Skocz do zawartości
IGNORED

Czy audiostereo.pl gnije ?

namelessclub

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

błocko ale warto wiedzieć co o Nas sądzą

pozdr dla kliki :)

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/20926-czy-audiostereopl-gnije/

zauważyłem ,to juz jakis czas temu,naprawdę na początku ,było tu fajnie,przyjemnie,teraz coraz wiecej ,cwaniaków,wszystkowiedzących ,dystrybutorów itp. Niestety jak wszystko w naszym kraju ,po pewnym czasie schodzi na psy !!!(nie ma co sie obrażac) ,ale taka jest prawda ,czym wiekszy dostę p do internetu ,tym wieksza chamówa!!!Tych normalnych pozdrawiam i nie ukrywam ,ze dzieki nim troche dowiedzilem sie ciekawych i interesujących rzeczy!!

zelen nikt sie nie obraża - audiostereo.pl jest forem ogólnodostępnym (i informacje o nim można znaleźć nie tylko w prasie "fachowej" ale również w zwykłej prasie) i może troche zwiękasza się liczba dziwnych pytań

a, że większy dostęp do internetu to druga sprawa co do klik to chyba ucichły troszkę

a tak na zakończenie

widać, że niedługo nowe forum ruszy :)

To co mówiłem ,,Urni '' zarejestrowany ponad 2 -mce temu i juz pyszczy !!Ja wiem ,ze nikt tu mnie nie trzyma ,ale ja chce tu byc i czytać o mądrych ,praktycznych rzeczach ,a nie cytac ,jakies kłotnie ,wyzwiska ,przechwałki itp.

Ktoś na forum hi-fi słusznie zauważył, że jest okres wakacyjny. Wysyp nastoletniej gówniarzerii powinien skończyc się wraz z nowym rokiem szkolnym, a forum nabrać nieco wyższego (standardowego dla siebie) poziomu. Jest przynajmniej taka nadzieja.

Przemyśleń kilka odnośnie tematu:

1. prawdą jest że nowi z wyszukiwarki nie korzystahą bo niby po co ????? przecież o wiele łatwiej założyć nowy temat nawet jeśli dotyczy rzeczy o której traktuje już 10 innych wątków

2. nowi "użytkownicy" to "zasługa" pewnego dilera ( przez grzeczność nie wymienie jego inicjałów ) którego specjalnością jest pisanie pod kilkowa nickami a czasami nawet polemika z samym sobą

3. okres wakacyjny rzeczywiście sprzyja aktywności niewyżytych gów***** i mam nadzieję że wraz z początkiem września zmieni się to choć trocę

4. a na to brak mi słów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie,

taki jest "urok" ogólnodostępnych forów, pozbawiony jakiejkowiek weryfikacji. Tutaj wejść i zalogować się może każdy - idiota, pieniacz, czy gówniarz chcący narobić tylko szumu i efekt jest taki a nie inny - patrz: ostatnio powstałe ileś tam setek nowych wątków często o niczym, albo na temat milion razy poruszanych. Stąd też spadek watości "merytorycznej" forum...

A w sprawie rzekomej "kliki", czy też "towarzystwa wzajemnej adoracji" do tego głuchego, czy nie mającego osłuchania itd. Bywam też na innych forach, także na tym z HFiM i - moim zdaniem "lizanie się po fiutach" (nagrody za najciekawszy wątek, konkursy dla nowych użytkowników itp "kolonijne imprezy") występuje też na forum HFiM i co ??

Jest tam też kasta "starych" użytkowników o tytule "master", czy też "wymiatacz"... i tych "nowych" zadających pytania o tanie kable i kolumny... itp, itd. To nie jest towarzystwo wzajemnej adoracji ? Wszak to wygląda tak samo, tylko może jest bardziej pilnowane przez admina i sponsorowane przez dystrybutorów...

Jedynym sposobem na zachowanie poziomu forum jest weryfikacjia nowych użytkowników oraz tych już tu zarejestrowanych (w razie przewinienia - ban na dwa tygodnie ;-) oraz - aby ukrócić wpisy "komercyjne" - wprowadzenie zakładki "sponsorowanej", gdzie możan byłoby reklamować swoje produkty, czy imprezy z ich udziałem. Ale to i tak chyba walka z wiatrakami... Ech, wygadałem się i wracam do pracy ;-)

Żeby było mniej takich "speców" to trzebaby wysyłać hasło na maila,a w sytuacji dużej ilości ignorów czy złe opinii blokować wysyłanie hasła na dane IP i już.Niby nic wielkiego ale przynajmniej tacy NOWI musieliby mieć stałe konto pocztowe, a blokowanie takowego to już chyba nie jest wielki problem:)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Pozatym częściej się u nas zdarza pozostawienie całkiem sensownego zapytania bez odpowiedzi niż jakiegokolwiek idiotycznego wątku.

Nieraz spotkałem się z pustym polem przy pytaniu nie mającym na celu "trollowania" ale ani razu nie widziałem pustego wątku z zaczepkami czy pytaniami od idioty!

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Gnić dopiero zaczyna ale dzieje się to bardzo szybko. Szczególnie widać to w dziale Kino Domowe gdzie trudno już odróżnić (szczególnie "nowym") faktyczną poradę od marketingu w stylu "Emłeja". Stali bezinteresowni bywalcy zachowują się nerowowo bo podstawionego kosmitę można często pomylić z normalnym "nowym". Robi się nieprzyjemnie i fałyszywie. Średnio inteligentny bywalec łatwo może się zorientować co jest grane ale normalny "nowy" jest często bezbronny wobec działań sprzedawcy, który operuje n.p kilkoma nickami i udając głupa, bezwzględnie "robi swoje". Osobiście, mniej irytowały mnie często "hardcorowe" posty pamiętnego Glisty niż pseudo-przyjacielskie porady "dobych samarytaninów". Mniej niebezpieczne są posty takich "zjawisk" jak antymulers bo widomo z czym się ma do czynienia i wszędzie takie świry się pojawiają. Szkoda, że wielu starych bywalców widzę częściej na innych forach niż na audiostereo.pl. Widzę też po sobie, że częściej przeglądam fora zagraniczne bo znacznie mniej jest tam sprzedawców i nie ma takich kłopotów z brakiem zaufania jak u nas.

Reasumując. Sądzę, że po dojściu do pewnego puntku w rozwoju forum powoli dołuje. Warto chyba spróbować eksperymentu z moderatorami. Przynajmniej na jakiś czas. Jak nie wyjdzie, można wrócić do obecnej formuły lub zaproponować coś innego.

pozdrawiam wszystkich

Gustaw

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.