Skocz do zawartości
IGNORED

Uzywany CD NAD, ktory?

marcinb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcialbym kupic sobie uzywanego cd NAD'a do 500 zlotych (i taniej), znalazlem nastepujace modele na Allegro i Ebayu:

drozsze:

522, 520

tansze:

5420, 5330, 5300, 5100, 5000

Nie interesuja mnie piloty, programowanie i tak dalej. Dobrze jezeli naped moglby odtwarzac CDR, ale nie jest to kluczowy parametr.

Pewnie starsze modele moga miec slabszy laser (czy mozna podkrecic jego moc, ewentualnie cos wymienic?). CD bedzie gralo z jakims starym wzmacniaczem NAD 3020, NAD 1000+2100, NAD 3125.

Jaki zestaw uzywany NAD'a (wzm.+cd) w cenie do 1000 zlotych?

pozdrawiam

MarcinB

https://www.audiostereo.pl/topic/19664-uzywany-cd-nad-ktory/

marcinb ja polecam NAD524, fobrycznie gra średnio, ale po tuningu wybitnie w swojej cenie. 522 również tuningowałem, daleko mu jednak do klasy wcześniej wymienionego, ale jest to najtanszy model minionego czasu.

C520 to też najtanszy tyle ze nowszy, tylko kilka elementów jest lepszej jakości. 514 to też żadna rewelacja, lepszy już 512. Z niestarych uzywek szukaj zatem 524 (znaleść jest trudno), 541i, 542. Z tymi najstarszymi nie miałem styczności więc niewiem.

pozdrawiam

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Mam używany NAD C521, kupiony z drugiej ręki i dobrze gra (czyta też CDR). Co do 522 to były głosy, że to nic nie warte. Przeszukaj forum, a powinienieś znaleźć dużo opinii na temat poszczególnych odtwarzaczy. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.