Skocz do zawartości
IGNORED

Głosniki do komputera

naeblisone

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Znajomy polecil mi to forum wiem ze moze moj problem jest troche z innej bajki ale prosze o rade

Szukam glonikow do komputera nie drogich ale w miare dajacych zabawe ,fundusze mam ograniczone wiec czy mozecie mi polecic jakis zaestaw 2+1 badz 5+1 ?

https://www.audiostereo.pl/topic/20420-g%C5%82osniki-do-komputera/

Przede wszystkim podałeś za mało danych.

- jakie pomieszczenie? (ile metrów kw.?)

- jakiej używasz karty muzycznej (jak zintegrowanej to w ogóle zapomnij o dobrej jakości dźwięku)?

- jaki rodzaj muzyki preferujesz?

- na co szczególnie zwracasz uwagę (na bas, talerze, środek... etc). itd.

- kluczowa sprawa: jak bardzo masz ograniczone fundusze - tzn. do jakiej kwoty....?

- filmy i gry są twoją domeną czy słuchanie muzyki? (bo do jednego i drugiego potrzeba różnych rodzajów głośników, jeśli chodzi o filmy i gry to znów nie musisz mieć aż takich super - wystarczą logitechy 5.1 powyżej 600 zł. - jeśli masz dobrą karte muzyczną, a jeśli kiepską, to koniecznie cyfrowe głośniki ale te już kosztują coś koło 1000 zł., głośników creative nie polecam, zatem jeśli kupisz logitech'y to będzie w miarę dobrze grało choć rewelacji się nie spodziewaj, bo to jednak nie jest żadne hi-fi)

Muzyka z kompa na dobrym poziomie to STRASZNIE DUŻY WYDATEK np. musisz go wyciszyć (a np. zasilacz pasywny do kompa kosztuje już ok. 700 zł. i takich 'drobnych' wydatków jest dużo więcej).

Zatem radzę najpierw dużo kasy zaoszczędzić i trochę poczekać, niż kupić szybko i być niezadowolonym.

Pozdrawiam!

ps. Nie zdziw się jak za chwile ten temat trafi na bocznice, bo suponuj że lukar (szef tego forum) jest jeszcze 100 lat za Murzynami jeśli chodzi o muze z kompa, prosiłem go chyba z 3 razy aby zrobił osobny dział dla osób którzy chcą optymalizować swojego kompa pod kontem audio - na co odpowiedziała mi głucha cisza. Na zagranicznych forach o tematyce audio prawie zawsze jest taka zakładka i tam odsyłam można dużo ciekawych i wartościowych rzeczy wyczytać.

Używane monitorki i używany wzmacniacz, mogą być polskiej produkcji, ale przez litość, nie multimedialne pierdziawki z gipermarketu z subem na 13-cm głośniku i 1-drożnymi satelitkami w cudownie plastikowej obudowie metalik i 1000W PMPO!!*

*PMPO = podziel moc przez osiemset.

Ja gorąco polecam głośniki marki Speed Link lub X-Tensions. Za przyzwoite pieniądze można dostać produkt świetnej ( jak na głośniki komputerowe) jakości. Sam posiadam X-tensions Carbon 5.1 i w moim pokoiku sprawdzają się rewelacyjnie także w kinie a są tańsze i lepiej moim zdaniem wykonane od tej firmy na C... Można je zamówić na www.lognetmedia.pl

>BeerfaN - zgadzam się z Tobą, moja siostra ma Creative 2.1 (trójdrożne) taki najnowszy model... i tak ROZLANEGO I NIEKOTROLOWANEGO basu to jeszcze w życiu nie słyszałe, po prostu jak jakieś szajs z Chin za 30 złoty, a kosztowały 300 złotych!

do naeblisone

Wyrzuć z głowy "głośniki komputerowe". Głośniki w satelitach mają wartość 1$ (w hurcie 0,5$) basowy może kosztować od 2 do 5$ w zależności od modelu i firmy. Te pierdziawki nie są w stanie poprawnie odtworzyc nawet mowę, muzykę zaś nie odtwarzają, lecz przetwarzają. W każdym wypadku opłaca się kupić używany wzmacniacz

i głośniki. Jako wzmacniacza można użyc nawet starej miniwieży (ok. 50 zł.). Głośniki wybieraj jak największe (wystarczą za ok 100 zł). Dżwięk będzie lepszy nie do porównania.

A tak dodając jeszcze do mojego poprzedniego info o głośnikach to jak nie masz miejsca i chcesz mieć 5.1 to polecam słuchawki Medusa 5.1 też ze stajni Speed Linka - jak na potrzeby gier i filmów o jest rewelacja. Właśnie wczoraj zakupiłem i uważam to za bardzo dobry zakup. Na co to ludzie nie wpadną.. :)

Siemaneczko,kupiłem kompa,miesiąc temu i chciałem dobre audio(głównie nuta i filmy) hehe polecili mi creative 5.1

teraz gram na tym sprzęcie i niekomu nie polecam,słaba jakość dźwięku,w dodatku sprzęt jest tak skonstruowany że żaden program wam nie pomoże go ustawic w 5+1 a jak wiadomo ze zintegrowaną karta to już wogóle G. można,chcę kupić nową karte niewiem jaką,pomóżcie stac mnie na wydatek około 1.000zł,więc zaproponujcie cośik!!!!

• 4 miesiące później...

nowe 2.0 creative

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - nie znam lepszejszych głośniczków komputerowych !

Ukryta Zawartość

>zyzio sam niedlugo bede kupowal glosniczki do kompa. mysle, ze 2.1 mi starczy, i wlasnie sie zastanawiam, ktore Logitechy kupic. warto bulic za te pozal sie boze "thx" 2.1 Z-2300 THX czy starczy kupic tansze ale nadal fajne Z3 (ok.560zl vs 260zl.). porownywales je? warto tyle dorzucac do tych thx?

A mają mają, choćby wysoki model Alteca 2.1, niektóre Creative. Tylko należy się zastanowić co ten certyfikat tak naprawdę mówi ;-) Podpowiem : głównie to że firma która się ubiega o ten certyfikat ma duży budżet ;-)

Jak ktoś nie potrzebuje subwoofera to lepiej rozglądnąć się za czymś takim :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).php

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=> pitdog

Naprawdę warto dorzucić kasiorki do:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , porównywałem, wprawdzie w MM, ale jednak :)

=> cyjanopan

Co do certyfikatu THX to racja - on kosztuje, ale też nie tak łatwo go zdobyć, co by nie gadać w tych THX-ach Logitecha coś jest :-) Zawsze ceniłem wyżej brzmienie Logitecha od Creativa, wcześniej takze, ale ta seria THX-owska naprawdę pozytywnie mnie zadziwiła :)

Ukryta Zawartość

>foxbat male usherki ze wzmakiem pewnie predzej czy pozniej beda w gabinecie tak czy siak, ale swoja droga przy kompie chce miec jakies bzykacze.

>zyzio uwazasz, ze te mini-thx'y sa lepsze tez od behrningerow? :)

swoja droga musze porownac te logiteh, bo spora roznica w cenie jednak

->zyzio

Oj tam zaraz pierdziawki komputerowe! To za mocno powiedziane. "pierdziawki" możesz przypiąć słabiutkim głosnikom do komputera, a te, jak sam piszesz, wcale takie nie są. Ja nie słuchałem, ale chyba wiesz co mówisz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.