Skocz do zawartości
IGNORED

Czy kupić Technicsa sa-dx950?

robo.1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Szukam sprzętu mającego dobry,głęboki bas.Ostatnio natrafiłem na Technicsa sa-dx950 za 650zł lecz nie wiem jak on gra!Kiedyś miałem su-v300 to nie grał rewelacyjnie.Obecnie mam Pioneer'a SX-205RDS i gra on dużo gorzej,szczerze mówiąc katastrofa!!!Lepiej już od tego wszystkiego grała Tosca 303:)Posiadam jeszcze do tego Altusy 300.Słucham techo i hip-hop oraz oglądam na tym filmy.Czy wspomniany technics da mi bas podobny do tego z unitry?

https://www.audiostereo.pl/topic/20543-czy-kupi%C4%87-technicsa-sa-dx950/

za 650zl znajdziesz juz dobry wzmacniacz z dobrym basem. Z drugiej jednak strony bas w Altusach nie jest za mocny taki jakis nijaki sam mialem Altusy 200 i bylo kiepsko z basem trzeba je dobrze rozstawic a takie kolosy ciezko w mieszkaniu gdzies wsadzic :) Ten amplituner cos za tani podejrzana cena ale bas pownnien miec dobry bo to chyba 3 model od dolu wiem ze chyba 530 byla kiepska.

Na bas w Altusach 300 nie narzekałem jak miałem starą Unitrę Tosca 303-grała fajnie,w szczególności ten bas.Myślałem,że jak kupię coś nowszego to będzie lepiej grało lecz się pomyliłem!No i właśnie w komisie znalazłem wspomnianego technicsa.Wygląda Ok,są papiery i pilot.Prosiłbym o opinię kogoś kto miał do czynienia z tym modelem.Dzięki

Czy moglbys sprecyzowac na czym Ci zalezy?

Bo mowisz amplituner - a ja mysle kino domowe. Mialem dwa rozne amplitunery Technicsa. W trybie kina domowego bas generowany jest przez subwoofer (w moim przypadku potezna, aktywna skrzynia Tonsila) i do basu nie moge powiedziec, zebym mial jakikolwiek zarzut. Uklad ten sprawdzaony byl rowniez w czasach kiedy do kina domowego podlaczony byl magnetowid stereo.

Jezeli chodzi Ci o sluchanie stereo na amplitunerze, to jak dla mnie powinienes sobie odpuscic i kupic wzmacniacz a nie amplituner - bo niestety, miekki i gleboki bas bedziesz mial z uzyciem subwoofera. Przetrenowalem te opcje majac klasyczny wzmacniacz Technicsa (vide moj profil) oraz amplituner. Sluchanie muzyki na amplitunerze bylo bolesne...

Ale to sa subiektywne odczucia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.