Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Pioneer S-H230VA

EcstazY

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Proszę o opinie na temat tych kolumn. Całość ma ruszyć jako stereo do przy boku technics'a SU-VX500. Membrany będą się poruszać przy house'ie, elektro i lekkim progresywnym trance'ie. Moj pokój nie przekracza nigdy 15-16m kw. (wynajmuje mieszkania w czasie studiów). Jest to tani sprzęt renomowanej firmy dlatego jestem ciekaw jak gra. Poniżej podaję linkt do stroy producenta.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5411-100005216 1170271894_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/19745-kolumny-pioneer-s-h230va/

Szeroko zakrojone poszukiwania opinii na temat tych kolumn nie przyniosły skutku. Mnóstwo punktów ma je w swojej ofercie, ale nikt nawet nie pokusi się o małą poszlakę co do jakości dzwięku wydobywającego się z tych ładnych skrzynek. Ostatni raz odkopuje ten temat.

Piszę bo w końcu mnie ruszyło i muszę zareagować!

Jak mnie śmieszą wypowiedzi wszystkich nadętych dutków posiadających sprzęt za parę albo kilkanaście kzł na temat taniego sprzętu w stylu: "daj se z tym spokój", "szkoda kasy", "lipa" etc.

Zdajcie sobie sprawę, że czasem kto inny często młody bez dochodów szuka czegoś taniego masowego ale o przyzwoitym dźwięku. I pyta was fachowców o wskazówki. Czasem warto poszukać - wiem z utopsji bo kiedyś miałem budżetowe kolumny Sony E350 w których wymieniłem okablowanie i kondensator w torze wysokotonowym i dodatkowo wytłumiłem, a efekt był taki że panowie snobi w audiofilskim sklepie nie mogli uwierzyć w to co słyszeli...

Więc są dwie drogi albo zaczynamy od rasowego sprzętu za pare kzł. lub modernizujemy tanie, które też przyzwoicie grają.

Więc jak ktoś was pyta o coś konkretnego to odpowiedzcie na pytanie albo się nie wypowiadajcie, a swoje muchy w nosie utopcie w kawie.

Prawda jest taka, że większość "audiofilów" to snoby (bez urazy audiofile), których doznania słuchowe zwiększają się proporcjonalnie do liczby zer w cenie ich sprzętu - kropka

P.S. Wiem, że wątej już był i jest oklepany, ale to tak w ramach odświeżania ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.