Skocz do zawartości
IGNORED

pokuj 27m2 i Marantz pm 64 mk II

beautifulmind

Rekomendowane odpowiedzi

napiszcie proszę jaki do niego zastosować cd jakie kable itd.. bo właśnie go nabyłem a słyszałem że jest bardzo kapryśny. Będzie stał w pokoju 27 m2. Lubie muzykę klasyczną, jazz, rock... Mam możliwość zamienić go na techniksa su-v900 za dopłatą ale wolał bym tego nie robić tylko przeznaczyć te pieniądze na lepsze kolumny.

https://www.audiostereo.pl/topic/20334-pokuj-27m2-i-marantz-pm-64-mk-ii/

zamienić? na technicsa? jeszcze za dopłatą? O ZGROZO!!!! nie słyszałem jeszcze żadnego Technicsa który byłby w połowie taki dobry jak ten Marantz, jak by mi ktoś zaproponował wymianę za dopłatą to bym to chyba potraktował jako obrazę. To raczej do Marantza powinni ci dopłacić.

Kapryśny? tyle o ile, trzeba dość uważnie dobierać CD, ale znam bardziej kapryśne klocki. Za to jest dosyć "elastyczny" jeśli chodzi o dobór kolumn.

Poza tym jeśli chodzi o pomieszczenie to raczej kolumny się dobiera do jego gabarytów niz wzmacniacz. No, chyba że zależy Ci tylko i wyłącznie na generowniu dużego hałasu, wtedy faktycznie najlepiej kupić technicsa i to o jak największej mocy. Moc tego Marantza w zupełności wystarczy do prawidłowego nagłosnienia pokoju 27 m2 z wykorzystaniem kolumn o przeciętnej efektywności (około 86-88 dB).

dzięki ARGOS

Teraz już wiem że ten wzmak gada rewelacyjnie, pożyczyłem od znajomych cd philips 723 i kolumny jbl e60. Jak zapodałem VII symfonię Beethovena to nie wieżyłem że jestem w pokoju tylko w ogromnej sali. Nie chcę już słuszeć o żadnym wzmacniaczu technicsa. Postanowiłem kupić tego cd-ka ale na kolumny mnie nie stać. Co sądzicie o kolumnach z www.stx.pl ??? bo odpowiada mi cena. Macie jakieś doświadczenia z tą firmą ??? I następne pytanko: czy powinienem zrobić przegląd mojego marantza (i jaki jeśli tak), bo w końcu jest pełnoletni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.