Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel Gotham GAC-2 do słuchawek? inny?

mandek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam dylemat. Potrzebuję dłuższy kabel słuchawkowy do Grado SR-125, oryginalny ma ok. 2 m. Rozwiązaniem, o którym myślę, jest zakupienie przedłużki oryginalnej za 39 $ albo wymiana kabla na inny, dłuższy. Czy np. kabel taki jak w temacie nadał by się do tego i jak mogłoby to wpłynąć na jakość dźwięku? Może jakiś inny, sprawdzony w takim przypadku kabel lepiej by sie sprawdził? Czy może jednak iść po najmniejszej linii oporu i kupić gotowy, oryginalny przedłużacz Grado? Albo zrobić samemu przedłużacz?

Pozdrawiam i liczę na pomoc

Marek

PS. To samo pytanie zadalem na STEREO ale nikt nie raczył odpowiedzieć. Mam nadzieję, że DIY-owcy coś doradzą.

Zrób przedłużkę samemu z Gothama, ale polecam jednak GAC-2V1. Jeśli nie wpłynie to znacząco na pogorszenie odbioru możesz zdecydować się na wymianę całego. Koszty będą jednak niższe niż oryginalnej przedłużki.

Nie wiem jak teraz ale wczesniej (w ubieglym roku) gdy kontaktowalem sie z Neopta w sprawie Gothama, to mi odpowiedzieli, ze maja wylacznie GAC-1, GAC-2 bez zadnych dodatkowych "literek". GAC-2V1 nie mieli, a pytałem o niego właśnie. Jesli nie w Neopta to gdzie jeszcze mozna zamowic Gothama?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.