Skocz do zawartości
IGNORED

Quad ma dystrybutora w Polsce

piter

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/20284-quad-ma-dystrybutora-w-polsce/
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

W nowym Audio-Video jest informacja na temat Quada w Polsce i cennik poszczególnych komponentów. Ceny całkiem znośne, powiedziałbym że jak na taką markę, to nawet bardzo. Ale dystrybutor faktycznie do bani. O pożyczeniu do domu można zapomnieć. Podejrzewam, że pojedyncze Quady będą świecić na półkach w ramach ozdoby, a Horn nadal będzie sprzedawał głownie kino domowe.

A co tam, podejmę ten wysiłek fizyczny :-)

Zestawy głośnikowe:

11L - 2195 zł

12L - 2995 zł

21L - 3995 zł

22L - 4995 zł

99 Pre - 4495 zł

99 CDS - 3900 zł

99 new CD-P - 6000 zł

99 FM tuner - 4500 zł

99 Stereo power amp - 3300 zł

99 mono power amp - 3300 zł

909 mono power amp - 5400 zł

909 stereo power amp - 5400 zł

Elektrostaty:

ESL988 - 20.000 zł

ESL 989 - 26.000 zł

Licząc, że to "ceny wyjściowe", i na 5-10% mozna liczyć... rewelacja!

jesli bedziesz placil gotowka, UT, mozesz liczyc na lepsza cene. to juz normalne w polskich salonach audio. dobrych salonach. bez emotikonu

Zauroczony - i owszem, ale czemu fatalnie?!

Mnie zresztą czeka stosunkowo (*) niewielki wydatek - potrzebuję jednego elementu - CD-ka.

Może jeszcze kiedys zmienię wzmacniacz z 99 na 909 i kolumny na jednak większe (pokój mam bardziej wytłumiony niż drzewiej).

Ale przede wszystkim - przynajmniej wiem w jakiej cenie co komu polecać.

___

(*) Jak mawiał pewien znajomy "Stosunkowo to w kuszetce 12 osób się mieści!".

Szwędałem się dziś po Galerii Mokotów szukając jakiegoś zgrzebnego przyodziewku i przy okazji wstąpiłem do sklepu Horna. Quada oczywiście nie ma i przeważnie nie wiadomo kiedy będzie. Trzeba się dowiadywać. Całkiem miły pan sprzedawca poinformował mnie, że największą przeszkodą w wystawieniu angielskich cudeniek jest... brak miejsca na półkach :-o

Przede wszystkim QC jest znacznie prostszy - w zasadzie zero regulacji. Jest to pre w zasadzie dedykowany do II-40 i tylko w takiej konfiguracji go słuchałem, trudno mi więc porównać. Mogę co najwyżej porównać pełne zestawy - i tu zestaw lampowy jest nieco bardziej uładzony i muzykalny od tranzystorowego, który jednak według mnie (przynajmniej w wersji ze zmacniaczem 909, bo 99 lekki nalot własnego charakteru ma) jest neutralniejszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.