Skocz do zawartości
IGNORED

porównanie CEC - Meridian-Krell

lemo

Rekomendowane odpowiedzi

CEC gra trochę tak miękko, bez pazura. Mnie generalnie nudził. W zasadzie to takie nie wiadomo co.

Meridian G07 bardzo ładnie podaje muzykę. Ona dla niego stoi na pierwszym miejscu. Jak dłużej się przysłuchasz to docenisz wybrzmienia, harmoniczne i dobry bas. Generalnie jest to urządzenie miłe dla ucha ale nie popełnia tych błędów co CEC i prezentacje jest żywa i dynamiczna.

Meridian G08, którego szczęśliwie posiadam, poprawia przede wszystkim bas 07, jest też bardziej dynamiczny. Prosto z pudełka grał nieciekawie, trochę zbyt mglisto. W zasadzie chciałem z niego zrezygnować ale rzutem na taśmę wsadziłem płytę demagnetyzacyjną i Eureka. Dźwięk sie otworzył, szczegóły wyszły z mgły.

Krella nie słuchałem

słuchałem Krell`a 280CD w połączeniu z integrą 300il zdaje się, kolumny S&L Pretorian, okablowanie XLO (nowy wysoki model, niestety nie pamiętam oznaczenia).

Wcześńiej słuchałem tego systemu z CD Theta DSP GEn. IIIpro, napęd CEC. System Krella zagrałb. neutralnie w porównaniu do Thety. Precyzyjnie, detalicznie, choć nie klinicznie. Temperatura barw na 0 , nie schłądzał i nie ocieplał. W sumie brakowało mi odrobiny ciepła, melodyjości jaką w tym systemie wprowadzała Theta. Trochębrak namiętności w tym dźwięku, jak dla mnie emocjonalnie zbyt sterylnie / neutralnie.

Generalnie 280 CD to b. dobry CD`ek , ale trzeba wiedzieć gdzie to wkomponować. 3 neutralne elemety dają ja kdal mnie zbyt mało emocjonalny/angażujący przekaz. Wolę być może mniej prawdziwie ale cieplej , melodyjniej.

Sprawdził bym jak ten CD gra w ocieplonym systemie, którego mialby być dopełnieniem. Duet Krella to jak dla mnie jednak nie odpowiednia kombinacja.

Cles ma Meridiana więc to proponuje,dla mnie z tej trójki zdecydowanie CEC,najbardziej "analogowy",mam CECa z troche wyzszej pólki,wiem co mówię.Tylko CEC.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

>Cles ma Meridiana więc to proponuje...

Stefek ma Ciecia wiec to proponuje...

>mam CECa z troche wyzszej pólki,wiem co mówię

Nie mam zadnego z zadnej polki, wiec wiem co mowie.. :-))

xajas

www.jaschiks.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.