Skocz do zawartości
IGNORED

telewizor tylnoprojekcyjny

dragon_11

Rekomendowane odpowiedzi

Ratunku!! Widzialem na allegro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sony grand vega KF-42SX300K czli tv tylnoprojekcyjny. Mam prosbe - podpowiedzcie co to takiego tylnoprojekcyjny, czy to sie oplaca, czy jest lepsze od plazmy czy LCD, czy moze sa z nim te same problemy co tv projekcyjnym (nie widac nic pod kontem lub w jasnym pomieszczeniu)???????

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/20728-telewizor-tylnoprojekcyjny/

witam

odpuść :

1. Wypala się

2.Ma duże kąty oglądania.

3. Brak wejść - odpowiednich

4.chodzi miekko - i ładnie

5. w tej cenie dostaniesz 50 " ten sam model

6.czas pracy 15.000 godz.

6599 Plazma Panasonica 42 Pa 50 / odbiera HDTV/

pozdrawiam

Po raz pierwszy się zgodzę z Locololo (a co mi tam) - odpuść. :)

A tak powaznie to Loco ma racje i nie ma co powtarzać Jego argumentów - człowiek się zna.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

ja też się zgodzę że za taką cenę niewarto chociarz nie widziałem w akcji

z jednym się niezgodzę

"6599 Plazma Panasonica 42 Pa 50 / odbiera HDTV/"

wyświetla sygnał HDTV formatując obraz do niższej rozdzielczości czyli..... nie ma to nic wspólnego z HDTV

(ile razy jeszcze będę to powtarzał?? ...przy każdej ściemnie tego sprzedawcy)

...............wypala się to raczej PLAZMA ! (celki na granicy stopklatki, czy formatu 4:3 dodatkowo się odbarwiają).

Sam od roku posiadam Samsunga 46" 3xLCD SP46L5HX i jestem bardzo zadowolony (1280x720, DVI z HDCP, 2xProgressive scan, 3xEURO, RS232 itd itp). Uważam, że lepiej kupić dobry - z wejściem min, DVI, a najlepiej HDMI - projektor tylnoprojekcyjny, aniżeli kiepską plazmę (o rozdzielczości NTSC).

przy formacie 4:3 wypala się nawet CRT.

Niestety Tylna projekcja wypala się zdecydowanie szybciej.

Ma lepszą rozdzielczośc, zdecydowanie większą paletę bar , większy kontrast, wieksze kąty .

Nawet najtańsza plazma z dobrego sygnału chodzi znacznie lepiej niż tylna projekcja.

pozdrawiam

Dzieki wielkie. Chyba wybiore plazme. POwiedzcie mi prosze jeszcze gdzie najlepiej kupowac w wawie? Nie wiem czy media martk lub saturn tak naprawde daja dobre ceny? Wiem za to ze tam goscie wogole sie nie znaja na sprzecie

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Na podstawie własnych obserwacji wykreowałem swoją bardzo negatywną, nie ukrywam, opinie na temat technologii telewizorów z tylną projekcją, większość urządzeń tego typu niestety ogólnymi wrażeniami z oglądania wypada gorzej niż kiepskie monitory/telewizory plazmowe/LCD, a ceny urządzenia takowe posiadają przerażające, szczególnie przy rozsądnych wielkościach ekranu i aspekcie 16:9. Przy okazji wyjazdu na koncert do Wrocławia nie omieszkałem odwiedzić tamtejszego MediaMarkt i jak zwykle zrobić przegląd sprzętu, było o tyle warto że w przeciwieństwie do Bielskiego MM zamiast wyświetlać słaby obraz TVP rozsyłany z jednego odbiornika na 150 innych tandetnymi AV senderami co praktycznie uniemozliwia ocene sprzętu, szczególnie w przypadku ekranów panoramicznych, tutaj pracował MediaPC oraz HDTV Splitter, a jako materiał odtwarzano próbki WMV HD i materiały testowe wysokiej roździelczości.

Zaskoczył mnie i moich znajomych tv projekcyjny SAMSUNG o przekątnej 50 cali, w technologii DLP, zupełnie pozbawiony wszelkich wad obrazu typowych dla tv projekcyjnych, w zasadzie dopiero po zobaczeniu odbiornika z boku zorientowaliśmy się że to tv projekcyjny, absolutna rewelacja. 720p (1280x720), piekne odwzorowanie barw, brak uwidocznienia artefaktów, szeroki kąt widzenia, doskonały kontrast, a do tego komplet wejść, w tym 2 x component i rewelacyjnie wyglądająca solidna podstawa.

Najwiekszym producentem Tulnej projekcji jest Thomson.

Najwieksze osiągnięcia ma JVC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - absolutna rewelacja.

Dragon 11 - ile przeznaczasz na plazmę ?

jaka wielkość ?

jaka firma?

sprawdź ceny w internecie - t najtaniej

a sklep - sprawdź Saysonic

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Nie spotkałem się osobiście z niczym lepszym, w większości przypadków efekty były trudne do zaakceptowania. Coś za mniejsze pieniądze? Projektor Panas PT-AE700 (ok 5k) + ekran ramowy Lumene 76" (2,2k)=ok7,2k

• 2 tygodnie później...

... co za brednie ? W tylnej projekcji to jedynie lampa się "wypala". U mnie lampa np. jest przewidziana na około 8.000 godzin ... i prędzej odbiornik zmienię, niż tą lampę wymienię. W tylnej projekcji nie ma się co wypalać ... poza wspomnianą lampą (u mnie w LCD jest 1 szt. w tym DLP /powyżej/ też 1 szt., w starych projektorach CRT były 3 szt.). Jakość obrazu x3 LCD czy DLP jest porównywalna z dobrym CRT.

Nie do końca też jest prawdą co wypisujecie powyżej n/t porównania jakości obrazu z Plazmą. Tylne projektory są coraz lepsze i osiągają coraz większe kontrasty (mam tu na myśli technologię LCD, a głównie DLP).

Odnośnie HDTV - tu liczy się rozdzileczość. 720p jest idelana w przypadku Samsunga DLP czy mojego, ale raczej będzie przyjety standard 1080i, a więc dla rodzielczości fizycznej 1280x720 będzie miało miejsce skalowanie.

I jeszcze jedno. Ile kosztuje dziś plazma o rozdzielczości 1280x720 ? DUUUŻO, dużo za dużo, aby stanowiła konkurencję dla np. DLP.

Na dziś kupowałbym tak. Do oglądania TV = Max duży ekran 4:3, a do oglądania płyt DVD projektor 1280x720, choćby taki Panasonic.

witam

ostro !!!! brednie ???

Ile mialeś telewizorów z tylna projekcją - ja - kilkaset

Ile miałeś wypalonych lamp ja kilka

Ile miałeś wypalonych ekranów ja kilka

mimo usilnych usiłowań serwisu - kilka spraw wygranych w sądzie / poszukaj w internecie/

Tylne projektory są porownywalne z Plazmą - ale te z wysokiej półki

Ukryta Zawartość

to są ceny z najtanszego rynku świata

Podawany powyżej Samsung - też kilkanaście tysięcy zl

Nie wspominam o znacznie mniejszych kątach ogladania DLP./Tylko przysiadź 20 cm i się zdziwisz/

Dużo za duzo cena - jaka do jakiej.

Szcześciem ze nie jesteś kreatorem -bo musielibysmy tkwic w systemie 4:3 / mi nie odpowiada/

Na targach w Berlinie żadna firma nawet "krzak" nie promowala 4:3. Za to kilka tysięcy plazm i LCD w systemie 16:9

tu są argumenty

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja się tylko wypowiem w kwestii kątów oglądania.... masakra

może i obraz jest niezły, nawet lepszy niż spora ilość plazmy czy lcd, ale to że patrząc tylko troszeczkę z góry czy z boku na taki TV obraz ciemnieje i traci na jakości, jest dla mnie nie do zaakceptowania.

a co do 4:3 to ja równierz do oglądam TV na takim odbiorniku

a filmy na projektorze

idealne rozwiazanie (oczywiście dla Polaka bo patrząc na kanały np. niemieckie gdzie nawet bezpłatne kanały komercyjne nadają filmy 16:9 z dźwiękiem AC3.... u nas czasem Canal+ coś w tym temacie uruchomi)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.