Skocz do zawartości
IGNORED

interkonekt do nada 320 i dvd denon 700

wiktor3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Proszę o poradę jaki interkonekt użyć do nada 320 i (dvd denon 700 narazie). Kolumny audio academy phoebe, a kable głośnikowe monitor atmos 195 air.Mój pokój ma 16m2. Czy dobrze by się sprawdził np. albedo blue?

Niektotym to humor dopisuje, oj tak;)

Niski nad, niskie dvd denon i intekonekt za kilkaset zl. Tylko po co?

Jest tyle lepszych sposobow na poprawe sobie humoru. Zrob sobie diy z porzadnego kabla mikrofonowego lub kup taki na allegro i to beda duzo madrzej wydane pieniadze.

Pozdr.

Mike152 ja tak srednio wierze w mozliwosc uslyszenia roznic na takim sprzecie.

Gust tu nie ma zbyt wiele do gadania , bo to jedna wlk. autosugestia;) Moze w sprzecie wyzszej klasy jest inaczej, ale tam tez ludzie rozne rzeczy sobie wyobrazaja.

eMil Humorystycznie to może grało wcześniej moje kd. w trybie stereo, ale po wyzbyciu się kd. na rzecz stereo to jest dla mnie duży przeskok. I dlatego chcę troche lepszy kabelek, a na klocki droższe przyjdzie czas.

>Niestety to znowu dyskusja o gustach, czyli temat rzeka.

Niestety nie o gustach, tylko o gusłach - chyba że traktujesz kable wyłącznie jako ozdobę, ale w takim razie raczej nie jesteś żonaty ;-)

Ech ... w homeopatię i różkarstwo też święcie wierzą całe pokolenia, tylko dziwnym trafem, homeopaci i różkarze jak ognia wystrzegają się rzetelnych badań skuteczności swoich zabiegów.

Cypis uogolniasz. Jakiej wrazliwosci? Wrazliwym to trzeba byc, ruszyc glowa i zrozumiec, ze polecane przez gazetki interkonekty za prawie polowe ceny odtwarzacza to juz nie rozrzutnosc lecz glupota. Sprawny marketing i tyle.

Niektórzy uznają mnie tutaj chyba za profana, ale podejmę próbę zwalczania ciemnoty: parę dni temu miałem przyjemność uczestniczyć w nagraniach nowej płyty Piotra Kałużnego i "Izby" Izbińskiego. W skrócie łańcuch miał się następująco:

Piotr Kałużny -> koncertowy Stainway w auli szkoły muzycznej (>200 tys. zł) -> dwa mikrofony Sheps (ok. 15 tys. zł) -> pyta (opiszę później) -> RME Fireface 800 (chyba z 7 tys. PLN) -> Cubase na PC.

Dzień wcześniej był poświęcony na dobór mikrofonów i ich ustawienia. Cóż ... Neumanny dostały porządnie w tyłek, choć nie był to ich jakiś topowy model (parę tys. zł) - ale różnicę słychać wyraźnie. Preampy mikrofonowe z jednego z najdroższych mikserów Mackie - dostały w tyłek. Różnice słychać wyraźnie na średniej klasy monitorach, trochę też słuchałem na HD600. W każdym razie surowy materiał, prosto z mikrofonów, na 24 bitach brzmi naprawdę zajebiście - w domu - raczej sobie nie wyobrażam tego osiągnąć.

A teraz pyta, czyli z 20 metrów symetrycznych kabelków, niewiele grubszych od zapałki, nawet nie wiem czy ekranowanych. W każdym razie przypominają PRL-owskie DIN-to-DIN, na których nagrywałem z radia na ZK140. Powtórzę jeszcze raz: z mikrofonów, a nie z CD i 20 metrów a nie 20 cm.

Pozdrawiam wszystkich audiofilów i szamanów ;-)

eMiL Oczywiście liczę się z wydanymi pieniędzmi bo mam rodzinę. To w takim razie doradż jak możesz oczywiście, jak zrobić wlasnoręcznie tanio i dobry kabelek bo jestem zielony.

>eMiL Oczywiście liczę się z wydanymi pieniędzmi bo mam rodzinę. To w takim razie doradż jak możesz

>oczywiście, jak zrobić wlasnoręcznie tanio i dobry kabelek bo jestem zielony.

Sorry że się wtrącam, ale chyba najtaniej i najprościej użyć tego, który kupiłeś z urządzeniem. A jeśli nie masz, to najbliższy sklep ze sprzętem RTV - kosztuje to grosze. Wadą najtańszego śmiecia bywają niezbyt wymiarowe wtyki, zdarzyły mi się takie, które nie trzymały się w gniazdach. Ale już np. hama robi wystarczająco porządne.

Acha - ale to zagra tylko pod warunkiem, że kabel zasilający będzie pozłacany, a jego producent zatrudnił wykwalifikowanego czarodzieja, który na odpowiednim etapie produkcji wypowiedział nad kablem (koniecznie jeszcze gołym) odpowiednie zaklęcie ;-)

Nie no oczywiscie, że nie ma co bawić sie w kabelki wartości wzmacniacza :-) Ja jednak majac swoj budzetowy sprzet bawiłem sie kabelkami oczywiscie do pewnych granic cenowych, adekawtnych do tegoż zestawu. I niestety nie uważam sie za szamana ani czarodzieja, ale jednak różnice słyszałem. Jednak faktem jest, ze po pewnym czasie znudzilem sie ta zabawa i poprzestałem na tym co jest w "o mnie" Teraz już tylko słucham.

a ja się zapytam przekornie kto z doradzających miał przyjemość słuchać właśnie tego zestawienia? jeśli nikt to moja rada - wypożycz kilka konektów ze sklepu i posłuchaj sam u siebie.

watek o kablach diy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.