Skocz do zawartości
IGNORED

Kirkelig Kulturverksted co myślicie

arongol

Rekomendowane odpowiedzi

witam chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tej wytwórni poniewarz ja od kilku miesięcy niepotrafię słuchać niczego innego , wszystkie płyty z innych szacownych wytwórni wydają mi sie w poruwnaniu komercyjne i nieprawdziwe, jakość dzwięku to oczywiście szczyt szczytów jednak nie dokonca mi o to w tym wątku chodzi.Moze znajdzie się osoba o podobnych lub odmiennych odczuciach ,czekam na wasze opinie pozdrawiam Arek

witam jak juz gdzies pisałem jestem dyslektykiem i darujcie sobie wytykanie błędów :) to samo z kkv nie chodzi mi o jakość dzwięku tylko o uczucia jakie się w was wyzwalaja po wysłuchaniu np 5, 10 płyt z tej wytwórni i o takie posty mi chodzi pozdrawiam Arek

• Redaktorzy

to też mój ulubiony wydawca. Polecam twórczość Arild Andersena. Przynajmniej słychać, że nie tylko wykonawcy się chce, ale i przy realizacji nie zatrudniają dyletantów i "znajomych królika".

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

dzięki Fr@ntz wreszcie jakaś wypowiedz która coś wnosi ,właśnie sobie słucham" Arv" Arilda moim zdaniem oprócz "córki Lavransa"najpiękniejsza jego płyta.Tak sobie słucham i cały czas mam wrazenie że ci ludzie grają tylko dla siebie i publiczności która zechce ich posłuchać a nie dla pieniędzy jak w większości przypadków,przykładem niech będzie płyta Rebekki "Neophyte"z kkv gdzie wyraznie słychać niekomercyjność projektu. pozdrawiam Arek.

• Redaktorzy

Jak lubisz takie klimaty to polecam jeszcze:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i Värttinä szczególnie Vihma

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

a co z jakością nagrań wymienionych wyżej ,poruwnywalna z kkv? Jest jakiś polski dystrybutor tych wydawnictw ?czy trzeba zamawiać z zagranicy.moze macie jakieś pewniaki jakościowo - duchowe z kkv ,ja mam juz ok 10 płyt z tej wytwórni i co miesiac pojawiają sie nowe ale juz mi sie skończyły pomysły co wziąść ,dodam że jedzie do mnie juz KB"soloye", składanka w słuzbie pokoju i mam ohotę wielką na Dolores Keane (takiej barwy głosu nigdy wcześniej nie słyszałem-cudo)która śpiewała u Russella.Dodam że posiadam juz takie płyty jak:Tom Russell "The man..." Rebekka "Neophyte",Kari B "manestein""Losrivelse""You'd have to be here",Arilda "córkę Lavransa"i "Arv",Lynni Treekrem"Haugtussa", E Karsten"Flux"pozdrawiam Arek

Wprawdzie nie KKV ale w klimatach zalatujących muzyką ludową Skandynawii to: Mari Boine i Sondre Bratland.

Dużym uznaniem forumowiczów cieszy się >>Norwegian Mood>Svarta Bjoern

Bardzo ładna "ściągawka", będzie w czym wybierać, choć panują w tej wytwórni płyty dość podobne w klimacie, nieprawdaż?

>arongol

Nie przejmuj się, już się nie będę czepiał ;-)

• 2 tygodnie później...

Poniewaz ostatnio slucham plyt prawie wylacznie tej wytworni dodam od siebie kilka nie wymienionych tutaj pozycji, z ktorymi warto sie moim zdaniem zapoznac (spokojna nastrojowa muza):

Maria Solheim - Behind Closed Doors (FXCD253)

Oslo Gospel Choir - Det Skjedde I De Dager (FXCD259)

Susanne Lundeng - Vals Til Den Rrde Fela (FXCD226)

Co do sklepow to masz gigant.pl (ponad 100 pozycji), Multikulti.com i inne

• Redaktorzy

jutro powinienem mieć możliwość przesłuchania najnowszej (tegorocznej) płytki DArild Andersen Group - Electra (2005). Co prawda wydana jest przez ECM, ale nie powinno być tragicznie jeśli chodzi o realizację i jakość nagrania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.