Skocz do zawartości
IGNORED

Wyleczyłem się!

ASQ

Rekomendowane odpowiedzi

Satysfakcja trwała przeważnie tydzień od wymiany klocka. Ilością kolumn jakie stały u mnie w domu mógłbym zapełnić średniej wielkości sklep audio i zawsze było coś nie tak. Ile traciłem na tych wymianach to już nawet nie wspomnę.

=> ASQ

... to tylko obnizenie aktywnosci bakterii "audiofilii" w twoim organizmie

spowodowane zmiana pory roku i dobrze spedzonym urlopem.

Tego wyplenic nie mozna ... pomaga tylko gluchota, lub zgon.

Zima znowu zaatakuje jak ta muza nie zabrzmi jak powinna

:)

= > Frycu

Masz racje. Na urlopie u kumpla w niemczech zobaczyłem jak można cieszyć się muzyką nie zwracają uwagi na sprzęt. Wstrząs ten nastąpił rok temu, a dziś terapię uważam za zakończoną. Sprzedałem moje wspaniałe klocki za dziesiątki tysięcy, kupiłem sprzęt za 1400 PLN - używany - i jest OK. Zbieram teraz płyty zmuzyką, którą kocham.

jeśli kupując płytę wybieram np. z dwóch tę która lepiej zabrzmi "audiofilsko" nie zwracając uwagi na inne wartości np.artystyczne czy jak je tam nazwac to jest to choroba-nie mam wątpliwości ...

=> maleo

Taka sama jak wedkarstwo ... mozna lowic bambusem

a nie na mepsy i carbonowka, komorkarstwo mozna za 50 zl i za 2 tys

rozmawiac z laska, itd ... itd

Zrezygnujesz z jednego znajdziesz drugie, albo samo Cie znajdzie

-> ASQ

Nie wiem, ile ...

Ale skoro już miałeś niezły sprzęt, i nie chciałeś go "poprawiać, to mogłeś po prostu przy nim pozostać. A wymiana na taki ... Ale to nie moja sprawa. Zrobiłeś, jak uważałeś, że będzie dla Ciebie dobrze.

Natomiast mylisz się sądząc, że ja słucham dźwięków, myśląc o kablach, prądzie (?!), ustawieniu... Właśnie po to dałem sporą kasę na sprzęt, żeby słuchać właśnie MUZYKI, a nie dźwięków. Ustawiłem to tak, jak się dało i nie myślę o tym. po prostu słucham muzyki. Tak jak Ty, tylko pewnie trochę inaczej to gra.

Janusz z Torunia

mógłbyś napisać co to za sprzęt ten za 1400 zł, chyba nie jakaś miniwieża ?:) A tak na poważnie to mnie też już zaczyna to męczyć, człowiek nie słucha muzyki jako całości ale zaczyna rozkładać ją na części i zadaje sobie pytanie czy już słyszę wszystko czy jeszcze nie i ile jeszcze będę musiał zapłacić żeby usłyszeć więcej, lepiej. To zaczyna być chore. Ja się jeszcze nie wyleczyłem może kiedyś. W każdym bądź razie gratuluję. To może doprowadzić do bankructwa.

-> ASQ

Być może nie jestem audiofilem (chociaż czy jest jakaś definicja...?). Ale do czego mi potrzebne to, czy jestem nim czy nie. Ja lubię słuchać muzyki. A do jej słuchania nie jest mi potrzebne miano audiofila.

A co do mojej zamożności, to chyba nie jest tak, jak się wydaje, ale mniejsza o to.

Janusz z Torunia

==>ASQ

Uwierzę, ja na swoim drugim zestawie tzn. Onyko + Tannoy M1 też słyszę, tylko denerwują mnie duże zniekształcenia przy dużych poziomach głośności (bolą uszy :)). Po wymianie na Creeka i Avance ten problem znikł i mogę słuchać głośno nie tracąc tak na jakości. Ale też jestem zdania że najpierw muzyka a potem sprzęt. Czym on by był bez dobrej muzy, nawet najlepszy i najdroższy.

dokładnie, od czasopism się zaczyna, i wiesz co próbowałem nie kupować ale nie mogę się do tego zmusić, jeżeli nie kupię dzisiaj to kupię jutro albo za tydzień. W końcu trzeba mieć coś do poczytania przy porannej toalecie :)))) A wiesz od czego u mnie się zaczęło, kiedyś jako nastolatek jechałem pociągiem a jakiś koleś przeglądał obok tego typu właśnie gazetkę, potem sam sobie taką kupiłem no i wpadłem.

= > rogus

Ze mną było tak samo. W kiosku zobaczyłem ś.p. HiFi i nie mogłem się nadziwić co to za świat dziwny. Nieznane nazwy, wzmacniecze z dwoma pokrętłami i kolumny tylko z dwoma głośnikami takie małe i za taką kasę!

Pirwsza wizyta w HIFI ATELIER w Katowicach i było po mnie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.