno ceny

oto moje przyklady:

panasonic TX32LXD50

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

LG RZ30LZ50

Ukryta Zawartość

LG RZ32LZ50

Ukryta Zawartość

2F455_234141.html&catId=100311823&orw=true&merchantId=268001&go=/ctl/go/shopbotGo

JVC LT32D50BJ

Ukryta Zawartość

a moze kupic jeszcze raz ale z innego zrodla tego JVc Crt

co o tym sadzicie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/19650-lcd-panasonic-vs-jvc-vs-lg/

32 p 40 - dostepne w sprzedaży - non stop / 4500/

cena na LCD - tylko LG 32" LZ 50 w podobnej cenie.

32 z podanych najwyżej jest notowany Panasonic , chyba że w przpadku JVC chodziło Ci o 32 C 50 , lub 32 S 60 - tu jest znaczna przewaga ale i cena jest inna.

W klasie cenowej LG masz jeszcze Samsunga 32 a 41, i Thomsona 32 LB 115 /nowy model/

pozdrawiam

Ze swojego doświadczenia:

mam RZ27LZ50 i mimo, że jeszcze nie doświadczyłem problemu, to już go widzę na horyzoncie - HDCP

O ile jako monitor do komputera i TV jest wszystko ok to brak HDCP uniemożliwi podłączenie DVD odtwarzacza, który miałby wyjście DVI kompatybilne z HDCP (praktycznie każdy nowy sprzęt to ma, a HDMI to już z zasady, przelotka na DVI nic tu nie zmieni). No ale odłóżmy na bok DVI, trzeba by tu mieć przeciętnego Samsunga bądź niezłego Denona.

Problem jest też z Componentem - nawet na samej obudowie mam napis 480i/576i - i nic wyżej nie ruszy - masz obraz jak na byle CRT, mimo, że jest chip Faroudja. Kompletnie tego nie rozumiem, no ale z jakiegoś powodu LG musiało być tańsze od Samsunga... a z nimi nie ma takich przebojów i pewnie kiedyś będę musiał zmienić TV na coś HD READY. Jako, że Samsung produkuje ponad połowę matryc LCD na świecie wybór jest dla mnie prosty, na SHARP'a raczej stać mnie nie będzie :(

Progressive pewnie jest tu przez DVI, tylko ciężko będzie znaleźć kompatybilny odtwarzacz. A szkoda, bo obraz jest naprawdę dobry, jako monitor do kompa i od czasu do czasu TV (mało oglądam) czy DVD (już prędzej) jest nardzo przyjemnie, smużenia trzeba moooocno się doszukiwać i nikt z osób postronnych nie zwrócił mi póki co na choćby istnienie takiego problemu. 1280x720 na Geforce i jest świetnie.

W tym Panasonic TX32LXD50 dziwią mnie trochę opisane złącza, nie bardzo widzę potrzebę SVHS chyba , że to jakaś pomyłka i jest tam Component, bo o DVI/HDMI nic. JVC ma chociaż VGA. Nie widzę sensu wywalania ładych kilku tys. zł po to by podłączyć LCD do sprzętu kabelkiem Euro, nawet RGB. Tu po prostu trzeba wykorzystać wyższą rodziałkę. Polecam zajrzeć tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Naprawdę wyglądają te klipy kapitalnie i wtedy docenia się wartość zakupu.

To tyle ode mnie, życzę udanych zakupów.

Ukryta Zawartość

dzieki za odpowiedz

poczytalem dzisiaj troche i wiem jedno wybiore JVC (locoloco dokladnie chodzilo mi o model 32 C 50) jak pamietasz tutaj w UK sa inne oznaczenia ale to jest ten sam model.

Tylko nie wiem czy plasme JVC Czy Lcd. I tutaj mam prosbe do was co moglibysciemi doradzic. Opinie w internecie sa podzielone co do zwolennikow plasm i lcd . Sam nie wiem co mam wybrac. Salon mam troche maly 4x4 bede korzystal z dvd oraz tunera cyfrowego (Cyfra, Polsat, Sky, TV Cabo) oraz glownie filmow w formacie xvid i divx na odtwarzaczu pioneer 575. Ze wzgledu na wielkosc wybralbym plazme ale czytalem ze rynek rozwija sie w kierunku Lcd ale 32 cale jak dla mnie jest to za malo. Powiedzcie np z jednego zrodla (DVD) zauwaze roznice miedzy plasma a lcd??

Jak wejdzie na dobre HDTV (czyli wiekszosc popularnych polskich kanalow) na pewno zainwestuje w bardzo dobry sprzet tylko nie wiem kiedy to bedzie czy za dwa lata czy 3. Na dzien dzisiejszy dylemat mam miedzy plazma JVC PD42B50 a lcd 32 C 50. Za plazma jak juz wczesniej wspomnialem przemawia wielkosc a za lcd mozliwosc wykorzystania HDTV.Przyznam nie mam wielkiego pojecia jak to wyglada z jakoscia obrazu wykluczajac zrodlo HDTV bo znam rezultat.

locoloco powiedz mi jedno TV CRT JVC HV-32P40 a ta plazma JVC lub LCd jak to ma sie do jakosci obrazu??

BO moge kupic ten crt teraz a pozneij zainwestowac kase w cos lepszego. czy crt tak juz odstepuja jakoscia od plazm i lcd??

Zadałeś bardzo trudne pytanie.

Najważniejsze - jak daleko siedzisz od ekranu ?

z dvd , cyfry - na LCD 32 " - z całą pewnością starczy Ci - 2 m odległośc od ekranu .

Plazma - to odległość 1 metr dalej .

Nie masz wyboru wówczas gdy masz np. 4-5 metrow , a chcesz duży ekran - jest tylko plazma

Przy plazmie też masz mozliwość oglądania programów HDTV.

TV Jvc - nie wymaga tak dobrego sygnału jak LCD , dlatego przy słabszym sygnale chodzić będzie lepiej,

i cena jest sporo niższa.

Ale wybór zależy od Ciebie.

pozdrawiam

ale powiedz porownywales kiedys np Lcd z plazma??

wiem ze to robisz z plazmami. Ale jakbys postawil obok siebie plazme JVC i lcd JVC i powiedzmy odleglosc wynosilaby 3 m (taka jest u mnie) i za zrodlo sygnalu sluzylo by dvd. Co gra lepiej?? Myslalem ze uzyskam odpowiedz wprost przy sygnale z cyfry nie ma roznicy miedzy lcd a plazma. To wiedzialbym co wybrac.a tak jestem w kropce. A co sadzisz o tej plazmie JVC 42B50 z tego co czytalem o niej nie czyta ona HD ale poza tym opinie posiada same w superlatywach. I bardzo wazna rzecz nie wiem czy ktos to kiedys porownywal. Wiem ze wiekszosc posiadaczy plazm i lcd ogladaja filmy na krazkach dvd i jakosc jest bardzo dobra. ale jak ma sie to do filmow divix. wiadomo jakosc tych filmow jest duzo gorsza od dvd i jak przenosi sie to na plazme czy lcd?? wie moze ktos??

Plazma 42 B 50 - obsługuje HD.

O divixach - możesz zapomieć na plaźmie i LCD.

Jeden ulubiony film /VCD?- oglądam na plazmie ale gdy jestem sam .Wiem poprostu ,że obraz bedzie słaby.

Tak jak - telewizor na slabej antenie./obrazowo/

3 metry - z dvd obraz będzie dobry i tu i tu

o divixach - zapomnij - na plazmach - słabo , nieporównywalnie do DVD.

Decyzja należy /przy dobrym sygnale/ wyłącznie od Ciebie.

pozdrawiam

czyli moge rozumiec jezeli lcd byloby rozmiarow plazm i cena bylaby powiedzmy taka sama wybralbys lcd??

spotkales juz kiedys sie z takim modelem??

Ukryta Zawartość

nie odbiega rozmiarami oraz cena!!!

zastanawiam sie nad ta opcja, ale ciezko jest cos znalesc na temat tego lcd ale prezentuje sie okazale

co sadzisz??

musze zdecydowac sie na cos w 2 tyg

Ukryta Zawartość

poczytalem troche o tym modelu i jedno mozna stwierdzic na poczatku nie obsluguje formatu 720p/50hz . Ale poza tym super. Na forum w uk zbiera pochlebne opinie ale sam nie wiem co mam myslec. W tutejszych czasopismach jak "what hi fi??" lcd i plazmy jvc dostaja bardzo niskie noty w skali od 1-5 max 2.

Gdyby nie zalezalo mi na wielkosci kupilbym LCD JVC 32C50 ale to za maly ekran jak dla mnie mam to teraz i potrzebuje czegos zdecydowanie wiekszego.

Teraz mam dylemat miedzy plazma JVC 42B50 a LCD JVC LT37DS6. Co byscie wybrali??

locoloco

pomoz mi JVC PD42x50 czy lcd JVC LT 37DS6 (LT37M60)?? Musze jak najszybciej podjac decyzje bo pozniej moze byc juz za pozno. Cena plazma ok 10800, lcd ok 9500. Bylbym wdzieczny jakbys udokumentowal swoj wybor. Z gory wielkie dzieki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.