Skocz do zawartości
IGNORED

Wyciagniecie glosnika z obudowy

lipa120

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie prosze o pomoc bo mam maly problem.

Posiadam kolumny podlogowe JAMO E350. Podczaz ogladania filmu gdy naprzyklad leci jakis samolot glosniki odtwazaja dzwiek silnikow tego samolotu. Jest to dzwiek o niskiej czestotliwosci wmiare z duzym basem. Przy glosnym suchaniu takiego basu w jednym z glosnikow wystepuje od czasu do czasu jakies bzyczenie. Bzyczenie to zlokalizowalem, przyczyna jago wystepowania jest srebrna obwudka wokol glosnika niskotonowego. gdy ta obwudke docisne palcami bzyczenie ustaje. Chcialem wyciagnac glosnik i wyeliminowac usterke lecz z tym mam wlasnie problem.

Glosniki wygladaja tak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie widac srub wokolo glosnika wiec mysle ze sa one pod ta sregrna obwudka ,, maskownica srub ''. Z poczatku podwazalem ta srebrna obwudke delikatnie potem mocno a ona nani drgnie. Nie moge wyciagnac glosnika i prosze o pomoc jak mam to zrobic.

Druga sprawa to co ja moge tam podlozyc aby wyeliminowac bzyczenie? mysle ze jakas gabke ale prosze o doradzenie w tej kwestii.

Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/19915-wyciagniecie-glosnika-z-obudowy/

Moze wepchnij na sile tam troche gabki, powinno ustac, ale na dluzsza mete przydaloby sie zrobic to porzadniej. Kiedys na wyjezdzie mielismy podobny problem z jakimis pierdziawkami od wierzy, wepchnelem wlasnie troche gabki i pomoglo.

Panowie mam zdjecie jak ktos wie jak wyjac ten glosnik to prosze o pomoc

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie jest taka sprawa ze salmo pisze aby podlozyc tam gabke. Ta srebrna obwudka trzyma tak ze tylko w tym miejsci co bzyczy da sie ja podwazyc, moim zdaniem to puscil tam jakis klej ale nie jestem pewien.

moze wypadalo by tam nalac jakiegos kleju szybkoschnacego np: kropelka skleic i po klopocie.

Co o tym sadzicie?

Zatkalem BR i sprawdzilem szczelnosc obu kolumn. Sa szczelne jak diabli talk nawet nie drgnol obsypalem do okola kazdej membrany i szczelne. Wychodzi na to ze nic tu nie poradzimy i bede je musial dac do fachowca i ZABULIC.

ahfc

mimo, że jesteś na tym forum już dośc długo nie udało Ci się unikąć zderzenia, zostałeś rozwalony.

lipa120

sprawdź szczelność bassrefleksu, może to on tak bzyczy, cyt.,: "..Podczaz ogladania filmu.." dlatego że masz coś "nieszczelne"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.