Skocz do zawartości
IGNORED

Sub Tonsil Proton do stereo ?

Cerb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam okazje tanio kupic nowy zestaw glosnikow Tonsil Proton

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

posiadany przeze mnie sprzet :

Wzmacniacz - Yamaha AX-570

Kolumny - Paradigm Monitor 3.v4

I teraz pytanie czy ten subwoofer zda role jako sub do sprzetu stereo ? Satelity sprzedam i ogolnie kino domowe mnie nie interesuje, chodzi o to czy to bedzie jakos grac. Wiem ze to nic specjalnego ale tez cudow nie wymagam. Oczywiscie zanim kupie to sprzet przeslucham nawet kilka dni, ale problem jest taki ze nie wiem jak to podlaczyc do wzmacniacza. Szukalem na forum ale nie znalazlem schematu podlaczenia.

Sub ma z tylu takie wyjscia (za wiele nie widac) wzmacniacz posiada zlacza preout i podobno suba mozna podlaczyc wlasnie pod takie wejscie.

Prosze o jakas porade jak to podlaczyc (moze byc link do tematu, strony www itp).

post-5209-100005180 1170271949_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/19783-sub-tonsil-proton-do-stereo/

basu brakuje mi troche przy sluchaniu wieczorem i w nocy (sporo czasu tak spedzam)

suba juz podalaczylem z wyjsc B (glosnikowych) do wejscia w subie (wysokiego poziomu) chodzi ladnie, powiem ze nawet bardzo. Ladnie podkresla niskie tony, szczegolnie przy drum'n'bass'sie (te zejscia do najnizszych rejestrow sa niesamowite).

cerb, nic dziwnego, przy muzyce, ktora sluchasz bas jest bardzo wazny i jesli nie posiadasz naprawde bardzo ale to bardzo dobrych kolumn to sub, nawet tonsilowski jest wskazany - jendak pomysl co moglbys osiangac na lepszym subie :>

Tego suba testował kiedyś DVD VIDEO MAGAZYN i gościu z tej gazety pisze, że do stereo się nada. Nie jest może zbyt potężny, ale za to ponoć nie wkurza, jak większość subów w układzie 2.1. Poza tym najlepiej go porządnie posłuchać, tak jak w przypadku każdego sprzętu, czasem pierwsze wrażenie jest negatywne, a potem człowiek się puka w czoło. Kiedyś podłaczyłem Diorę 704 po technicsie SU-V300M2 i dźwięk wydał mi się gorszy, a dziś wiem, że ten amp jest od Technicsa o wiele lepszy, praktycznie pod każdym względem (oprócz jakości wykonania). Czasem za to bywa odwrotnie, mój sub 2.2 początkowo mi pasował, a teraz już go nie ma - wolę nieco mniej basu, ale za to lepszego. Proton (wg. DVD V M) nie ma wad "klasycznego" suba, ma dobry głośnik i jest całkiem ładny (choć to kwestia gustu). Ja osobiście chętnie bym zaryzykował układ 2.1 z monitorami o dość niskim zejściu (wtedy częstotliwość odcięcia suba ustawia się w okolicy minimalnej i jego rola polega tylko na uzupełnianiu basu, a nie na jego wytwarzaniu - bo sub grający do 150Hz to kaszanka).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.