Skocz do zawartości
IGNORED

Ktoś pomoże początkującemu audiofilowi?

kalvas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdeczne.

Proszę o opinie na temat poniższych modeli wzmacniaczy, na który ewentualnie się zdecydować?

1. DENON PMA-980R New OPTICAL CLASS A

2. MARANTZ PM-64 MK II Hi-End

3. Onkyo INTEGRA A-8450

4. Cambridge audio A500

5. NAD 314

Proszę o szczere wypowiedzi, bo niebardzo wiem, na co się zdecydować...

osobiscie wybralbym ten ktorego brzmienie najbardziej mi sie podoba wg mojej subiektywnej oceny, bo ta jak wiadomo zalezy w glownej mierze od rodzaju muzyki jaki preferujesz, a o tym niestety nic nie wspomniales. wiec ciezko bedzie komukolwiek tu cos doradzic.

jezeli jeszcze tego nie zrobiles to zabierz swoje plyty do sklepu i niech ci podlacza kazdy po kolei i sluchaj, sluchaj i jeszcze raz sluchaj, za to sie nic nie placi.

pozdrawiam

>Angst

Ciekawe tylko, w którym sklepie można posłuchać tych wzmaków...

Moim zdaniem większość, jeśli nie wszystkie są z Allegro.

Także w tym przypadku z Twojej rady nikt nie skorzysta.

>kalvas

Osobiście wahałbym się między Onkyo i Denonem.

Bluesound Node ▶️ Synthesis Roma 96DC+ ▶️ B&W 706 S3

>tomek11

troche dalem d... z tymi odsluchami w sklepach :-)

ale to nie zmienia faktu ze jezeli kalvas nie okresli swoich preferencji muzycznych i brzmieniowych to wszelkie doradzanie ja wybralbym, to a ja tamto mija sie raczej z celem.

Sam mam NADa 314 od niedawna. Gra ok - mam narazie fatalne zrodlo (komputer gra lepiej) wiec nie wiem na co go naprawde stac.

Dla mnie najwieksza wada to automatyczne odlaczanie glosnikow przy wlozeniu sluchawek, do tego jakosc na wyjsciu sluchawkowym moglaby byc lepsza...

Jak czasem sluchasz muzyki na sluchawkach a nie chcesz kupwac wzmaka specjalnie do nich to lepiej poszukaj czegos innego.

jak dla mnie to brak jest informacji jakiej muzyki słuchasz, ja dla siebie wybrałbym denona, ale słucham raczej cieżkiego grania. Wyszukiwarka działa, jak piszą starzy forumowicze:)

Właśnie, nie napisałem jakiej muzy słucham. Jest to Gothic, future pop, elektro oraz dla odmiany i ukojenia nerwów Irish music, Celtic music. Reasumując, przewaga mocnego uderzenia, głębi, dużo basów itp.

w związku z czym ja bym wybrał denona, ale niech się wypowiedzą lepsi znawcy tematu:) Poszukaj watków o denonie z serii pma xx60, xx80- to powinno Ci da jakieś rozeznanie. Marantza bym nie skreślał, sam czekam na swojego pm 68 po tuningu u Mcgyvera. Jak rozumiem sprzety są na allegro, sprawdz najpierw kolsia który sprzedaje.....

Nie, no jasne, że nie kupię od byle kogo. Sprzętu szukam oczywiście na Allegro, bo sami wiecie-taniej i można dostać jakiegoś klasyka :) Właśnie przyglądam się PIONEER SA-606 Fajnie wygląda i może być niezły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.