Skocz do zawartości
IGNORED

HD745 SAMSUNG CZY TO USTERKA?

Lord

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Kupilem wczoraj ww odtwarzacz, i dzisiaj zauwazyłem że wystepuje delikatne kliknięcie przy cofnieciu z utworu 6 na 5 w cd audio, lub przy przeskoku na następny!!!!

Efekt taki jak bez traznystorow mute!

Jak jest w Waszych maszynach hd745?

Jest to nowy egzemplarz, notabene pojechalem 100 km do sklepu gdzie kupilem i wziałem inny i to samo!!!!

Help!

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/20311-hd745-samsung-czy-to-usterka/

Też zauważyłem lekkie pyknięcia przy przechodzeniu między utworami. Są one moim zdaniem tak lekkie, że się specjalnie nimi nie przejmuję. W końcu słucha się muzyki, a nie pyknięć (są one naprawdę ciche). Stąd moja rada - przyjąć, że ten typ tak ma. Pozdrawiam.

Potwierdzam istnienienie takiego objawu - pisalem juz o tym kilka miesiecy temu w watku dotyczacym HD745. stad sklanialbym sie tez ku tezie, ze "ten typ tak ma"..... pykniecia sa co prawda niewielkie dla wiekszosci plyt, ale zdarzaja sie takie plyty, gdzie sa one na poziomie dosc wyraznym i lekko irytujacym. np. mam taka plyte DVD Audio (oryginalna) Diany Krall, gdzie te "pykniecia" dosc nieoczekiwania potrafia lekko zburzyc nastroj plyty.

Darkul, czy wyrzucenie mutingu eliminuje te pykniecia lub wyraznie je minimalizuje, czy tez warto usunac muting bo i tak nie spelnia swego zadania a tylko moze przyczyniac sie do psucia dzwieku na wyjsciu analogowym?

pozdrawiam, -tplayer

Witam i dzieki za pomoc!

Własnie, a gdzie panowie znalesc nowe oprogramowanie? Na stronie samsunga pl jest stare, - to samo ktore jest w tym odtwarzaczu wgrane...

pozdrawiam!

ps dzwonilem do serwisu samsunga i facecik stwierdzil ze takiej usterki nie mieli, usilowal mi wmowic ze to wina nosnika!

A i kompletnie nie wiedzial o sacd w tej maszynie ... hihi!

• 4 miesiące później...

Witam zkupiłem tego samsunga ale regulacja głośności na pilocie nie działa może to jest opcja tylko do telewizora chyba że mam coś zle ustawione ale chyba nie,podłączony jestem 5.1 analog .Prosiłbym o odpowiedż oraz jaki soft mu wgrać

pozdrawiam

digi - uwazaj z softem do tego Samsunga. Jakis czas temu był na polskiej stronie Samsunga odnosnik do strony ogólnoświatowej, gdzie znajdował się firmware do odtwarzacza w wersji XEV i numerze 2.0 oraz do pozostałych wersji z oznaczeniem 1.0. Samo oznaczenie firmware (większa cyfra i dalsza litera w oznaczeniu) sugeruje, ze wersja 2.0 jest upgreadem do 1.0. Gdy przeczytamy załączony na stronie plik PDF dowiemy się, ze dany firmware jest do konkretnej wersji odtwarzacza, a jej oznaczenie znajduje się na tylnej ściance. Tylko gdzie ????????? W odtwarzaczu jaki mialem na testy z tylu nie bylo nigdzie oznaczenia typu. Niestety próba upgrade'u firmware do wersji 2.0 powiedzie się i wtedy dopiero dowiemy się, że to oprogramowanie jest do odtwarzacza z innego regionu, a nasz odtwarzacz straci możliwość odtworzenia płyt z regionu drugiego, obejmującego środkową Europę !!! Co gorsza nie można wrócić do wersji wcześniejszej.

Witm bardzo dziękuje za odpowiedz też tak myślałem ale trochę wyżej pytałem się i dostałem odpowiedż że można, ok nie ma problemu i tak robię do tego preampa najwyżej trochę się teraz pomęcze.Przynajmniej wiem że sprzęt jest ok.

pozdrawiam i jeszcze raz wesołych świąt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.